Arabaya biner binmez klima full açmamalı. Ön camları biraz aralayıp bir süre öyle gitmek ve bu esnada klimayı 1de açık tutmak faydalı olur. Daha sonra kademe yükseltilir. Ben böyle yaptığım zaman 2 dk içinde soğutuyordum puntoyu.
Valla bende toyota ve hyundai vardı onlarında soğutması çokta iyi değildi..Soğutmada şöyle bir yol izlenmeli bence,önce camlar açıp bir müddet içerdeki havayı sirkülasyon edin..Daha sonra klimayı açın..ikincisi,evt klima güç ve yakıttan yer malesef..Ben açıkçası klimaını soğutmasından memnunum..Biraz zaman alıyor sogutması ama yeterli derecede soğutuyor..Antalya sıcağında bizi rahat ettirdi..
Arabaya biner binmez klima full açmamalı. Ön camları biraz aralayıp bir süre öyle gitmek ve bu esnada klimayı 1de açık tutmak faydalı olur. Daha sonra kademe yükseltilir. Ben böyle yaptığım zaman 2 dk içinde soğutuyordum puntoyu.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Benim araçta gece gündüz, yaz kış klima sürekli açık. İçerde bir esinti olmadı mı rahat etmiyorum. Hem de içeriyi sabit bir sıcaklıkta tutmuş oluyorum.
Buna rağmen ortalama tüketimim 6 litreyi geçmiyor. 5,8-6,0 litre arasında oynuyor. Ama daha önce de birçok kez yazdığım gibi, günlük güzergahımın %60-70'i otoban. Her fırsatta hız sabitleyiciyi açıyorum, son derece sakin kullanıyorum. Yokuş vs. yok.
Arkadaşların da dediği gibi; işin sırrı aracı güneşte bırakmamak ve camları (yerine göre kapıları) açıp kısa bir süre içerdeki ısınmış havayı tahliye etmek.
çok süper bir klima sistemi yok bunda hemfikirim ama tüketimi arttırdığına çok inanmıyorum bizzat istanbul - salihli yolunu klimalı ve klimasız eşit şartlarda (yol-hız-hava) test ettim klimanın tüketime aman aman bir etkisi olmadı ve klimayı hiç kapatmadığımıda söylemeliyim bu arada geçen astra ya bindim araç güneş altında beklemişti ve puntodan çok daha iyi bir soğutma hissedemedim ondada sanırım konuda bir arkadaşın belirttiği gibi aracın güneş altında beklemesi en önemli etken.
2009 1.3 active var bende Şanlıurfa'da aracı bir iki saatliğine güneşte bıraktığınızda göstergede 56-57 dereceleri görebildiğiniz sıcaklıklarda bile soğutuyor. sadece 3-4 kilometre yol gitmeniz gerek ve klima aksamını bakımlı tutmalısınız. fan motoru klima gazı polen filtresi ... bunlar daimi kullanıma uygun olmalı. GP'nin kliması ortalamının altında değil üstünde de değil orta halli . emsal bir çok modelle soğutma performansı aynı. bugüne kadar karşılaştırabileceğim araçlardan, Focus, bora, 2008 golf, 2006 ve 2011 fiesta, astra, corsa, corolla, rapid, 2006 c4, 2007 c3, bu araçlardan bariz bir farkı yok. ancak bmw ve chrysler ile karrşılaştırısanız bizimki vantilatör gibi kalıyor![]()
A.T.K.ve Y.
ben evomun klimasindan çok memnunum. ve her muhabbet ortamında anlatiyorum ispatlanmis bir gercektir ki klima acikken daha az yakiyor araç. camlar acikken paraşüt etkisi yaratıyor aero dinamiği bozuyor. klima her daim acik yokuş ta da düz de de sikinti yok. saygilar...
edit : İzmirdeyim, kontak acinca 45 derece.. aracim EVO SİYAH ..! full auto candir.. !
Konu shellcininabisi tarafından (26/08/2014 Saat 02:51 ) değiştirilmiştir.
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri