+ - ve park kablosu mevcut renk olarak bilemem fakat kontrol kalemi varsa kolaylikla bulabilrisin
Arkadaşlar,
Çakmaklıktan elektrik çekip usb şarj cihazı bağlamak istedim. Çakmaklıkta 3 adet kablo var sarı, siyah ve iki renkli bir kablo sarı kabloyu eksiye siyah kabloyu artıya bağladım ama ne hikmetse elektrik gelmedi nasıl çekmem gerek çakmaklıkta hangi kablo ne işe yarıyor bilen var mı.
Teşekkürler.
+ - ve park kablosu mevcut renk olarak bilemem fakat kontrol kalemi varsa kolaylikla bulabilrisin
Sarı kablo şasedir herhalde buna -'yi bağlamanız gerekir.Siyah ya da kırmızı kablodan biri de artıdır, bazı arabalarda negatif elektriklenme yapıyorlar bu sebeple tam budur diyemiyorum.O yüzden - kabloyu çıplak metal biryere bağlayın, + kabloyu da önce siyaha, sonra kırmızıya takarak deneyin.
Dipnot : muhtemelen kırmızı ve siyah kablonun ikisi de artıdır fakat, birinden biri parkları açınca enerji verir.O yüzden parklarınız kapalıyken + veren kabloya bağlayın kabloyu.Parklar açıkken taktığınız çakmaklığın aydınlatma kablosudur.
Sarı olan eksi olarak bağladım zaten ben siyah olan kabloyu hem park açıkken hem kapalıyken denedim çalıştırmıyor. Ortada bulunan 2 renkli kablo var onu ellemedim tek.
Ortadaki kabloda kontağı açtığında besleme gelir, sarı kablo olsa gerek. Siyah kablo eksi yani şasedir. Ters bağlamadın sanırım. Fakat böyle işleri bilmiyorsanız ya bile yaptırın ya da ölçü aleti ile ölçüp kabloları belirleyip bağlantı yapın. Aksi halde sorun çıkartma ihtimaliniz var.
Kardeşim tek denemediğim orta kablo kaldı oda dediğim gibi 2 renkli kablo bende sarı eksi siyah artıdır diye denedim ters yaptım yine olmadı bi ortadaki 2 renkli olanı denememiştim bir de öyle deneyim bakalım tabi önce dediğin gibi ölçüp yapayım sonra deneyim kontrol kalemi ile denedim ama onda ışığı yakmadı belki de kontrol kalemi sadece 220 için olabilir o kadar ayrıntısını bilmiyorum.
haa..ev için olan kontrol tornavidası işe yaramaz arabada.12v bir ampülün + kısmına toplu iğne, - kısmına normal bir kablo lehimleyin.Kabloyu çıplak bir metale, toplu iğneyi de test edilecek kabloya değdirin.Kablo yanıyorsa artıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri