Merak etmeyin dönüş yaparlar kesin İtalya bu konuda daha ciddi , şimdi buradaki Tofaş'tan bilgi talep etmişlerdir. Bilgi gelince değerlendirip dönüş yaparlar, bu süreç bir kaç hafta alabilir.
Printable View
Arkadaslar sorununu cozen forumdan ayriliyor gibi daha once boyle bir sorunla karsilasan olmasi mi ? Sorunlarimi siralamak istiyorum. Arka stoplar bugulaniyor el freni tam tutmuyor hatta 2 gun once kucuk bir kaza yaptim arkalari kitlemedi. Allahtan bisey olmadi cizik disinda. Anahtar dili disarda on diskler ve arka kampanalar pas icinde. Ayak dayama.yeri asinmis fena derecede. Motor ilk calismada ve kalkista titreme yapiyor silecekler bile sallaniyor sorunlarim bunlar direksiyon degiaimi sonrasi olan sorunu da belirtmistim zaten. Bu arada city modunda da biraz agirlasma var
Serdar bey, aynen size katılıyorum derdini çözen de, çözmek için uğraşmadan da kısa yoldan satanlarda selam verip giden çok.
Sizin sorunların çözümünün çoğunu formda bulabilirsiniz.
1-Arka stopların buğu yapması olayını formda ki paylaşımlardan gördüğüm kadarıyla servis bile çözemediği için değişime gidiyor. Benim stoplar çok şükür şuana kadar buğu yapmadı. Eğer buğu yapacak olursa mantık dahilinde ve elimden gelirse çözümlemeye çalışırım. Tahminimce stopların arkasında ki titreşim önleyici süngerlerden mi, kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü su girecek başka bir yeri yok. Oraya iyi bir yalıtım yapılıp denemek lazim.
2- Arka frenler için diğer konuda arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştılar inşallah işini iyi bilen bir ustaya denk gelir ve sorununuz düzelir.
3- https://forum.grandepuntotr.com/uye-...tml#post991914
4- https://forum.grandepuntotr.com/gors...Kampana+boyama
5- Punto Sol Ayak Dayama « Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning
6- Motorun tirtemesi hakkında yine formda bir çok konu başlığı altında çözüme ulaşabilirsiniz.
Sizde çözüme kavuşan sorunlarınızı tekrardan bizimle paylaşırsanız diğer arkadaşlara faydası olacaktır.
serdar bey,
1-) arka stoplar buhu yapıyor evet, çözüm bulan oldu arka stopların arkasına bir şey koyuyorlardı nem alıcı, forumda var. İkinci olarak ben şöyle yaptım, önce serviste değişim yaptım önce sol buğu yapıyordu değişimden sonra, sağ stop buğu yapmaya başladı. Bence bunu şimdilik şöyle çözdüm, stopun arka kısmında bir küçük kapak var , kapağın altında bant var ben onu çıkardım. sonra kapağı geri taktım, şimdilik buğu yok ama kışın yapar diye düşünüyorum. Bu yüzden buğu için kışa doğru, oraya silikondan kapak yapmayı düşünüyorum, yapıp iğne kadar da bir delik bırakmayı düşünüyorum. Neden kışa bekliyorum, bu yaz stopun güzelce ısınmasını ve içinde nem varsa da nem gider diye düşündüm.
2-)arka frenleri gelince, eğer elinden geliyorsa, kendin sök, kampanaların içindeki aynalı kısmı en ince zımpara ile güzelce, balansını bozmayacak şekilde zımparala, kampanayı yıka. daha sonra aracın üzerinde bulunan balataları güzelce zımparala ama çok yapma balata biter:) daha sonra hava tut ve temizle. daha sonra balatanın mekanizmasını w40 sprey yağ ile temizle ve bazı mekanik kısımlarını kaliteli gres ile yağla. Sonra tak yerine, sonra aracı çalıştır , bir iki kere freni pompala serleşinceye kadar. Sonra el frenini dene bakalım nasıl olmuş:) hatta aracı kaldıra biliyorsan el fireni halatlarını sökerek yağlaya bilirsin veya dıştan elinden geldiği kadar yağlaya bilirsin. daha ince teknikleri de var ama yapması zor şeyler. Yada bir ustaya git bunları yapsın, geriye bildi şeyler varsa eminim vardır, uygulasın hiç sorun kalmaz arka frenlerde. Eğer arka, frenlerin düzgün tutmazsa, aracın freni de zayıf olur ama benim bildiğim ani frende ABS devreye girer ve dört tekeri de kilitler acar , kilitler acar bunlar saniyelik hareketlerdir ve ama genelde sen ön tekerlekleri hissedersin çünkü asıl yük öndedir.
3-) Bu arda diskler ve kampanaların pas içinde olması normal, ben pas içinde olmayan fren diski ve kampanası görmedim. hatta 1 hafta kullanma aracı birde yağmur yağsın ,sonra aracı kullanmadan önce ön fren disklerine bakarsan küfün iki kat artığını görürsün. Ama bu küf genelde ön fren diskinde fazla görülür. ben hava kanallarındaki küfleri bunları yılda 1 defa çubuk tel fırçam ile temizlerim en azından diskin fazla ısınması engelliyor ve daha iyi soğumasını sağlıyor, zaten genelde hava kanallarında oluşuyor bu küf:)
4-)https://forum.grandepuntotr.com/uye-...tml#post991914 , buradan baka bilirsin arkadaş gayet güzel anlatmış ve sorunu çözmüş.
5-)ayak koyma yeri aşınması normal, çünkü Fiat bunu yapmış ama şoförün burayı ayak dayamak için kullanacağını unutmuş ve orayı extra güçlendirmemiş, zafer beyin dediği gibi, Punto Sol Ayak Dayama «Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning buradan ayak adayama yerine bir aparat alıp daha fazla aşınmasını engelleye bilirsiniz yada. servisle görüşün belki taban halısını değiştirdiler.
6-) motor ilk kalkışta titreme yapmasının bir çok nedeni vardır. ben kısaca belli başlılarından bahsedeyim. öncelikle yüksek oranda debriyaj balatasından. Aracınızı 2 veya 3 defa yarım debriyaj yaparak, kalkış yapın ama biraz uzun olsun 2 metre falan değil 50 ve ya 60 metre olsun sonra tekrar deneyin kalkışta artık titreme gitmiş olabilir çünkü bir nedeni.diğer bir nedeni işe, yakıt siteminden veya enjektörlerden olma ihtimali var. Bence önce baskı balatayı deneyin.
7-) direksiyon konusunda, zaten başvuru yaptınız artık sonucunu bekliyorsunuz.
8-)City modun da ağırlaşma var derken onu tam anlamadım. City konusunda çok konu var çok yorumlar var onları incelemenizi tavsiye ederim, size yakın veya aynı şikayeti bulabilirsiniz ve çözüm yolu daha kolay bulunur.
umarım faydalı olmuştur.
Aracınızı 2 veya 3 defa yarım debriyaj yaparak, kalkış yapın ama biraz uzun olsun 2 metre falan değil 50 ve ya 60 metre olsun sonra tekrar deneyin kalkışta artık titreme gitmiş olabilir çünkü bir nedeni???
Usta bu işlem ne işe yarıyor?
Zamanla debriyaj balatasında aşınmadan dolayı, debriyaj balatasının balansı bozuluyor yada yüzeyinde dengesiz aşınmalar oluşuyor veya volan dişlisine balatadan kalan atıklar yapışıyor, bu yüzden tam tutunma yapamıyor. yarım debriyaj ile bu yazdıklarım dan kurtulmanıza yarar ama genelde buda debriyaj balatasının ömrünün artık azaldığına işarettir.
direksiyon sorunumla ilgili servisle yasızmalar devam ediyor actıgım şikaet kaydı son durumu bu. daha dogrusu arayıp sorguladıgımda bana soylenen bu
Bugün bir mail daha aldım konuyla ilgiliniyoruz beklemede kalın diye
Serdar bey, iyi bayramlar,konu hakkında bir gelişme var mı?