Alıntı xaphanes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merceksiz fara xenon takıp karşımdan gelen, tüm araçları uzun farla karşılıyorum ki, onlarda uzun yaksın. uzun far bile merceksiz xenondan az göz alıyor. arkadaşlar lütfen merceksiz farlarınıza gereksiz masraf yapıp xenon taktırmayın. hem daha iyi göstermiyor. hemde milletin gözünü öpüyor. illa xenon taktıracaksanız önce farınızı merceklendirin.
Çok haklısınız....Ama hükümet ülkemizi öyle bir pazar yerine çevirdi ki, her kalite ya da kalitesizlikte ürün satılabilmekte. Denetim yok bişey yok. İnsanımız da 10 liralık şeyi 1 liraya buldugunda, heleki satıcı, bunların hepsi aynı, 10 liralık sadece marka, sen 9 lira markaya veriyon diye bi de gaz verdimi hemen alıp kullanıyoruz. Xenonlarda da durum aynı bence...Çok bilinçsiz ve saygısızız. Yürürken ya da yolda , heryerde bunu yaşıyoruz.

Trafikte yol isteyen bir diğer sürücüye , sen hele dur bakim deyip gazlayıp yol vermeyen biz, yarın yol isteyince vay şerfsiz ne olur dursan da geçsek diyoruz. Hatta bazı özel kelimelerle cümlemizi taçlandırıyoruz. Hadi arabanın aydınlatması zayıf, hadi gözümüz az görüyor, kul yapısı diyelim bunlara...kalkıp da bu her tarafı aydınlatan farlar olmadan göremiyorum napim diyerek işin içinden çıkmak var mı? Gece yola cıkma o zaman kardeşim, ya da mercekli far parası biriktirene kadar bekle, zaruru gece gideceksen yavaş git, hem 5 kuruş hem şöför mahalli ister gibiyiz valla...Tamam denetim yok , devlet mıymıntı diyelim, ama bizler de çocuk değiliz ki biraz sorumluluk lütfen... Aracımın farı da yeterli, gözlerim de iyi şükür ama sırf bu konu yüzünden gece yola cıkmamaya çalışıyorum.
Biraz tepkiliyim kusura bakmayın, kimseyi kırmak niyetinde değilim.