Edindiğiniz tecrübelere güvendiğim için birkaç soru sormak istiyorum arkadaşlar
1- Arka kapılar harbiden sıkıntılı. forumda çok okudum ve kronik bir sıkıntıymış. Benimki de şöyle; örneğin tüm kapıları anahtar üzerinden kitledim diyeyim. Sonra tekrar tüm kapıları yine anahtar üzerinden açıyorum. Ön kapıların kilidi açılırken, arka kapıların açılmıyor. Sonra bir iki kez daha basıyorum anahtardaki açma düğmesine ve arka kapılar açılıyor.
Bir de geçen oto yıkanırken fark ettim. Tüm kapıların kilidi açık. arka kapıyı açmaya çalışıyorum açılmıyor. Her 4-5 kez denemede bir açıldı. Bazen böyle problemler oluyor. Sanırım tamamen kronik ve serviste garanti kapsamında giderilecek birşey?
2- Bir de şu var. Ama emin değilim tabi bir arıza olup olmadığından. Belkide araca alıştım fazlasıyla ve o yüzden böyle oluyor. turbo'nun aktif olması 1750 devirdeydi sanırım. O civarda aktif olduğunu ve araca ivme kazandırdığnı biliyorum. Zaten önceden bunun farkına varıyordum. harbiden ivmeleniyordu araba. Örneğin 2. vitesten 3'e geçerken. Ancak son 1 haftadır bu vites arasındaki o ivmelenmeyi göremiyorum. Ancak araç ile çekiş problemi de yaşamıyorum. Çünkü ister 3 ister 4. vites olsun, bastım mı gidiyor ama sanki ivmelenmesinde azalma var gibi? Ya da fazla alıştım araca bana öyle geliyor artık. Bugün servise uğrayabilirsem bunu da soracağım.
3- Aracı 2. el almadan önce aracın bulunduğu şehirdeki bir servise muayene ettirmiştik ve problemsiz denmişti. Ancak memlekete dönünce baskı balatasının bitik olduğunu gördük. Neyse o kadar sıkıntı değildi değiştirttik onu hemen. Fakat o değişimden sonra aracı servisten alınca hemen direksiyon dikkatimi çekti. Çünkü eğik duruyordu. Direksiyonu düz tutmak istediğimde araç sağa gidiyordu. Bir süre sonra servise geri döndüm ve bunu belirttim. Kullanıcısı hatası dediler ve direksiyon ayarını ücreti ile yaptılar. Bana çok mantıksız geldi. Yw kardeşim direksiyon ayarını kendim nasıl bozabilirim? Nasıl yamuk durabilirYok dediler aracının ilgili aksamını başkası sökmüştür o yüzden olmuştur, biz baskı balata değiştirdik bizimle alakası yok diye. Anlamadığım kısım ben memlekete dönerken bu aracı 6 saate yakın kullandım ve hiç rahatsız olmadım. Servisten alır almaz bu dikkatimi çekti. Aracı memlekete getirir getirmez ilk ve sadece kendi servislerine sokmama karşın, başka biri ellemiştir v.b. gibi yanıtlar aldım ve açıkçası acayip sinirlendim. Tamam düzgün bir şekilde giderildi problem ama müşteri memnuniyeti 0 bence
Ki kaç küsür para vermişken, hala aracın garantisi devam ederken, kalkıp motor veya şansıman aksamını servis dışı bir yere yaptırıp aracın garantisi riske dahi atmam. Ama gelin bunu servise anlatın
Çok tuhaf açıkçası. Sizin görüşleriniz nedir bu konuda
Bütün servisler böyle mi yw
![]()
Yer imleri