Değerli puntocular merhabalar, aracımı 2011 yılında aldım ve sevdiğim için de satmak istemedim bugüne kadar. Sorun çıkardığı zaman satmak yerine sorun gidermeyi denedim hep. Yalnız bir sorun hariç. Aracı alır almaz lovato sıralı lpg taktırdım. Sorun bundan sonra başladı. Sorun şudur.

Yaz-kış farketmeksizin 6-7 saat bekledikten sonra benzinde zor çalışıyor.
Benzinde 60-70 km kullanınca düzeliyor. Fakat lpg de kullanmaya başlayınca 5-6 gün sonra tekrar eski haline dönüyor.
Lpg de kullanmaya devam ettikçe sorun ilerliyor ve 4-5 marşta çalışmamaya hatta çalıştıktan sonra 3-4 kez boğulup stop etmeye kadar gidiyor. Ta ki benzinle kullanmaya başlayana kadar.

defalarca lpg montajı yapan yere gittim onlarca farklı lpg ciye gittim hepsi ayar yapıp gönderdi, nozullar kaç kere değişti hatırlamıyorum, regülatör gaz salıp salmadığı kontrol edildi. Bu arada ateşlemede sıkıntı yok. Ben STFT-LTFT den şüpheleniyordum. En son gittiğim lpgci benzin ve lpg de emisyon değerlerine baktı ayarlara baktı herşey normal dedi. Enjektör katkısı kullandım, benzin pompası değişti, supap ayarları kontrol edildi. Servise götürdük ama nafile. Hiç kimse bu aracın lpg de kullandıkça bozulduğuna fakat 50 km benzinde kullanınca çözüldüğüne anlam veremedi. Dediğim gibi 5 senedir artık canıma tak etti, artık lpg yi söküp aracı da satışa çıkaracağım bu gidişle. Daha önce böyle bir sorun yaşayan da duymadım bu araçla ilgili. Tecrübesi olan arkadaşların bilgisi dahilinde faydaları olabileceğini düşündüm.
İyi forumlar