Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O iş çekip çevirmeyle olmaz. En sağlıklısı yenisi ile değişimidir. Tavsiye etmememin sebebi de devir bir yerden mukavemetini kaybettiyse bir daha en ufak zorlamada aynı yerden kendini salar. Eğer sorunlu parça dingil gibi yük taşıyan bir parçaysa değiştirin. Diğer taraftan iyi bir rot balansçıya aracınızı iyice inceletin. Başka bir sorunu var mı yok mu? Bahsettiğim 19 un sağ ön tarafında salıncağın oradan darbe almış araç, rot balansçıda rot ayarı kontrol ettirirken usta gösterdi, bu araç batçıklarda çalkalama yapıyor mu falan diye sormuştu ve yapıyordu zaten, salıncağı düzeltmek lazım falan demişti ama ustanın ömrü yetmedi o zaman kaldı öyle.
3 gün önce bolu tarafını gezip geldim.Yol müsait olduğu için genelde 110-120 gibi hızlarda gittim.Yer yer 180'ne bile çıktığım oldu.Arka dingilde eğrilik olmasına rağmen araçta en ufak sağa sola çekme yok.Fakat kartalkaya kayak merkezine tırmanırken dağın zirvesinde 10-15 cm kalınlığındaki karda en ufak fren yapmamla aracın arka tarafı savrulup gitti.İki üç defa araç kendi etrafında daire çizdi.Zorla aracı başka araçlara vurmadan dağ yolundan kurtuldum.O karlı yolda birçok araç kayıyordu fakat hiçbiri benimki gibi arka tarafı kıç atmıyordu.Acaba şimdi bu kayma sebebi bundan olabilir mi diye düşünüyorum.