aracıma el gazı yaptırdım.
hız sabitleme sistemi taktırma çabalarım boşa gidince ve böyle bir donanım bana çok gerekli olunca, diğer yöntemleri araştırdım. en sonunda el gazı yaptırdım.
bisikletçiye gidip, muhtelif şekillerde vites kolu, vites teli, ve kablosu aldım.
sanayide bir usta buldum, arabamın zeminine bir aparat taktı.(malzemeler 10 tl, ustayada 60 tl toplamda 80 tl ye maal oldu)
bisiklet vites kolunu, benim arcımın vitesine monte ettik.
kablo ve teli, vites körüğünün içinden geçirdik.
ucu, pedalların arkasından aparata ve gaz pedalına sabitlenmiş.
5. viteste, el gazına köklediğimde 120-130 felan basıyor.
(zaten benim de niyetim 5. viteste 90-100 felan basmak)
ilkel, hatta belkide biraz güvensiz bir yöntem ama uzun yolda kullanışlı olacağını düşünüyorum.
fotoğraflarını müsait bir zamanda eklerim artık.
acil durumda nasıl frenliyeceksiniz merak ettim.sadece debriyaja basmakla olmaz.motor bağırır ve motor freni etkisi kullanamazsınız.Çok dikkatli olun.
Gezgin Gp.
Merak ettigim neden bu kadar gerek duydunuz hiz sabitlemeye? Yakittan dolayi mi?
Yok artık. Trafık canavarı olmaya adaysınız![]()
30-40Tl daha verip frene bastığınızda, ilk yaptığınız sistemi devre dışı bırakacak 2. bir sistem yaptırın bence![]()
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
hay allahım ya daha neler göreceğiz
tebrik ederim.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Bencede biraz tehlikeli bir sistem olmuş. Ben araçların fabrika çıkış sistemlerini bile sevmiyorum. Sağ ayağım kalsın gaz pedalının üstünde kontrol bende olsun hep, çok uzun yol yapacaksamda arada bir park alanlarında dinlenir devam ederim. Herşeyden önce güvenlik !!!
büyük cesaret vallahi...
uçan tabut geliyor)
Bende arkadaşların söylediklerine katılıyorum ve bir ekleme daha yapıyorum. Eğer bu kadar sorunsa uzun yolda gitmek, toplu taşıma araçlarını kullanınız. hava yolu ile ulaşımı tercih edebilirsiniz. Bu şekilde hem kendiniz ve aracınızdakilerin hemde trafikteki diğer kişilerin malını ve canını tehlikeye atıyorsunuz.
Ayrıca yaptığınız sistem yolun eğimine göre hızınızda fark yaratacaktır. yani bu kesinlikle bir hız sabitleme değil, pedal sabitleme oluyor.
yurdum insanı ya)
abi bunu nerde kullancaksan söyle çıkmayalım o yola.
Şimdilik ara ara kullanarak, zaman içinde tecrübe kazanarak rahatlıkla kullanışlı hale getirilebilir
tebrik ederim.eleştiriler olmuş ama ben beğendim, biraz da mühendis ruhu var galiba...
bu kadar uğraşmak yerine bi taş alıp koysaydınız gaz pedalı üstüne... acil durumda ayağınızla iterdiniz taşı... tabi fren pedalının altına girmez umarım o sırada...
JBL Hoparlör
Kapı Direkleri Karbon Kaplama
Amerikan Park
Coilover (cantürk yapımı)
Ayna Kaplama
Abarth Spoiler
Philips Extreme Vision
Kenwood KDC-BT92SD
...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri