Alıntı scooby555 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yasin bey, malesef söyleyemeyiz. Bu tür bir yorum yapabilmek için aynı yaş aynı km de ve aynı koşullarda kullanılan iki aracı her iki yağ ile kullanıp belli Teknik testlere tabi tutmak ve akredite olmuş labaratuvarlara göndermek gerekir. Şu anda söyleyebileceğimiz Fiat Selenia 5w-30 u yükte ve yüksüz olarak Multijet II motorun gelişim sürecin de 1 milyon km test etti. Ama Mobille herhemgi bir test yapılmadı. Sonuç olarak şu anda ses vs. gibi azalmalara bakarak yaptığımız yorumlar. Bireysel kullanıcı yorumlarımızın ötesine geçmez malesef.
Anlıyorum Erkut Bey. Ben, yağ değişimi yapmadan önce kısa bir araştırma yapmıştım forumda. Evet, Selenia multijet motorlar için orijinal yağ. Kullanıcılar Selenia'dan OPAR'a göre memnun kaldıklarını yazmış ancak Mobil 1 5w30 ESP Formula'dan ise daha çok memnuniyet var. Hoş, 4 Lt. Mobil 1 5w30 ESP Formula marka motor yağının ücreti 120 TL. Selenia 5w30 ise (3.2 Lt.-yetkili serviste) yanlış hatırlamıyorsam 75 TL. civarında idi. Bu kez Mobil 1'i tercih ettim. Dediğim gibi motor sesinde azalma, performans artışı gibi etkenlerden dolayı memnunum ben de tabi yakıtı etkilemedi. Zaten motor yağının yakıt artışı/azalışı ile çok fazla ilgili olduğunu sanmıyorum.