Ustalar,abiler,kardeşler kafama takılan bir soru araç viteste gaz pedalından çektiğimde ya da araç boştayken anlık tüketimi 2,0/100 olarak gösteriyor.Hadi boştayken anlarımda gazdan çektiğimde neden sıfırlanmıyor yardımcı olursanız sevinirim
Ustalar,abiler,kardeşler kafama takılan bir soru araç viteste gaz pedalından çektiğimde ya da araç boştayken anlık tüketimi 2,0/100 olarak gösteriyor.Hadi boştayken anlarımda gazdan çektiğimde neden sıfırlanmıyor yardımcı olursanız sevinirim
Evvelden Bade-i Aşk İle Mestiz
Bütün Fiat marka araçlarda öyledir. 0 göstermesi sence mantıklı olabilir mi ? Motor gaza basmadığın zamanlarda hava mı yakıyor ?![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Bizim araçlarımızda sıfır göstermez.....
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Daha onca fabia aracimda 0 gosteriyordu.puntoda 2.0 gosteriyor.
GT-I9190 cihazımdan gönderildi
Renaultlar compresyona girdiğinde, yani araç viteste ve gazdan ayağını kestiğinde 0 gösterir.
Boşta giderken 0.4 falan gösteriyor bizim araç. Boştayken motorun durmaması için araç yakıt çekiyor.
Fiatlar, 2lt'nin altındaki tüketim değerini göstermiyor, tüketim 2 nin altına düşünde 2 gösteriyor.
0 da olsa 2
0.4 de olsa 2 gösteriyor..
Bir bazı araçlar 20kmh hızından önce yakıt tüketimi göstermiyorMalum kalkışlarda çok yaktığı için, ama bizim araçlar gösteriyor
15-18-20 gaza basışına göre
![]()
araç belirli bir hızda ve eğimde kendi ağırlığıyla tekerlekleri dönmek suretiyle ilerliyor ve viteste ise
tekerlekler ,aks millerine oradan şanzımana oradan debriyaja debriyajdan volana ve ordanda krank miline aktarılan hareket sayesinde motor dönmeye devam eder bu durumda yakıt harcamaz aracı boşa atarsanız hem tehlikeli olur hemde yakıt yakarsınız.
Yemin ediyorum arşivlik konu.Bilgili arkadaşlara binlerce teşekkür.Bilmiyordum ben bizim arabalarda o şekilde olduğunu,aydınlandım ,elinize sağlık
Evvelden Bade-i Aşk İle Mestiz
Mühendisler zorluyor boşverin, biz keyfini sürelim
SONUÇ:
Araç kompresyonda (Viteste bayır aşağı gaz vermeden giderken) yakıt tüketmez.
Araç boşta giderken, rölanti devrini çevirebilmek için yakıt tüketir.
Yukarda fazlasıyla teknik detayları anlatıldı...
Rampa asağı araç viteste ve gaza basmadan giderken arac yakit tuketmiyor ancak hizli da gitmiyor. Hatta egim azsa giderek yavasliyor. Boyle bir durumda vitesi boşa almak daha ekonomik olabilir. Şöyle ki rampa asağı vitesteyken 80 km/h ile inen arac boştayken 100 km/h süratle iniyor. ilk durumda rampa sonuna gelmeden gaza yuklenmek gerekirken ikinci durumda rampa sonunda vitese takıp gaza fazla yuklenmeden devam edilebiliyor. Simdi hangisi ekonomik oldu?
biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri