bende albea balatası taktırdım ve kullanıyorum , 30 bin küsürda taktırmıştım net hatırlamıyorum. şu anda 47 bindeyim balatalarımdan bir şikayetim yok , 40 bin bakımında serviste yaptıkları kontrolde de iyi durumda olduğunu söylemişlerdi. servis yetkilisinede sanayide albea balatası taktırdığımı söylemiştim , o da bana doblo-albea-palio-punto balatalarının birbirine uyduğunu anlatmıştı
benim taktırdıklarımda ikazlı olmayanından , orijinalleri bildiğiniz gibi ikazlı. sol balataya bir kablo giriyor , balatayı bitirecek kadar kullanıpta o kabloyu şase ettirirseniz gösterge tablosunda bir uyarı ile karşılaşırsınız. ancak o kabloya değecek kadar balatasını kullanan olacağını pek sanmıyorum. düzenli bakım yaptırırsanız zaten ustalar balatanızın bitmeye yakın olduğunu söylerler.
bu arada piyasada albea balatalarıda çeşit çeşit , ben çifti 50 ytl olanından taktırmıştım. ama çifti 10 lira olanı dahi varmış. özellikle taksiciler bu ucuz yan sanayi balatayı tercih ediyorlarmış. şu anki balatalarım eskiyince benimde niyetim 10 liralıktan taktırmak50 liralık balataya sırf kutusunun üstünde punto yazdığı için 90 lira vermeye hiç niyetim yok.
Yer imleri