Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim aracım 2012 model, elektronik klimalı. İzmir sıcağında bile memnunum açıkçası. Fakat tüm araçlar için geçerli olan şey şu; güneşte bırakmamak. Kavrulmuş bir aracın içindeki hava, yüzeyler ateş gibi olduğundan çok geç soğuyor ve haliyle bu yüzeylere temas ettiğimizden bir türlü vücudumuz serinlemiyor.

Ben şanslıyım, evimde ve iş yerimde kapalı garajım var. Araç pek güneş yüzü görmüyor. Bu yüzden açar açmaz soğutuyor klima. Ama nadiren de olsa güneşte kaldığında bile epeyce iyi soğutuyor diyebilirim.

Çok farklı araçlarda test etme şansım olmadı ama 2013 model Polo ve Jetta, 2012 model Astra ve 2008 model Fiesta bizimkinden çok da farklı gelmedi bana. Sadece 2012 model 520d'nin kliması bariz farklıydı. Tabii o aracın camları da özeldi. Kıyaslamak çok anlamlı olmaz.
araba %50 güneşte %50 gölgede duruyor. ama corolla, doblo, octavia, vectra gibi araçlara bindiğimde klimalara donduracak düzeyde soğutuyor.

Alıntı byadrenalin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Açıkcası başka araçlarda test etme şansım olmadı ama ben şöyle özetleyebilirim. Klimayı açtığım zaman içerde donma gibi bir durum olmuyor fakat terlemiyor ve bunalmıyorum da. Bir süre açık tutup daha sonra kapadığımda ise bir iki dakika içinde tekrar içerde bunalmaya başlıyorum. Yakıt konusunda hiç üstüne düşmedim ama bariz bir tüketim yok diye düşünüyorum. Çünkü bariz bir tüketim olsa anında fark ederdim.

Kliması bence yeterli. Sizin araçtan beklentiniz nedir bilmiyorum ama benim eski aracımdan beklentim olan sıcak hava yeterli değildi. Yeterince ısınamıyordum içeride. Bir çok Opel Astra 'nın içine bindim. Hatta Corsa nın bile kaloriferi müthiş derece de sıcak yapıyordu. 5 dakika içinde içerisi fırın gibi oluyor. Ama benim eski Punto yarım saatte anca ısıtıyordu. Şimdi ki aracı daha deneme fırsatım olmadı. Kış geldiğin de göreceğiz bakalım.

Siz bence sorunuzu serviste değil sanayi de bir klima ustasında arayın. Servisler işin kolayına kaçıyor. Onlar istiyorki her gün 50 araba gelsin bakım yaptırsın sürümden para kazanalım. Hiç biri arabaların sorunuyla arızasıyla uğraşmak vakit kaybetmek istemiyor.
benim aracın kaloriferi çok güzel 5 dak ısıtıyor ama klimayı açtığımda açmamış gibi... arka taraftakiler serinleyene kadar 15 dak. falan geçiyor. o da iyi bir serinleme falan değil, eh işte düzeyinde. ama dediğiniz gibi sanayiye gidecem, büyük ihtimalle orada bir çözüm bulurlar.