benim eski servis çiçekçi diye bir cam suyu kullanıyordu. ne kabı kap ne etiketi etiketti, acayip dandik duruyordu. servisin baktığı araçlar hep merso audi bmw.
ben de hiç sorun yaşamamıştım aslında. sürekli saf su kullandıktan ve içine 3-5 damla düzgün antifriz attıktan sonra sorun oluşacağını sanmam.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
kaba tabirle 3-5 damla dedim, yanlış hatırlamıyorsam %50 %50 konulduğunda -30lara kadar donmamasını sağlıyor antifrizler. antifriz şişelerinin üzerinde yazıyor tam değerler.
o sebeple cam suyu için %10 konulsa yeterli gelir kanaatindeyim. tabi bu dediğim izmir için. geçenlerde en düşük -5 gördük. hissedilen biraz daha düşüktü tabi.
arkadaslar benımde gecen hafta sonu yenısehır uzerınden dag yollarından ıstanbula gelme denemem sebebı ıle bozuk yollarda hoplaya zıplaya cam sılecek suyu bıdonun pompası bozulmuş şimdiki teşhisimiz bu sılecek suyuna su koyunca pompasından sızıyor sanayıdekı tamırcımın yorumu bırlıkte lıfte kaldırıp denedık acaba bıdonun sadece pompa olan kısmı ayrıca satılıyormu ucuz yollu nasıl halledebılırım cunku bızım puntolarda sılecek suyu motoru bıdon ıle bırlesıkmıs sadece motor satılıyormu bılen var mı ?
tampon sokmeden lıftın altından bu motoru degıstırebılırmıyız![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri