Cevap: vites geçişleri hakkında
Alıntı:
ibrahimaydin Nickli Üyeden Alıntı
Bunu hatırlayan yokmu yav. Aradım baya ama konuyu bulamadım arkadaşlar.
Yanilmiyorsam kolun ortaya otamatik atmasini sagliyor. İki yuvarlak olan yere vites telleri geciyor( usta vites teli demisti.) Benim bu teller cok kuruydu yaglayarak baya yumsattim. Sert olanlar once vites tellerinizi kontrol edin kurulsa iki damla makine yagi damlatin kurudukca damladin yumsuyor baya
Alıntı:
halilimo Nickli Üyeden Alıntı
Yanilmiyorsam kolun ortaya otamatik atmasini sagliyor. İki yuvarlak olan yere vites telleri geciyor( usta vites teli demisti.) Benim bu teller cok kuruydu yaglayarak baya yumsattim. Sert olanlar once vites tellerinizi kontrol edin kurulsa iki damla makine yagi damlatin kurudukca damladin yumsuyor baya
Bu yağlama yapılan yerler kolay ulaşılabilecek bir yerde mi ?
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
Alıntı:
GPEMREE Nickli Üyeden Alıntı
Bu yağlama yapılan yerler kolay ulaşılabilecek bir yerde mi ?
Sigorta kutusunun ordan asagiya dogru bakin hemen altinda fotodaki parcaya takili gorursunuz. Biri vitesi tak cikar yaparken siz bakarsaniz iki metalin girip ciktigini gorursunuz.
Teşekkür ettim bakalım bi
Alıntı:
GPEMREE Nickli Üyeden Alıntı
Aynı vites geçmeme sorunları bende de var. Özellikle de benim herkesin aksine bayagi bi ısındiktan sonra, yoğun trafikten sonra felan oluyor. 1. Vitese geçirirken "ha şimdi elimde kaldı kalacak" diye korku başlıyor :) çok zor geçiyor. bir de geri takarken cirtlamasi yok mu beni öldürüyor.
Aracı geri vitese takarken hafif aşağı doğru bastırarak takarsanız o sesi duymazsınız yani en azından ben öyle yapıyorum ve o ses olmuyor. Klasik TOFAŞ doğası işte; 1977 model Murat 131'de de aynı Punto'da da :D
Alıntı:
occupyist Nickli Üyeden Alıntı
Aracı geri vitese takarken hafif aşağı doğru bastırarak takarsanız o sesi duymazsınız yani en azından ben öyle yapıyorum ve o ses olmuyor. Klasik TOFAŞ doğası işte; 1977 model Murat 131'de de aynı Punto'da da :D
Zaten dediğim gibi sürekli olan birsey değil ama olunca da çok gıcık bir şey. Deniycem bakalım olduğu zaman :)