amacım konuyu uzatmak değildi.
ben bu hesapları hiç yapmıyorum.
Yapan arkadaşlar içinde görüdüğüm eksikliği belirtmek istedim.
yılda 30-40 bin yapacak olsam kesinlikle dizel alırdım.
Printable View
amacım konuyu uzatmak değildi.
ben bu hesapları hiç yapmıyorum.
Yapan arkadaşlar içinde görüdüğüm eksikliği belirtmek istedim.
yılda 30-40 bin yapacak olsam kesinlikle dizel alırdım.
25 aralık 2006 çıkış
9700 km
Evet dizel ekonomik duruyor uzun vadede,ama bir de şöyle bir durum var arabam dizel, nasılsa az yakıyor diyerek daha çok binip totalde km yi arttırıyoruz galiba :)
En azından kendi adıma durum böyle.Önceki aracım benzinliydi,ama yaptığım ortalama km arttı nedense,gittiğim yerlerin ve alışkanlıkların değişmemesine rağmen! :)
27 mart 2006 cıkıslı ve 24750 km deyim simdilik işler iyi biraz daha büyük yapsalar iyi olurdu en azından astra kadar
olurmu kendime gore hesap yaptım ona bakarsan gunde 1000 km yol yapan bri si var ozaman sende ona bak fazla bişey kayenteidğini dusun:)
neyse ama gercekten araca az aykaıyo diye eskisinden fazla biner oldum
Mesajımda çeliştiğimi düşünmüyorum. Aksine yazdıklarımın arkasındayım.
Derdimi anlatamamış olabilirim. Mesajımda 3 konu hakkında fikrimi belirttim.
1-"Ben yılda 10.000 yapıyorum.
1 nisanda aracım 1 yaşına girdi ve şuan km 11.000. Bu bağlamda ben aracı alırken düşük versiyon dizel almak yerine, daha donanımlı benzinli almayı tercih ettim." Burada anlatmak istediğim gayet net sanırım. Az KM yapan için dizel anlamalı değil manasında
2-"Yakıt tüketimi konusunda ise bizzat 100 KM de 4.8 lt ortalamayı yakaladım.
yaklaşık 110-120 KM hızla ise 6.0 TL ortalama ile gittim."Burada ise benzinli az yakıyor manasında değil. Yukarıda fabrika verileri hakkında konuşmalar geçmiş. Uğraşılırsa fabrika verilerinine çok yaklaşılabileceği yada yakalanabileceği masında yazdım.
3-"Ayrıca yukarıdaki hesaplara baktığımda hiç hesaba katılmayan bir konu dikkatimi çekti.
Dizel ve benzinli araçların bakım masrafları.
Hem dizel hemde benzinli aracı olanlar bakımlarını yaptırdılar. Fiyatlar ortada.
Ayrıca dizel araçlar daha sık yağ değiştirmek zorundalar"
Burada dizeli yere vurmak manasında değil. Forumda ilgili yerlerde bakımını yaptıran arkadaşların verdiği ücretler belli. Buradan bakılabilir. Ayrıca dizel için hesap yapılırken, sadece periyodik bakımlar değil, ara yağ değişimlerinin de unutulmaması gerektiğini anlatmaya çalıştım.
Fatih.
Benzinli,dizel bir tercihtir o ayrı da
Fabrika verilerine her yol ve şartta yaklaşamazsın.
bizim yollarımız avrupa üreticilerinin fabrika verilerine çoğu zaman uymuyor.
yani ortalama değerler esas alınmalı.min değerler ya da sadece uzun yol konuşulduğunda dopru hesap yapılamıyor
Gene eksik yazdım galiba. :D
Fabrika verileri konusunda haklısın. Aslında anlatmaya çalıştığım da bu idi ama gene anlatamadım.
Fabrika verilerine uygun koşullar sağlandığında yaklaşmak yada yakalamak mümkün.
Mesela benim için şehir içinde fabrika verisini yakalamak imkansız. Ancak uzun yolda yakaladım yada çok yaklaştım.