Cevap: Mazot Pompasini Revize Ettirenler Bakabilir mi?
Alıntı:
volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı
Merak etmeyin torklu sıkmanın ne olduğunu biliyorum ali bey. Torklu lokma kullana ustada serviste çok az genelde kullandıkları alan da ust kapaklarıdır. Orniklerde dengeyi usta bir elli usta çok basit şekilde yapar.
evet genelde torklu lokma kullanan usta az , buna katılıyorum. ben talep ediyorum öyle sıkıyorlar. ornikler de usta su terazisi ile mi ölçüyor da, dengeyi çok basit yapıyor:) ortalama bir denge yakalıyordur bence en fazla bunu yapabilir..
bir parça sök tak yapıldığında örnek; mazot pompası 4 defa söküldü takıldı yalama oldu yerleri diyelim , eğer bunun somunları ve cıvataları tork ile sıkılmış olsaydı 10 defa da, yerleri belki yalama olurdu.
Alıntı:
ORS15 Nickli Üyeden Alıntı
evet genelde torklu lokma kullanan usta az , buna katılıyorum. ben talep ediyorum öyle sıkıyorlar. ornikler de usta su terazisi ile mi ölçüyor da, dengeyi çok basit yapıyor:) ortalama bir denge yakalıyordur bence en fazla bunu yapabilir..
bir parça sök tak yapıldığında örnek; mazot pompası 4 defa söküldü takıldı yalama oldu yerleri diyelim , eğer bunun somunları ve cıvataları tork ile sıkılmış olsaydı 10 defa da, yerleri belki yalama olurdu.
Bizde bir tane albea var sağolsun dandik bir pompacıya denk geldik 6 defa söküldü sıkıntı yok. Merak etmeyin o kısmlar o kadar basit vida sıyıracak noktalar değil. Denge meselesine gelince kapağın belli bir kesit kıvrımları var çokta güzel ayalarnıyor.
Alıntı:
volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı
Bizde bir tane albea var sağolsun dandik bir pompacıya denk geldik 6 defa söküldü sıkıntı yok. Merak etmeyin o kısmlar o kadar basit vida sıyıracak noktalar değil. Denge meselesine gelince kapağın belli bir kesit kıvrımları var çokta güzel ayalarnıyor.
volkan bey , öncelikle dandik pompacıca denk gelmişsiniz bu kesin. şöyle anlatayım, somunun karşıtları en fazla çeliktir, değildir de hadi çelik olsun, çelik bile çok rahat yalama ve deformasyon oluyor. Siz bence şanslıymışsınız, ama artık bence sök tak daha fazla yaptırmayın orayı. sizin usta, ilk defa sizin pompayı sökmüş galiba, 6 defada, sorunu çözemediyse ,ben diyecek bir şey bulamıyorum. Volkan bey, bazı noktalarda geçme yerleri olsa bile, milimlik bir fark bile çok şeyi değiştirir bunu buradan konuşsak dursak bir şey anlaşılmaz. konu uzar gider.Bu milimlik fark da zaman içinde kendi faklı bir arıza ile ortaya koyar. şu olur 1500 TL vereceğime iyi bir usta revizyon yaptırır 3 yıl daha sorunsuz binerim ok olur mantıklı. İyi bir usta denk gelmezse 3 yıl sanayide geçirme şansın da var tabi:)
işte o yüzden diyordum forumdaki yorumlar önemli ki bura da bari ayrılsın iyi ustalar.
Ali bey teflon banti niye kullandi bende bilmiyorum. Yalniz gittigim yerde pompalari soken genelde ayni kisi gunde 15 civari sok tak yaptigini soyluyordu. Aslinda yer cok profesyonel. Pompada herhangi bir kacak yok. Yandaki vakumun kecesini degistirmedikleri icin boyle bir sorun yasadim. Sokulmusken pompayi da sokup test ettiler. Pompayi dagitmadilar. Yaptircak olanlara bilgi olsun yandaki vakumunda kecesini degisin. Orjinal kece ince sac o yuzden degistirmiyoruz diyor yer. Bu kacaga neden oluyor.
Alıntı:
halilimo Nickli Üyeden Alıntı
Ali bey teflon banti niye kullandi bende bilmiyorum. Yalniz gittigim yerde pompalari soken genelde ayni kisi gunde 15 civari sok tak yaptigini soyluyordu. Aslinda yer cok profesyonel. Pompada herhangi bir kacak yok. Yandaki vakumun kecesini degistirmedikleri icin boyle bir sorun yasadim. Sokulmusken pompayi da sokup test ettiler. Pompayi dagitmadilar. Yaptircak olanlara bilgi olsun yandaki vakumunda kecesini degisin. Orjinal kece ince sac o yuzden degistirmiyoruz diyor yer. Bu kacaga neden oluyor.
işte bu adamlar usta değil, söküp takmak sorun değil , benim anlatmak istediğim konuda bu zaten ,şu ustalar gerekli kritere uyarak yapsa işlemlerini araçlar daha az sorun çıkarır, malesef ustalar, daha hızlı ve daha fazla para kazanmak istiyorlar. bu yüzden uğraşmıyorlar. aslında mazot pompasının yapısı karışık değil, çok rahat düzeni tutturmaları gerekir.