Alıntı kristaldeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cevaplarınız için sağolun.
ustaya amortisör takozundan olabilir mi dedim buraya okuduktan sonra o da yok amörtisor takozu değil direksiyon kutusundan, direksiyon kutusunun söküleceğini teferruatlı bir işlem olduğunu söyledi. 300-350tl masraf çıkabileceğini söyledi. bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin dedi istersen bir süre daha. sıkıntı yaratmaz dedi. genelde hep aynı ustama gitmeme rağmen bu açıklamaları açıkçası pek içime sinmedi. ki ben de yaptırmadım orada. amörtisorlere baktığını da görmedim. peşin şekilde direksiyon kutusu dedi. ancak, en azından yetkili servise bir götüreyim baktırayım diyorum. yetkili servise yaptırmasam da en azından "sorun şuradan kaynaklı" diyerek kesin cevap alabilirim onlardan. avrupa yakasında varsa önerebileceğiniz bu konuda ustanız ona da götürebilirim.

önerileriniz için teşekkür ederim.
Hocam bana bir tıkırtı burcu sorununda izmirin ne ustaları neler söyledi duysanız hayret edersiniz. 18TL lik parça için komple direksiyon kutusu değiştirenler, aks dağılmış diyenler, direksiyon pompası gitmiş diyenler ne ararsanız vardı. Ben bi risk alıp enriko alibertiye gittim 100TL'ye değiştirdiler bütün sorunlarım geçti. Böyle durumlarda yetkili servis bazen daha yararlı olabiliyor. Diğer konuya da cevap yazdım lakin teşhis için:

Elinizi sol ön tekerin ordan sokup helezona koyun ve birisi de direksiyonu çevirsin zaten o rulmanda dağılma varsa dönerken elinizle hissedeceksiniz. Aynı işlemi sağ için de yapın böylece bir ön tanı koyabilirsiniz.