ali pandır açıklamöa yapmıştı 2008 ilk çeyrek gelicek diye scudo ve mini cargo linea derken lansman çok sıkışmış onun için dedi
Printable View
Merhabalar,
Tercihler arasındaki düşüncelerim;
Öncelikle Astra tasarımı oldukça eskimiş bir otomobil. Opel'in servisine de kesinlikle güvenim yok. Kaldı ki dikiş makinesi imal ederek işe başlayan Opelin dizel motor seçenekleri de Fiat ile aynı.
Ford teknik olarak bence oldukça üstün bir araç. Özellikle yol tutuş kabiliyeti tartışılmaz. İki olumsuz noktası var. Biri makyajlanan tasarımının yakın gelecekte çıkması ( dergilerde resmi fotoları yayınlandı ). İkincisi de (bence) ruhsuz, soğuk Ford imajı.
Toyota'nın tekniğini, sağlamlığı konusunda takip ettiğim bütün yayınlarda hep olumlu şeyler okuyorum. Üniversite yıllarında bir dönem de Toyota yetkili servisinde çalıştım. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bence Türkiye'deki en iyi satış sonrası hizmetlerini Toyota veriyor. Servis elemanlarını da çok iyi yetiştiriyor. Ancak son yıllarda Toyota'da beni en çok hayal kırıklığına uğratan nokta tasarım. Bir endüstriyel tasarımcı olarak Toyota'nın yeni tasarım anlayışını bir türlü aklım almıyor. Gerçi tasarım beğenisi yoruma göre değişen bir kavram ancak şahsi fikrim, Toyota'nın sahibi olsam, yeni Corolla'yıda Auris'i de bırak üretmeyi, tasarlayanları direk kovarım:) Şaka bir yana kabin tasarımı konusunda gösterdikleri özeni, dış tasarımda maalesef göstermemişler. Ayrıca bu ayın auto motor&sport dergisinde yapılan karşılaştırmada Hyundai i30, Toyota Auris'ten daha fazla puan toplamış
Fiat son dönemde ciddi bir atak içinde. Özellikle GP ile başlayan ivme yeni Bravo ile devam ediyor. Bravo buram buram italyan kokuyor. İç-dış tasarım konusunda bence rakipsiz. Sağlamlıkta 5 yıldız, motorları da bence 5 yıldız:)Gerek T-jet, gerekte Multijet motorları sınıflarının en iddialısı.
Kısacası bence tercihleri toparlarsak;
Fiat ve diğerleri;)
arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce bir tanıdığıma Toyota Corolla 1.6 124 hp Comfort bir toyota aldık.
Arabayı çok kullanma imkanım olmadı ancak araba diğer arkadaşların da dediği gibi
oldukça güven veriyor kullanırken buda büyük ihtimalle üst sınıf bir arba olmasından ve geniş iç hacminin olmasında kaynaklanıyor. tabi ki bulunan 9 hava yastığıda etkendir herhalde. İşçilik iyi ancak plastik kalitesi olarak çok tatmin etmedi beni. Sert plastik kullanılmış. Yukarıda yazıldığı gibi motor özellikle rölantide çalışırken nerdeyse hiç ses girmiyor içeriye. Hareket halinde ise biraz yolsesi alınabiliyor . Klima oldukça kuvvetliydi. Tabi Gp ye göre diyorum. Buda doğaldır yine sınıf farkı vede 124 Hp bir araba. Olur o kadar.
Yol bilgisayarını kullanması zor. kontrol çubukları kadran üstüne yerleştirilmiş. Eski arabalarda olan saat ayar çubukları benzeri.
ses sistemi ise GP nin yanına bile yaklaşamıyor.
direksiyon ise gp ye göre oldukça sert. (city fonksiyonunun artısı) .
yarım saatte ilk dikkatimi çekenler bunlar oldu.
Belki karar verme aşamasında olan arkadaşlara bir nebze olsun yardımcı olur.
sevgiler saygılar
Bravoyu almanyada gördüm
yakından incelem fırsatım oldu genel olarak resimlerden göründüğünden daha büyük gözüküyor.
dizayn bakımından gerçektek şık olmuş. baktığım araba 1.9 dizel idi. araba hareket ettiğinde güzel bir motor sesi var dı
önden bakıldığında puntomu yoksa bravo mu tam ayırt edilmiyor.
arkası resimlerden daha güzel
arkadaslar yeni focusu merak ettım bulamadım hıc resmı buraya resım koyabılır mısınız ? burada makyajlı gelecekmıs galiba
ben yerinizde olsam kesinlikle bravoyu beklerdim
beyler resım yok mu
ben annem için astra 1.3 cdti cosmo easytronic ve auris 1.4 d-4d elegance multimode test etmiştim bi kaç ay önce..ford hiç düşünmedik çünkü bana göre kaba ve sert bi araç..diğer ikisi içinde beni her yönüyle etkileyen auris oldu çok beğendim anneme sen puntoyu al ben aurisi kullanayım bile dedim ama beğendiremedim..bence gidişi çok tok alt devirlerde pek fazla turbo boşluğu yok punto kadar seri değil ama bi anda patlamayıp istikrarlı bi hızlanması var..frenleri bizimkilere benzer ani tepkiler veriyor..otomatikleştirilmiş manuel şanzıman olduğundan fazla seri değildi ama bu şanzımanı bi denemeni öneririm bence easytronicten çok daha başarılı..kısaca bravoyu görmedim ama benim tercihim auris olurdu..evdekilerin tercihi volvo S40 oldu :)
tabi ki bravoyu bekleyeceğim.
şunun şurasında zaten 4-5 ay kaldı gelmesine
son aldığım habere göre de bravonun avrupa satışları çok iyi olduğu
avrupaya otomobil yetiştiremediği yönünde
Ben guzel bi kıyaslama olur diye dusundum aynı sayfada ikiside aynı sınıf ya ondan, rekabet olsun diye...:wink:
tamam anlıyorumda sadece bir tek resimle ve altına alın bakın asıl alet bu gerisi hikaye tarzı laflarla nasıl bir karşılaştırma olabilirki hiç bir özellik veya donanım belirtmemişsin büyük ihtimalle fatoş bir foto biliyorsun araç alınırken sadece resimle olmaz ben böyle düşünüyorum sanada saygı duyuyorum fazlada uzatmayım saygılar
kesinlikle auris alırdım...