kalıpsız yapılan frp tamponda mutlaka dalgalanmalar olur buda arabanın kalıtesını dusurur...
haklısın awd .
en iyisi beklemek galiba.
kalıpsız yapılan frp tamponda mutlaka dalgalanmalar olur buda arabanın kalıtesını dusurur...
cahilliğimi bağışla ama, fiber ile plastik arasında ne fark var.
yani sağlamlık olarak, kullanışlılık olarak.
airbag ın görevini yerine getirmesinde bir engel teşkil eder mi?
sonra bizim gp lerin tamponlarının imal edildiği madde tam olarak nedir ?
Plastik esnektir kırılmaz kolay kolay fiber çok serttir ve oldukça kırılgandır ama maliyeti çok daha uzuzdur hatta daha haififtir çok fark olmasada airbagle bi alakası olmaz tapmonu değiştirmekle bizim gplerin tamounuda bi nevi plastik bakalit fiber plasti karışımı gibi bieşey olmasız lazım![]()
Demon Driver|Damien|
ben airbag ile alakası açısından şunu merak ediyorum.
hani fiber daha kırılgan ya işte o yüzden mesela 50 km nin biraz altındaki çarpmalarda tampon basıncı emerek etkiyi azaltacağına direkt olarak airbag sensörlerine baskı uygularsa yersiz yere airbag patlatmaz mı ?
yani bu açıdan zararı olmaz mı ?
zannetmiyorum kesin konuşmıyım ama etkilemez muhtemelen çünkü tapmonu tutan dirsekler war 2 tane kalın profil sensörlerde muhtemelen onlarki darbeler sayesinde çalışıyordur ama gende kesin emin olmadığımı belirtiğim
Demon Driver|Damien|
bizimkilerin tamponlarının yapıldığı maddeden imal etmezlermi dışarıda ?
öyle olsa ne güzel olurdu ya.
bir de bu bahsettiğin profiller üzerine mi takılıyor tampon yoksa profiller tampon ile yekpare tek parça da arabaya mı monte ediliyor ?
tamponu da hiç indirip bakmadım ki altına![]()
ya o kapı bantları başa bela. 2 kere değiştirdim hala sökülüyor. bide sadece şoför kapısındaki sökülüyo deli etti. arada bi ısıtıp sökülen yerini yapıştırıyom da yine de yaramıyo işe. Aslında burdaki arkadaşların dediği gibi film çektirip oraya da aynı renk kaput bandı çektirmek lazım.
hehe.. Dediğimi yaptım çoktan aracı alır almaz servise söktürdüm. Daha hiç çarpılmadım amaçok gergin bi adam değilim ondan kellidir diye tahmin ediyorum
2007 model gplerde zaten o o siyah etiketler yok. bide o kısımdaki boya güneş görmediği için arac renginden daha canlı durur gibi geliyor bana.özellikle açık renklerde.
***GFB***
himm. ben guvenlik nedeniyle sanıyordum, hemen hemen tum araclarda var. bir furya yasandı, kapı kosesinde siyah plastik furyası.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri