Hmm benimkinden gelmiyor. Acaba hava kanallarının kapakçıkları tam kapanmıyor olabilir mi? (boruların içindeki kapakçıklar yani)
son bir aydır felan yapıyor bunu.klima kapalı ama peteklerden hava geliyor az bir şey.sıcaklık ayarı kırmızıdaysa sıcak hava geliyor.soğuk yani maviye aldığımda ılık hava geliyor.anlamadım ben bu işi.klima kapalıyken bile oradan az da olsa hava gelmesi normal mi.aslında az değil bildiğin hissediyorsun hava geldiğini
Konu kadir07 tarafından (15/01/2014 Saat 15:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı
Hmm benimkinden gelmiyor. Acaba hava kanallarının kapakçıkları tam kapanmıyor olabilir mi? (boruların içindeki kapakçıklar yani)
eskiden bendende gelmiyordu.ilk başta önemsemedim ama ciddi ciddi hava geliyor.bu durumda klima açık mı olmuş oluyor.çünkü aynı uzun yolda yarım litre fazla yakmaya başladı
Hava sirkülasyonunu kapatıyor musunuz?
ışık yanarsa açık olmuş olmuyor mu sürkilasyon
Evet ışık yanarken hava vermemesi lazım, sirkülasyon motoru bozulmuş olabilir sanırım.
ışık yanarken nasıl hava vermemesi lazım ışık yanarsa sürkilasyon açık demek.içerden alır yine içeriye verir.
şimdi ben ışığı yakmam mı lazım hava gelmemesi için.sizinki ışık yanıkken hava veriyor mu klima kapalıyken
Işık yanarken (elektronik klima için konuşuyorum) iç sirkülasyon açıktır, yani dışardan hava almaz. Işık yanarken klima açıksa araç içindeki havayı sirküle eder. Klima kapalıysa dışardan hava gelmemesi gerekiyor.
klima kapalıyken hava geliyor işte.yakıtın artmasının sebebi bu olabilir mi?klima sürekli açık mı oluyor yani.soğuğa aldığımda çok soğuk olmasada ılık hava geliyorr.sıacağa aldığımda ise sıcak.bu nasıl oluyor klima kapalı olduğu halde.ayrıca ön sis farı yok onun yerine siyah plastik takıyorlar ya hani soldakinde o düştü orası açık yani.bunun bir zararı olur mu.
Klimanın çalıştığını hissedersiniz zaten motorun sesinden, devir saatinden... Dediğim gibi hava kanallarının içindeki kanatçıklardan bir yerden sızdırıyordur, önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Araç durur vaziyetteyken (ama motor çalışırken) hava gelmiyor değil mi? Servise gösterirseniz hemen anlarlar problemi. Sis farının kapağının çıkmasının da bir zararı olmaz ama yağmur çamur girebilir oradan, kirlenir en fazlaYine de kapatmakta fayda var.
Fan ayarlarına bakman lazım,tam kapanmıyor olabilirmi.?Aracı stop edincede hava geliyormu..?
klima çalışsa hissederim evet klima çalışmıyor gibi deviri felan.motor çalışırken ama hareket halinde değilken gelmiyor herhalda.gelmiyorsa neden hareket halindeyken gelmiyor peki.dikkat etmedim pek.birazdan iner bakarım.
bende acaba dedim sis farının ordan hava giriyor o yüzdenmi peteklerden hava geliyor.
arabayı çalıştırdım hareketsizken hava gelmedi
Konu malt tarafından (16/01/2014 Saat 16:44 ) değiştirilmiştir.
Klima kapalıyken içeriye taze hava akışı sağlamak amacıyla bir miktar hgava girer. Eğer istemiyorsan çengel ucu ok olan tuş vardır sol tarafta o içeri hava alan kanatçığı kapatır. Kışın kapatırsan camların buğu yapar. Aracında anormallik yok emin olabilirsin...
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
diğer arkadaşlar girmemesi lazım dedi.siz normal bu durum dediniz.anlamadım bu işi.sizdede hava geliyor mu
Araç hareket halindeyken ve iç sirkülasyon kapalıyken (yani ışık yanmıyor, dışardan hava alıyorken) hava gelir, normaldir. Yine hareket halindeyken ve iç sirkülasyon açıkken, hava gelmemesi lazım.
Araç dururken hiçbir şekilde hava gelmemesi lazım. Ancak sirkülasyon kapalıdır, araç burun tarafından sert rüzgar alıyordur, bu şekilde hava gelebilir, bu da normaldir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri