Olayı sadece rampa ile sinirlandirirsak evet cut off ekonomik ama rampayi indikten sonra da yola devam edecegimizi dusunursek cut off ekonomik degil.
Örnegin rampayi indikten sonra yokus var diyelim. Cut off ile rampayi inersek hizimiz dusuk olacagi icin rampa cikarken gazi köklemek zorunda kalacagiz. Inerken yapilan ekonomi cikarken zarara donusecek. Halbuki bosta inseydik arac daha ivmelenerek hizli inecekti ve yokuşu daha ekonomik cikacaktik..gibi.
Sonucta ekonomi yapmak birazda söforluk işi. Nerde gaz kesip nerde gaz verecegini kestirmek lazim.
biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM
Her yokuşta daha ekonomik olur denemez tabikiDuruma göre ayarlamak lazım.
Ben aracımı aldığımda 45000km'deydi, dik rampalarda bile deli gibi kompresyon yapıyoduAlışana kadar canım çıktı.
Babamın aracının viteste süper aktığı rampalarda, benim araç yavaşlıyıp duruyorGerçi bu motorun kaçırmadığını sekmanların iyi olduğunun da göstergesi
![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
yakıttan tasarruf istiyorsan cc nin nasıl çalıştığını takip edeceksin. Kabaca tarif edecek olursam: eğima göre değişen bir durum olmakla cc rampa inerken aracın hızı istenen hızın üzerine çıktıkça cc gaz kesiyor, taki hız istenen hızın altına inene kadar gaz vermiyor hız eşitlenmeye başlayınca hafif hafif gaz verip hızı set değerine eşitlemeye çalışıyor. Bu yüzdendir ki cc ile rampa inişlerinde araba kendini bir salıp bir tutar. olay rampaya gelince de cc yine eğime bağlı olarak aracın kaybettiği hız miktarına göre gaz vererek aracın hızını istenen hıza gelene kadar gaz vererek arttırır sonra neredeyse sabit bir gazla yokuşu çıkar veya rampa çok diktir hep gaz verir. Bizlerde hız sabitlemenin yaptığını yaparsak sanırım min yakıtla gideceğimiz yere gideriz ama şunu kesinlikle belirtmek isterim ki cc gibi yakıt ekonomisi yapamayız.
ben eski aracımda rampa inerken cc yi devre dışı bırakır rampa inişine doğru tekrar açardım, şimdi ise ekonomi için uğraşmıyorum radara girmedim mi sıkıntı yok.
![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Vitesi boşa almak daha çok yakıt harcanmasına sebep oluyor vitese göre, bunu yeni araçlar için bütün otomobil uzmanları söylüyor. Ufak bir araştırma yaparak bu sonuçları görebilirsiniz
Öncelikle iyi akşamlar,
Şimdi herkes kulaktan dolma, araştırma, deneyim vs. bilgilerini paylaşıyor madem benim de bir sorum var bilgili arkadaşlara,
Güzel bir rampadan ineceğiz vitesimiz "5" önümüzde de güzel bir düzlük var iniyoruz ve düz yola geçince hızımız yavaştan düşüyor 80-70-60-50... vitesimiz hala "5" gaza da basmıyorum (çünkü mazot tüketmiyoruz (güy)ya ) derken aaa o da ne? arabanın motorunda bir gariplik var bir titreme, tekleme, garip bir ses neden hala 5'teyiz vites küçültmemiz gerekiyor... yakıtın arabayı yürütemeyecek kadar az gönderildiğini bize haber veren bu ses... sebebini hiç düşündünüz mü bu ses neyden dolayı kaynaklanır? yakıt göndermiyoruz çünkü ne de olsa, Cut-off sistemine göre açıklarsanız belki ben de çok yanlış bir şeyler biliyorum kendimi düzeltmiş olurum.
araçtaki yuvarlanma etkisi tekerlekleri döndürüp motorun dönmesini sağlayacak düzeyde olmayınca gaza basıp yakıtta vermeyince normal olarak sarsılıp ısrarcı olunursa da stop edecektir gayet normal. birde zaten cut-off sistemi belirli bir devirin altında devrede olmaz örneğin (sadece örnektirkaç olduğunu bilmiyorum bizim araçlar için) 1200 devir altında devre dışıkalır fakat rölanti yakıtı yetiştiremez gaz vermek lazım .
Göstergeye takılma depoya göre hareket et. Bu arada havalar da soğudu onu göz ardı etme benim yakıt artmaya başladı. Ş..içi 7 7.2 senin gibi 8 leri bulcak sanki![]()
Geçen ben de yakıt denemesi yaptım 50 tl lilk aldım hep aracın sesi çekişi değişecek mi diye opetten aldım 230 km gitti po dqn aldığım sanki daha sessizdi ama 160 km anca gitti ama podan aldığımda şiçi daha fazlaydı acâba onun mu etkisi oldu o kadar anlamadım. Aracı aldığımda total den yakıt alıyordum araç daha sesliydi doblosu olan bir abim ordan alma deei bir kaç kişi daha o totalden alma deyince bıraktım ben de opetten alıyorum ama çorlu da en çok satış yapan istasyon diyebilirim yani o kadar müşterisi var geçen aracın yağını da değiştirdim şimdi maşallah fısır fısır oldu ses baya azaldı artık yakıtın ne etkisi oldu bilmiyorum ama komşumda astra var hb onu geldiği hemen belli oluyor o kadar gürültülü çalışıyor yani. Şuan opetin çekişinden de memnunum açıkçası, sanki totalden daha iyi gibi geldi maşallah
Ben arabayı aldığımdan beri shell den alıyorum. Başka istasyon denemedim daha. Opetten alsam değişir mi acaba biraz ? Bir de abi söylemeyi unuttum bende 16 jant lastik varArabayı ilk aldığım zamanlar biraz daha iyi kullanabilmiştim. Yani güzergah olarak 50 liraya 200 km yaptığım falan da oldu yani. Ama hiç uzun yol denemem olmadı daha. Asıl olay uzun yolda belli olur
![]()
Değişim olur ama iyi mi olur kötü mü bilemem. Yakıtı hep kalabalık istasyondan almaya çalışırım dahq kaliteli oluyor. Bir de kış geldi yakıt gerçekte belşrgin olarak arttı punt8da bu kadar belli olmuyordu şimdi araba ısınana kadar ibrenin düştüğü belli oluyor çoğu zaman. Valla dizel almakla iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum
zamanla görecez artık
Linea nın bagaj oldukça geniş. Benim bagajda bir tane kabin bass var. Bagaj iptalDiesel 'in bir diğer olayı da stepne yanımızda gezebiliyoruz
![]()
Multijet kisa mesafe ve dur kalkta yakior grandtour 1.5 dci var araba daha 6 litre ortalamayi gormedi full sehir isi punto 8 den asagiya inmiyor
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri