Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Arabayı çalıştırmadan aldığım uyarılar

erol açıkel
    carcas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 0

Standart Arabayı çalıştırmadan aldığım uyarılar

selam 75 multijet dinamic puntom var.
    arabaya her bindiğimde arabayı çalıştırma konumundan bir önceki konumda malum biraz bekletirken bilgisayardan bazı uyarılar alıyorum (hea power, falan yazıyo ve cıty direksiyon resmi falan çıkıyo ) sizde buna benzer uyarılar alıyomusunuz almalımıyız yada hangi uyarıları alıyosunuz..
    birde sürekli city modülünde kullanıyorum arabayı biir mahsuru varmı..

30 undan sonra ilk arabası olan bir kardeşinizi bu ve benzer soruları için maruz görün teşekkür ederim

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

bilgisayar derken,gösterge panelindenmi bahsediyorsunuz,eğer öyleyse söylediğiniz durumda uyarı ışıkları yanıyor.önemli olan aracı çalıştırdıktan sonra ışıkların sönüp sönmediği,sönüyorsa problem yok.eğer çalıştığı halde yanmaya devam eden bi uyarı ışığı varsa o zaman bi problem sözkonusudur.city modu yanılmıyorsam belli bi hıza çıktığında zaten otomatik olarak kapanıyor.türkçe kullanma klavuzunuz varsa bunların hepsi orada anlatılıyor,yoksa bi servise uğrayıp temin etmelerini talep edin,iyi günlerde kullanın.
    İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..

Aslı KILINÇ
    quixotic2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 NLP 37
    Edilen teşekkür: 100

aracı çalıştırdığın zaman göstergelerin hepsinin sönmesi gerekiyor. eğer city modunda kullanıyorsan sürekli sadece city mod ışının yanması lazım. diğerlerinde yanan varsa eğer o zaman bir servise göster derim. city modu aracı kullanırken 60 km ye geldiğinde devre dışı kalıyor. tabi bu birden olmuyor. devre devre direksiyon sertleşmeye başlıyor. ani fren durumlarında otomatikman devre dışı kalıyor ve hızın azaldığında 20 km de devreye giriyor tekrar.

erol açıkel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

evet teşekkür ederim aracı çaılıştırdığım zamn uyarı ışıkları ve yazılı uyarılar kapanıyor..

ufuk altaş
    grande26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 56

Alıntı carcas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam 75 multijet dinamic puntom var.
    arabaya her bindiğimde arabayı çalıştırma konumundan bir önceki konumda malum biraz bekletirken bilgisayardan bazı uyarılar alıyorum (hea power, falan yazıyo ve cıty direksiyon resmi falan çıkıyo ) sizde buna benzer uyarılar alıyomusunuz almalımıyız yada hangi uyarıları alıyosunuz..
    birde sürekli city modülünde kullanıyorum arabayı biir mahsuru varmı..

30 undan sonra ilk arabası olan bir kardeşinizi bu ve benzer soruları için maruz görün teşekkür ederim
    Muhtemelen direksiyon ile ilgili bir arızanız var;servise giderseniz test cihazıyla kontrol ederler ve arıza kodunu alırlar ve işin sonu da direksiyon motorunun değişmesine gider.Geçmiş olsun(yol bilgisayarınızda power kelimesinin geçtiği bir cümle okuduğunuz için bu yorumu yapıyorum)

erol açıkel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

evet uyarıları tam olarak bir yere kaydettim ve tekrar yazıyorum
    checked sea handbook have power steering tam bunlar yazıyo ve direksiyon işareti olan ışık yanıyo
    ufuk kardeş galiba senin dediğin gibi direksiyonla ilgili bir sorun var eğere sorun öle ise garanti kapsamında yaptırabilirmiyim.
    teşekkürler

ufuk altaş
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Bu direksiyon arızası gp nun çocukluğunda başlayıp ,şu an gençlik günlerinde de tam gaz devam eden kronik rahatsızlığı.Galiba kalıtımsal ,yeni kuşaklarda da mütemadiyen görülüyor.Tam benimkinde yok derken aracın direncinin zayıfladığı bir anda aniden ortaya çıkıveriyor.Genetik mühendisleri henüz çare bulmuş değil.Hasarlı direksiyon sistemini komple ampute edip yenisini takıyorlar(garantiden)Ama hasta geri kalan hayatı boyunca bilinç altında acaba bu organımda yine böyle bir hastalık olur mu(farzedelim kritik bir anda sollamaya çıktınız,aracı solladınız fakat o da nesi direksiyon sağa dönmüyor,karşı dan da başka bir araç son sürat geliyor..)diye yaşam kalitesi düşmüş olarak ömrünü tamamlıyor..

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Gülen Yüz

Alıntı grande26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu direksiyon arızası gp nun çocukluğunda başlayıp ,şu an gençlik günlerinde de tam gaz devam eden kronik rahatsızlığı.Galiba kalıtımsal ,yeni kuşaklarda da mütemadiyen görülüyor.Tam benimkinde yok derken aracın direncinin zayıfladığı bir anda aniden ortaya çıkıveriyor.Genetik mühendisleri henüz çare bulmuş değil.Hasarlı direksiyon sistemini komple ampute edip yenisini takıyorlar(garantiden)Ama hasta geri kalan hayatı boyunca bilinç altında acaba bu organımda yine böyle bir hastalık olur mu(farzedelim kritik bir anda sollamaya çıktınız,aracı solladınız fakat o da nesi direksiyon sağa dönmüyor,karşı dan da başka bir araç son sürat geliyor..)diye yaşam kalitesi düşmüş olarak ömrünü tamamlıyor..

Abi süpersin wallahi ne diyim Senin gibi köşe yazarlarına ihtiyacımız var açıkcası millet olarak

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

. .
    Korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 254

Araç çalıştığı zaman direksiyon ışığı sönüyorsa arıza yok demek ki . Ama servise götürmekte fayda var tabii.

ufuk altaş
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Alıntı tempesty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi süpersin wallahi ne diyim Senin gibi köşe yazarlarına ihtiyacımız var açıkcası millet olarak
    Eyvallah kardeşim ,bu sefer de esprili bir dille açıklayayım istedim..

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

grande26 çok güzel açıklamışsın ama direksiyon kitlenmesi olmadığı sürece, direksiyon arızası ne olusa olsun (city motoru bozulsun, direksiyon kutusu hatası wersin) direksiyon döner. hidrolik dewre ortadan kalkmış olsa da döner bir problem olmaz

erol açıkel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

bugün kitapcığı ayrıntılı olarak okudum city modu işaretinin çalıştırmadan yanması gerekiyomuş zaten çalıştırınca da sönmesi gerekiyomuş ki bende de aynen öle oluyo birde diyoki bazı modellerde de yol bilgisayarında yazılar çıkar diyo bu yazıların ne olduğunu söylememiş inşallah benim okuduğum yazılardır...

bu arada ufuk kardeş valla ben şırnakta çalışıyorum her yıl izmir ankara şırnak yapıyorum yani tam uzun yol sölediğin biraz espirili olsada bilinç altıma yerleşti valla sollama yaparken hep aklıma gelir artık umarım bende heyacan yapıpta sorun yaşamama neden olmaz

erol açıkel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

bide söylediğim gibi şırnakta çalışıyorum ha deyince servise gidemem telefonla öğreneceğim bi yer var mı?

ufuk altaş
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Erol kardeşim,bir fırsatını bul ve mutlaka servise götür.Servise bıraktıktan sonra da 3-4 gün kadar beklemen (sonra alman)gerekebilir.O aldığın uyarı yazısı ve direksiyon resmi sönse de 'arıza kodu' mutlaka aracın beynine kaydolmuştur ve test cihazı ile tespit edilir.Bu arada ilk sahip olduğun araçta, böyle kritik bir arıza ile karşılaşmış olmana üzüldüm..

Aykut Arslan
    aykuting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    67 TR 482
    Edilen teşekkür: 35

motor çalıştıktan sonra hepsi sönüyosa hiç bir problem yok bence

ufuk altaş
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Neyse servise gittiğinde düğüm çözülecek diyiyim birader.

erol açıkel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

bu arada şunu söyleyeyin son bir kaç gündür arabayı cıty moduyla hiç kullanmamaya özen gösteriyorum ve uyarı yazısı her çalıştırdığımda karşıma çıkmamaya başladı ama yinede arda sırada yine çıkıyo
    farklı bir gelişme bence
    ufuk kardeş dediğim gibi bulunduğum yerde servis olmadığı için başka bi memlekete gidip orda bir kaç gün kalmayı gözüm yemiiyo malum öğretmenim ve idareciyim karne zamanı geldiği içinde yoğunum ama en kısa sürede göstereceğim..

ufuk altaş
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Hocam ,uzun yola çıkmadan(şırnak-ankara) kontrol ettir de sorun yaşama.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

DİREKSİYON NE OLURSA OLSUN DÖNÜYOR BUNA EMİNİM. Neden derseniz bugün direksiyon kutusunu lastiği kaldırıma vurmak suretiyle elime aldım. Fakat 70 km servise kadar gitti . Sadece city fonksiyonunu devre dışı bıraktım o kadar.

erol açıkel
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi

hadi buyrun bugünde ((possible ice on )) diye uyarı verdi
    aykut kardeş çalışınca sönüyosa problem yok diyosun ok sönüyo ama başkaları neden bu uyarıları almıyo kafam ona karışıyo..

Sayfa 1/2 12 SonSon