hangi devirlerde yapıyor bunu?
2008 8 v gazlı aracım ılk kalkıs esnasında yıgılma yapıyor 1-2 vıtes araluklarında ekseri.gazda da benzınde de yapıyor gazı pompalayınca veya bosa alıp ara gazı verınce duzelıyor acaba neden olabılır tesekkurler
hangi devirlerde yapıyor bunu?
dusuk devırlerde 15-25 arası fılan
Ateşlemeyi kontrol ettir baştan sonra da enjektörlerini. Araç kaç km?
Buji gibi geldi bana
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
insallah bujı fılandır beyınden cıkmasından korkuyorum arac 29 bınde daha 22 bınde bakıma gırdıgınde bujıler degısmıstı ama acaba benzınden olabılır mı
Serviste orjinal bujimi takildi?
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
evet 20 bın bakım yaptırmıstım serviste
buji bobin ve kabloları kontrol ettirmekte fayda var, çünkü hem gazda hem LPG'de yapıyor diyorsun. Enjektörlerle ya da yakıt pompasıyla ilgili bir durum yok gibi.
İkinci bir durum da gaz pedalı sinyalini ölçtürebilirsin.
Belki onda bir takıntı vardır.
3. durum boğaz kelebeği.( Bujilere bakarken zaten temiz olduğu görülür,km çok düşük ama tepkisini de bir ölçmek lazım.)
soyle duzgun saglam bı elekrıkcıye gıtmek lazım o zaman bursadakı arkadaslar varmı bıldıgınız bı yer
Kuvvetle muhtemel gaz ayarın bozuktur. Araba zengin karışım yüzünden boğuluyordur. Bir müddet benzinle kullan düzelecektir. Sonra da güzel bi gaz ayarı.
kısa bır sure benzınde de kullandım ama duzelmedı benzınde de yıgıldı ama ılk marsta oluyo bu yıgılma daha sonra pek olmuyo aklıma benzın gelıyo pısmıdır fılan dıye veya canım ole ıstıyo arabada bısey cıkmasın dıye![]()
İnşallah tahmin ettiğiniz gibi masrafsız bir çözümü olur. Sadece değişik ustalara götürmeyin sonuçta Bursadasınız otomotiv başkenti deneme yanılma yoluyla bobinlerden başlayın değiştirmeye.
insallah bu aksam cıkıcam baktırmaya
Aman sorunu anlamadan parça değiştirmeye başlamayın.
Gerekirse sağlam bir puntocu arkadaş bulun onun parçalarıyla deneyin, boşu boşuna onlarca parça değiştiren ustalar oluyor piyasada!!!
Bujidendir, değiştir yine sorun
Kablodandır değiştir yine sorun
bobindendir değiştir yine sorun..
EE ne oldu, bobin+buji+kablo haşırt min 200-250TL parça parası! Ne gerek var!
Bujinizi yeni değiştiğinizi söylüyorsunuz,servis orjinal ngk buji kullandıysa değiştirmeyin.Benzindede kapaklanma yaptığını söylüyorsunuz.Öncelikli olarak boğaz kelebeğinizi ve sonrasında enjektörlerinize karbon temizlemesi yaptırmanızda fayda var.Arıza sadece gaz'da olsa idi klasik olarak buji,buji kablosu ve ateşleme bobini diyebilirdim!
bı elemana tel soyledım bılgısayara baglayıp bakarız dedı herhalde kesın bısey cıkarıp ole parca degısımı yapar dıye dusunuyorum
Hocam yokuşta bu sorun olmuyor değil mi düz yolda mı oluyor?
ıkısınde de oluyo az once bı servıse gıttım benım bır ıkı gundur bı fren musuru arızası problemım vardı bu yıgılma olunca onu ertelemıstım ama sanırım problem musurdenmıs aracta karısıklıga neden oluyormus yarın fren musurunu degıstırecekler ınsallah problem cozulur
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri