1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Triger hakkında garip bilgiler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Tolga Şahin
    xxdeo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28/11/2013
    Yaş
    33
    Mesajlar
    58
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 2

    Teknik Konu Triger hakkında garip bilgiler

    Arkadaşlar merhaba, sitedeki triger sorularının yoğunluğu üzerine internette kısa bir araştırma yaptım bir iki yazıya denk geldim ve paylaşmak istedim. Öncelikle ilk linkte 1248cc (1.3 multijet?) motorda karşılaşılan triger ayarının bozulmasından bahsediyor ve inanılmaz düşük bir km/yıl veriyor:3 yıl veya yaklaşık 65 bin km. Fakat özellikle bahsettiği motor JTD ve bu bizim 1.3 multijet mi bu konuda bir bilgim yok. Önce soğuk, ilk çalıştırmadaki sesin ortaya çıkışından bahsediliyor ki bu ses kullanıcı tarafından kolay anlaşılabilecek bir ses değil. Sonrasında ise ses iki sonuç ortaya çıkana kadar kötüleşiyor. Ya zincir bir iki diş atıyor ve ciddi bir performans kaybı oluşuyor ya da zincir kopuyor ve araç yürümüyor. İkinci link km konusunda biraz daha insaflı: 120 bin km. Fakat başka bir bilgi dikkat çekici. Triger konusunda yağ değişimi çok önemli ve multijet motorlarda 5 ila 7 km arası yağ değişimine gerçekten ihtiyaç var deniliyor. Bu sanırım hepimiz için yeni bir bilgi. Linkleri aşağıda veriyorum ek olarak bir zincir sesi de ekliyorum (bazı arkadaşlar ses örneği istiyorlar) fakat ben sesten pek bir şey anlayamadım bir de siz bakın isterseniz.

    Link1 :
    Timing Chain Failure - Part Info

    Link 2:
    Fiat Multijet Diesel Timing Chain Failure - Reasonable Lifetime Expectancy | Ask Honest John | Honest John

    Video:
    Fiat 1.3 mjet Timing Chain NOISE - YouTube

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. Kasko hakkında önemli bilgiler
    GP COSKUN tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 20
    Son Mesaj: 24/09/2011, 10:57
  2. LPG hakkında ilginç bilgiler
    StrawBeeRy tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 40
    Son Mesaj: 18/08/2011, 14:15
  3. bakımlar hakkında genel bilgiler
    siyah tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 09/07/2010, 10:48
  4. 1.4 FIRE hakkında bilgiler
    gokhan_genc tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 24
    Son Mesaj: 29/05/2009, 11:01
  5. Kan Bağışı Hakkında Bilgiler
    Linos tarafından Haberler forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 25/10/2007, 14:24

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com