Merhaba arkadaşlar,
Dün akşam silecek suyu fışkırmadığı için kaputu açtım , boşta bir hortum gördüm ve uzanabileceği bir karışlık mesafede hortumu çıkmış görünen yere taktım. Su ekledim. Bir kaç kez fışkırtma denemesesi yaptığımda hortum attı. Sonradan uyandım hortumu oradan çıkarıp kaputa taktım. İlk su bastığım yer neresi acaba çok merak ediyorum. Kritik bir yeri ıslatmış olma korkusuyla aracı çalıştırdım sorunsuz çalıştı.
Ertesi gün araç çalışmıyor. Farlar, fanlar, ayna otomatiği vs çalışıyor. Aküm de canavar gibi fakat marşa basınca sigorta kutusundan tıkırtılar geliyor, göstergeler sönüyor, araç bir kez öksürüp kalıyor. Marşa uzun basmak da çözüm olmuyor. Bir kaç gün bekleyip sonra tamirci çağıracağım. Problem ıslak bir yerlerden kaynaklı ise kurumasıı çözüm olabilir.
Sizlere sorularım şunlar ,

Su bastığım yanlış delik neresi?

Arıza neden olabilir?

Not: 10 gün (750km) önce baskı balata, fren diskleri, suspansiyon takozları, şarj kasnağı, kayışı vs değişimi yaptırdım. dün kaputu açtığımda Hava giriş borusu, silecek hortumu boştaydı. Bunları takınca çalıştırmıştım fakat başka gevşek takılan bir şeyler kalmış olabiir. İlk çalıştırmada bazen tekleme ve beyaz duman görüyordum. Duman hemen normale dönüyordu. Bu problem büyüdüyse anlarım ama yakıtı, çekişi sorunsuz arabaya ne yapmış olabilirim?