Bir onceki hesaplamam da acaip cok yakti. 50 liraya 130 km gidebildim. Ama dogru duzgun kullanamadim. Araba 130 km boyunca beşinci vites görmedi nerdeyse. Bakalim bu seferkinde ne olcak :)
Printable View
Geçen ben de yakıt denemesi yaptım 50 tl lilk aldım hep aracın sesi çekişi değişecek mi diye opetten aldım 230 km gitti po dqn aldığım sanki daha sessizdi ama 160 km anca gitti ama podan aldığımda şiçi daha fazlaydı acâba onun mu etkisi oldu o kadar anlamadım. Aracı aldığımda total den yakıt alıyordum araç daha sesliydi doblosu olan bir abim ordan alma deei bir kaç kişi daha o totalden alma deyince bıraktım ben de opetten alıyorum ama çorlu da en çok satış yapan istasyon diyebilirim yani o kadar müşterisi var geçen aracın yağını da değiştirdim şimdi maşallah fısır fısır oldu ses baya azaldı artık yakıtın ne etkisi oldu bilmiyorum ama komşumda astra var hb onu geldiği hemen belli oluyor o kadar gürültülü çalışıyor yani. Şuan opetin çekişinden de memnunum açıkçası, sanki totalden daha iyi gibi geldi maşallah
Ben arabayı aldığımdan beri shell den alıyorum. Başka istasyon denemedim daha. Opetten alsam değişir mi acaba biraz ? Bir de abi söylemeyi unuttum bende 16 jant lastik var :) Arabayı ilk aldığım zamanlar biraz daha iyi kullanabilmiştim. Yani güzergah olarak 50 liraya 200 km yaptığım falan da oldu yani. Ama hiç uzun yol denemem olmadı daha. Asıl olay uzun yolda belli olur :)
Değişim olur ama iyi mi olur kötü mü bilemem. Yakıtı hep kalabalık istasyondan almaya çalışırım dahq kaliteli oluyor. Bir de kış geldi yakıt gerçekte belşrgin olarak arttı punt8da bu kadar belli olmuyordu şimdi araba ısınana kadar ibrenin düştüğü belli oluyor çoğu zaman :). Valla dizel almakla iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum :) zamanla görecez artık
O ölü fire motordan sonra arada yakıtta 5 krşta oynasa ben iyi yaptığımı düşünüyorum. Gitmez. Sollama yapamazsın. Yokuşta bayılır. Vites ufaltırsın devir yukarı çıkar yine bayılır. Korna yersin vs.. 105 lik multair 'e de zaten binemezdim yakıttan dolayı. Lpg den de nefret ettim. Diesel mantıklı :)
Evet havalar soğudu. Sabah benim de baya geç ısınıyor araba. Bugün 7,9 a düştü ortalama. Daha az trafiğe girdiğim için :) Bir sonraki depoyu Opetten deneyeceğim. Bakalım değişim olacak mı :)
Linea nın bagaj oldukça geniş. Benim bagajda bir tane kabin bass var. Bagaj iptal :D Diesel 'in bir diğer olayı da stepne yanımızda gezebiliyoruz :D
Multijet kisa mesafe ve dur kalkta yakior grandtour 1.5 dci var araba daha 6 litre ortalamayi gormedi full sehir isi punto 8 den asagiya inmiyor
Tamam abi gönder özelden. Sıkıntı yok. Telefonuma da atabilirsin whatsapp tan.
0538 371 24 46
Sen niye takmıyorsun bu arada ? Linea da alan bol. Tak ufaktan tıngırdasın işte.
Ya be kardeşim ben arabayı değiştirdiğime pişman oluyorum bazen!!! Yatıyor kapı önünde bu ay 50 km yol yaptı araba, bazen diyorum satayım arada bir lazım oluyor meret, şimdi çocuk da var te öyle duruyor. Bas koysam ne oluur tiz koysam ne :war00000::war00000:
çaldırdım seni ;)
sen söyleyince düşündüm de ramazan bayramı haftası aldım aracı 49500 dü şimdi 52500 çok mu geziyorum ne :S
vay arkadaş 2,5 ayda 3 bin km bi de gezmiyorum diyorum :pokey000:
modeli segmenti düşünüyorum, hatta binince hoşuma da gidiyor ama yalan yok bazen almasamaydım diye de düşünüyorum sonra senin dediğin gibi rahat sedan diyorum geçiyorum. Neyse aldık artık borcu bitene kadar bineriz sonrası ya kısmet :)
Sen anladigim kadariyla borca girdin diye pisman oluyorsun abi :) O bazen bana da oluyor. Param kadar araba alsaydim falan dediğim :) ama borç yapmayinca bir sey sahibi olamiyoruz :)
Sen benden daha cok geziyormussun abi :D
yok be kardeşim borca girdiğimden değil o kadar para verip sokakta yatırmak bazen kafama takılıyor :) hamın beğeniyor arabayı rahat diyor. Hakkaten rahat benim sıpa normalde arabada uyumaz lineaya binince kaykılıyor hemen :) iyi oluyor bazen. Neyse işte aldık kullanacaz Allah nasip kısmet ederse nereye kadar nasipse. Bu ara 12 saat çalışıyordum ondan son 1 ay pek binemedim arabaya. ilk aldığım ay 3 depo bitirmiştim :D şimdi 50 100 yetiyor.