Alıntı ibooovn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
fiat ve alfalar ayni zaten ikisindede vitesi robot degistiriyor sizin yerinize..vites dusururken bile ara gaz veriyor ....tam otomatiklerde aninda dusuruyor...yari otomatik alinir mi alinmaz mi onu bilmemde..tam otomatik kadar seri degil onu biliyorum...vw aracim otomatik oldugu icin ve arkadasin alfada sadece triptonik farki gordum...daglar kadar fark var...dsg-yi hic soylemiyorum zaten...benimki 5 ileri tam otomatik ve triptonik...1 yil 2010 korsada surdum tam otomatik 4 ileri vites oldugunu bilsem almazdik..10 000km de sattik..sehir ici 1.4 motor 12 lt yakiyordu...bayirdada scooter motor gibi 2ci vitese kadar vites dusuruyordu...ve punto otomatik surenler birde vw falan denemesini tavsiye ederim...farki kendileri gorucektir...tabi fiyat farkida ona gore...
Ben o kadar yazdım ama size sadece TCT yi kullanmanızı öneririm. Farklı olan şeyleri karşılaştırıyorsunuz. DSG, de yarı otomatiktir. Çift kavrama sistemlidir o yüzden tam otomatik gibi çalışır. Fiat ın yarı otomatiği tek kavramadır ama TCT (Şimdilik sadece Alfa larda) de çift kavramalıdır. DSG den farkı testlerde ortaya çıkar sanırım.