Sağlam bir yere bağlayın.Gece vakti kaçar gider o![]()
Arkadaşlar bu konuyu daha önce açtım hem yanlış yere açmışım kusura bakmayın hemde gereksiz bir sürü cevap aldım...Birkaç kere aracımı park halinde bıraktığım yerden hareket etmiş olarak buldum...en son geçen hafta aracım park ettikten bir buçuk saat sonra kendi kendine (düz alanda) hareketlenerek ve önündeki kaldırım taşlarını aşarak başka bir araca çarptı...(şükür ki hasar yok) aracımın hareketini güvenlik kameralarından net bir şekilde seyrettim kaldırımı çıkarken zorluyor sonunda aşıp diğer araca çarpıyor. Neyse uzatmayayım bu durumun aracımın kendi kendine marş yapıyor olmasından dolayı olduğunu tahmin ediyordum ama şahit olmadım. (Bu yüzdende vitesi boşta bırakmaya başladım). otoparktaki görevli arkadaşın söylediğine göre aracım kendi kendine marş yapa yapa aküyü bitirmiş. Aracımı park ederken marş motorunun sigortasını söktüm ama maalesef aynı sorunu yine yaşadım... İlginç ama bir o kadarda tehlikeli bir durum...
Sağlam bir yere bağlayın.Gece vakti kaçar gider o![]()
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Lisedeki hallerim aklıma geldi anahtarı çalar kaçardım arabayla gezer gezer gelirdik bi bakardık başkası park etmiş ahanda![]()
tavsiyem benzin bırakmayın arabada marş bassa bile kaldırım falan aşamaz aşarsada bi imam çağırıp okutup üfletin arabayı
Tarık Akan ın bir filminde vardı kendi kendine gidiyordu düldül birden o geldi aklımahocam hayatımda ilk defa duyuyorum vallahi..
Sen böyle tuhaf bir konu açarsan aldığın cevaplara da katlanman lazım; ) tamam belki biz de abartmış olabiliriz ama çok saçma konulara tanık olduğum için kaale almamışımdır. (Ben de cevap yazanlardan olduğum için yazma gereği duydum).
Madem böyle bir sıkıntın var en kesin çözümü aracın akü kutup başını söküp dene bakalım kaçacak mı yine. Olmadı aküyü sökersin. Eğer akü - kutup başını söktüğünde sorun çözülürse marş rölesini, ,sigorta kutusunu vs kontrol ettirirsin.
nasıl bi günah işledin hocam o arabada : )
Manzaraya Daldım Ses Çıkarma... Gerçek Can Sıkar Beni Uyandırma.. Ben Böyle Güzelim..
sizin araba transformers olmuş
Araç tam otomatikmiş..
Aracın durduk yere (Anahtar takılı olmamasına-Immobilizer görmemesine rağmen) marş alması çok saçma. Bu saçmalığa da bu şekilde çözüm bulunmaz.
**Çekeceksiniz bir elektrikçiye adam zaten, beynin arızalı diyecek.
Hadi geçmiş olsun, beyin bedava :p
Ya tamir eder, ya da çıkmacı çıkmacı sorulur..
Forumu uzun süredir takip ediyorum ilk defa böyle lakayit cevaplar görüyorum keşke hiç cevap vermeseydiniz arkadaşlar. Bir komşumun basına gelmişti soğutma suyu marş dinamosunun usutune akıp aküyü boşaltiyordu bu durum bana o arızayı hatırlattı.
Bizim forumda ne cevherler varmış da haberimiz yokmuş.Gecenin bu saatinde benide güldürdünüz ya ALLAH da sizleri güldürsün.![]()
Ben şahsen serviste aracın altından biryerlere düz kontak yaparak anahtar takılı olmadığı halde arabanın çalıştırıldığını gördüm(kendi arabam). yani araç anahtarsız çalışabilir. arkadaş şaka amaçlı konu açmadıysa göyle bir şey olabilir ama bu sorunu buraya çözümü ile birlikte yazması gerekirdi. eğer öyle bir sıkıntı varsa sadece mala değil cana da zarar verrebilir acilen bir ustaya baktırmak gerekir. burada yazılanlarla ne yapacakki?
See you in the future, if there is one...
Senin ki çalıştırma değil abi, sadece marş yaptırma. Çalışması için enjektörlere, ecuya, yakıt pompasına vs bir sürü yere elektrik vermek gerek. Arkadaş aracını viteste bırakıyor ve marş motoru bir şekilde hareket alıyorsa araca yol aldırır ama arkadaş sadece konuyu açtığı ve dönüş yapmadığı için ne olduğunu bilemiyoruz.
geçende transformers filmini seyrettim tamda ona denk geldi bu konu .sizin araç yakında kendi kendine gitmeyide öğrenir ayakları kaldırıp ne güzel yolculuk yaparsınız işteyani isteseniz kendi kendine çalışan araba yaptıramazdınız
Arkadaşlar kusura bakmayın bazı sorunlar nedeniyle dönüş yapamadım... Öncelikle aracımı elektrikçiye hatta elektrikçilere götürdüm fakat sonuç alamadım izmirde...sonra telefonla eski bi ustamı aradım ve beni yönlendirerek sorunu bulmama yardımcı oldu dün sorunumu 15 tl ye bir röle alarak hallettim ama o bir elektrikçi arkadaşım bana bu röle nin ekstra birşey olduğunu aracın orjinalinde olmaldığını söyledi. Boş bir vaktinde gel bakalım dedi... Gidecez bakalım neymiş öğrenicez. Röle açıkta ve ucuna 4 adet kablo bağlı....
Işte fotosu...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri