Metaller,durduk yerde kendi kendilerine yorulmazlar,metal yorgunluğu dediğimiz şey metalin çalışma süreci boyunca uğramış olduğu yükün basıncına,gerilimine bağlı olarak zaman içerisinde oluşur,buna ileveten devamlı ısı değişimlerinin meydana getirdiği molekülel yapıdakı sık değişimlerde buna bir nebze etkendir.
Yani bir metal,iyi korunduğu sürece durduğu yerde zamana bağlı olarak yorulmaz.
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
Sagolun arkadaslar . Degistirmemek ilerde her turlu sikinti ve pismanlik yaratacagi icin en iyisi dediginiz gibi en kisa zamanda degistirmek.
Saygilar...
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Sayın Arrest,sizin söyledikleriniz metallerin korozyona uğramasına neden olan sebeplerdir.
Bir metalin korozyona uğraması başka bir şeydir,metal yorgunluğu başka bir şey.
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
Dediğiniz doğru fakat sonuç olarak,Triger kayışının şakası olmaz. ve Trigerdeki metal yorulması aracın çalışmasına da bağlı olmaz. Zaten gergin duran bu zincir hareketsiz durduğu halde de sertleşip hareket yetisinin körelmesi gibi durumlarla karşılaşılabilir.
Zaman veya km faktörü hangisinin vakti geldiyse değiştirilmelidir.
LG-D802 cihazımdan gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Sonuçta yoruluyor iki şartta da.Korozyonda kimyasal yapısını, hareketten doğan aşınmalar v.s. mekanik yapısını yoruyor...
Xperia L ile Pro'dan gönderdim.Olası yazım hatalarım için Özür Dilerim...
Normalde İtalya da olsaydı 250.000 km de değişir. Ancak Türkiye'de o kadar çok tozlu ortamda aracı kullanıyoruz ki. Bu toz zerrecikleri hava filitresinden geçerek yağa karışıyor. Bundan dolayıda kirlenen yağ turbo, silindir ve zincir yağlama yaparak kartere geliyor. Bu sebeple zincirin sesi gelmiyor diye triger zinciri değiştirmemizlik yapmayınız. Hiç ses yapmamasına rağmen 160.000 km de değiştirmiştim ve zincirde yarım bakla kadar uzamıştı.
Triger ihmale gelmez![]()
"Bu maskenin altında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirler kurşun geçirmez!"
V For Vendetta
Dizeller ile benzinlilerin triger değiştirme zamanının farklı olduğunu duymuştum, benzinlilerde 80000 yada 90000 km lerde mi değişitirmek gerekiyor.
bende bu konuda baya muallakta kaldım benim araç 2008 model şuan 68 km geçen gün arabanın kitapçıklarını karıştırdım benzinli ve dizel motorlar için olan periyodik bakım kısmında benzinli araçlar için yıl ve kilometre yazıyor parantez içinde dizeller için 200.000 kilometrede bir diyo
tabi sese yapması gevşemesi durumunda değiştirilmeli kilometre beklemeden
bir çok ticari ve şahsi multijet kullanıcısı ile görüştüm 2007 model multijet lineası olan yakınımız var 120 km de saat gibi benzinli gibi rolentide ses yok
zincirin ömrü tamamen kullanılan yağ ve kullanım şekli ilede doru orantılı.
herkese iyi forumlar.
herkes kazandığı karşısında REHİNDİR.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri