Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 21 ile 28 arası

Konu: Kar nedeniyle abs ! Acil yardım

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her mevsimin tadı ayrı. Kış deyince aklıma 28 sene evvel köydeki evimizin çatısına yürüyerek çıktığım geliyor. Abartısız 3 mt kar yağmış o yıl ve benim aklımda ve şuan bile gözümün önünde o an var biç unutmam. Çilesi var ama en çok karlı kış akşamlarında peçka başında yediğim kestane, elektrik kesintilerinde rahmetli ananemin gençlik hikayeleri aklıma gelir ve ben kışı çok severim.
    düşüncene saygım var ama bana göre kışın tadı falan yok işlerimi ayarlayabilsem sırf şu kıştan kurtulmak için Antalya ya yerleşmeyi düşünmüyor değilim hemde İstanbul artık çok bayıyor.Sıcağına razıyım zaten sıcakla aram her zaman iyi olmuştur.Neyse kısmet herkes için ....

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ibrahim ibrahim
    ibooovn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

siz frene basıp abs devreye girdikçe hoşunuza gidiyor daha çok sert basıyorsunuz sürerken )...hafif dokunursaniz frene abs okadar çok girmeyecektir...ve lastikler kışlık olursa çok fark ediyor....

Teo' s
    teo53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 116

Benımde lastikler starmax (Petlas) Maşallahı var lastiklerin frene kaçkere dokundum banamısın demedi tabi gecenin bu saatinde çıksam işin rengi değişir orası ayrı Hatta az önce bizimkilere dedim 4x4 olacak çıkıcan sırf zevk olsun diye yara yara gidecen

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düşüncene saygım var ama bana göre kışın tadı falan yok işlerimi ayarlayabilsem sırf şu kıştan kurtulmak için Antalya ya yerleşmeyi düşünmüyor değilim hemde İstanbul artık çok bayıyor.Sıcağına razıyım zaten sıcakla aram her zaman iyi olmuştur.Neyse kısmet herkes için ....
    9 yıl Alanya'da yaşadım. Oranın sıcağına dayanılmaz,kesinlikle dayanılmaz. Bahar'dan Yaz'a doğru giden bir zamanda kalkıp Ankara'dan Alanya'ya gittim,Manavgat'ta vereceğin molada otobüsten indiğim an nefes alamadım. O kadar nemli ki alışana kadar çok fazla nefes alıp veriyorsunuz bu da oksijen seviyesini artırarak baş döndürüyor. ah imkan olsa yazın soğuk kışın sıcak olan yerlerde yaşasaydık...
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

caner adanır
    marineros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 76

Ben 2,5 sene Antalya da yaklaşık 2 sene Fethiye(Göcek iş sebebiyle)ve son 1 senedir de Bodrum da yaşayan birisi olarak Antalya nın havasını da yaşamını da tavsiye etmem.abi şehir o kadar hızlı büyümüş ki trafik bazen çok ama çok yetersiz kalıyor.üstüne bir de büyükşehirlerdeki trafik cambazı olmayan şoförleri eklediğinizde hergün trafik ve magandalarının çilesini çekiyorsunuz.ayrıca tatile Antalya ya gelenleri de anlamak zor.millet tatile gelip klimanın altında oturuyor akşama kadar
    Gezilecek yer,tarihi ve turistik bakımdan sizlere Batı Antalya,Fethiye,Bodrum taraflarını tavsiye ederim.biraz yukarısı İzmir zaten ki orada da kış lastiği uygulaması yok diye biliyorum.ya da kara kış.Aşırı fırtınalı Bodrum dan herkese kazasız sürüşler ve mutlu yıllar dilerim

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

2sene önce yazlıklarla kara yakalandım istanbulda.
    Yokuş aşağı sürekli abs devreye giriyor. Önlemek için en iyi yöntem hızı minimuma düşürmek. ABS'nin devreye girmediği en düşük hız düşmelisiniz böyle durumlarda.

1. viteste ayak frende abs devreye girmeyecek şekilde ayarlıcaksınız bir şekilde

VE TABİKİ 2-3 sokak ileriye ama düz yere park etmek gerekiyor (eğer bir sonraki gün çıkmayı düşünoyorsabuz..)

GEÇEN SENE:
    Kış lastikleri ile herhangi bir sıkıntı yaşamadım, karlı günlerde yokuş yukarı ya da yokuş aşağı. Petlas W651 kullandım. Zaten 2 gün kötü olmuştu sokaklar. Onlardan bir tanesinde test etme imkanı buldum sadece

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

abi kışlıksız olmaz...herkes dikkat etsin önce ailenizi sonra canınızı düşünün.Kışlık lastik şart.

Xperia L cihazımdan gönderildi

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Naklov Deniz
    PUNTOCU volkan1065 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1081

Bende şunu söylmek istiyorum. Punto Evomnu dün aldım. Dün gece Bursadan Karabüke geldım ama birde siz bana sorun..

İlk önce mutlaka ne olursa olsun aracınızda markası kötüde olsa 4 adet kış lastiği olmalı. Kesinlikle sadece önlere alsam yeter demeyin bu daha sıkıntılı. Çünkü araçlarımız önden çekişli ve kompresöre bindiğinde karda direk spin atıp ya başka araca yada bariyelere aracınızı vurabilirsiniz. Dün akşam bu nedenden dolayı 4 defa spin attım birinde tır 15 cm ile bana çarpmaktan kaçtı..

Bir diğer konu daha mutlaka toplu taşıma araçlarını kullanmak daha mantıklı. Özellikle şehirlerarası yollarda gece çok acil bir durum yoksa cıkmayın. Çünkü Kamtonlar tırla ve otobusler sizi çok çabuk savuruyor.

Dediğim markası ne olursa olsun 4 adet kışlık lastik şart. Karlı havada fren ani basmak yada sürekli basmak kazaya davetiye çıkarrı. Aracınız kayar yada hızlanırsa ufak frenler yapıp aracı toplamaya calışın özellikle kayma durumunda aracı boşa alın çünkü o anda aracınızın motorun kompresörü etkisiyle sizin hakimiyetnizi dışına cıkar ve istenmeyen sonuçlar doğurur.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/2 İlkİlk 12