arkadaşlar dün bir durum fark ettim, aracım punto Euro 5 , 1,3 multijet 55 kw klima acık iken 1. viteste kalkış yapınca araçtan bir zorlanma hissi ve ardından da bir horultu geliyor. Aynı şekilde, rölanti de klima acık iken 4 veya 5 defa gaz verip bırakınca tekrar gaz verince 6'cı da araç biraz aptallaşıyor ve horultu sesi gelmeye başlıyor. Sanki kompresör kilitleniyor da araç onu zorla çalışıyormuş gibi. Tabiri caizse kayış kaçırma sesinin daha sert ve kalın hali bu ses klimayı kapatınca gelmiyor ve araç sanki roket takmış gibi oluyor.
bu durumu iki servise sordum normal dedi, şans eseri başka bir servise girdim, bu servis normalde değil ama anormalde değil dedi. Ancak kontrol etmeden kesin bir şey diyemem dedi. Aracı haftaya getirin gazını ve kompresörü bir kontrol edelim gaz seviyesinden de yapa bilir dedi, ben de tamam dedim. Bunun yanında sanki bana araçta bir parça devreye girince kompresörde güç kaybından dolayı ses yapıyormuş gibi geliyor. Mesela büyük radyatör fanı gibi bir şey devreye girince motordan güç alıyor ve bundan oluyormuş gibi.. Kafam karıştı biraz, sizlerin düşünceleri nedir acaba?