Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 1.4 Benzinli için en uygun yağ?

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı seralex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar 10w-40 aracın sesini artırdığında sanırım hepimiz hem fikiriz, ses olayını yağa bağladık diyelim ve yağı değiştirdim. Peki bu 10w-40 yağ kullanılmış olması yakıt tüketimine gerçekten olumsuz bir etkisi olmuşmudur ? 100 km de 1.5 lt kadar ciddi bir artış söz konusu çünkü, bu yağ bu kadar etki edermi ?

Birde 5w-40 mı yoksa 5w-30 mu kullanayım? ve edge mi magnetic mi ?
    Yağın yakıt tüketimini etkilediği bir gerçek ama 1 lt fark atar mı bilemem. Yağ olarak kesinlikle edge derim.

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı 06MRT93 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış anladınız galiba ben toplamda 6 ayda 35 bin km yaptım ve her 7-8 binde yağımı değiştiririm çok hassasım bu konuda ve 7 binde 1lt eksiltme yapıyor 5-40 hatta ilk koyduğumda 2 lt ye yakın yapmıştı
    Yağ değişim periyodu belirtmediğiniz için ben öyle anladım. Anlayamadığım 7 8 binde yağ değişip 1 2 lt eksiltme var dediniz sizin hesapta hata var sanki

SERKAN BOZDEMİR
    seralex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917
    Edilen teşekkür: 22

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yağın yakıt tüketimini etkilediği bir gerçek ama 1 lt fark atar mı bilemem. Yağ olarak kesinlikle edge derim.
    Teşekkür ederim kardeşim. Peki bu edge dediğin tam sentetik mi? Birde son bir soru 5w-40 mı 5w-30 ?

Yakıt konusuna gelince bakımdan sonra 1 1.5 lt lik artıştan dolayı değişen tüm parçaları yağ filtresi hava filtresi bujileri falan kontrol ettik orjinalmi yanlışmı falan diye ama hepside araca uygun ve orjinal ürünlerdi. Kullanım şeklimde aynı, aracı benden başka kullananda yok. Benzinide sürekli aynı istasyonlardan alıyorum. Bu yüzden geriye tek birşey kalıyor o da araca konulan yağ. Eğer bu yağ aracın sesine o kadar fark ediyorsa yakıta da etki eder heralde.

En iyisi ben müsait bi zamanda yağı değiştirteyim.

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Teşekkür ederim kardeşim. Peki bu edge dediğin tam sentetik mi? Birde son bir soru 5w-40 mı 5w-30 ?

Yakıt konusuna gelince bakımdan sonra 1 1.5 lt lik artıştan dolayı değişen tüm parçaları yağ filtresi hava filtresi bujileri falan kontrol ettik orjinalmi yanlışmı falan diye ama hepside araca uygun ve orjinal ürünlerdi. Kullanım şeklimde aynı, aracı benden başka kullananda yok. Benzinide sürekli aynı istasyonlardan alıyorum. Bu yüzden geriye tek birşey kalıyor o da araca konulan yağ. Eğer bu yağ aracın sesine o kadar fark ediyorsa yakıta da etki eder heralde.

En iyisi ben müsait bi zamanda yağı değiştirteyim.
    son 18 bin kmden beri 5 40 edge kullanıyorum, sese çok etken olduğunu önceki yağlarla yaptığım kıyaslamadan dolayı eminim, aracımın baskı balatasını da yağ değişiminden hemen önce yaptığım için tüketimden yana etkileri konusunda deneme yapamadım. Aslında aracımı yazın da kar lastikleriyle kullanmasam min yakıt tüketimi ne öğrenebileceğim. Fakat sadece yağın tüketime 1 1,5 lt etki etmesi imkansız diye düşünüyorum yani 7.5 lt tüketen bir araç sadece yağ değişimiyle 6 6.5 lt düşmesi % 15 20 tasarruf demek. Siz yağı değiştirip deneme yaparsanız eğer sonuçları paylaşırsanız çok sevinirim. İyi geceler

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Arkadaşlar 10w-40 aracın sesini artırdığında sanırım hepimiz hem fikiriz, ses olayını yağa bağladık diyelim ve yağı değiştirdim. Peki bu 10w-40 yağ kullanılmış olması yakıt tüketimine gerçekten olumsuz bir etkisi olmuşmudur ? 100 km de 1.5 lt kadar ciddi bir artış söz konusu çünkü, bu yağ bu kadar etki edermi ?

Birde 5w-40 mı yoksa 5w-30 mu kullanayım? ve edge mi magnetic mi ?
    Alakasi yok yağla yakit tüketiminin

ibrahim ibrahim
    ibooovn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

servisten alıp orjinalini koymak en mantıklısı ben 1.3 dizele 90 liraya aldım servisten 3.2 litre 5-30...selenia orjinal fiat...bir arkadaşta 1.4 benzin var 30 liraya almış elf yağını....artık sizin kararınız bukadar takıyorsanız servisten alın gitsin onlar nasıl yağ vericeğini bilir...

SERKAN BOZDEMİR
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917

Aracıma 10w-40 yağ konulduğundan büyük ihtimalle emindim ve siz değerli arkadaşlarımın tavsiyeleri ile castrol 5w-40 edge koymaya karar verdim. Birkaç gün içinde koymayı düşünüyordum ama arabam acele etti

Sabah aracı çalıştırdım 3.marşa basışta çalıştı, normalde ilk basışta çalışırdı. Sonra yola çıktım 1 km kadar gittikten sonra farkettimki devir saati çalışmıyor sıfırda, motor ışığı yanıyor şöyle bi gaza yükleneyim dedim gaz pedalına basınca ilk 3 te 1 lik kısmı pedala tepki veriyor gaz yiyor ama pedalın geri kalan 3 te 2 lik kısmı boş ne kadar basarsam basayım araç ne hızlanıyor ne bağırıyor nede benzin tüketiyor.

Hemen kardeşimi aradım olayı anlattım bana direk aküden dedi kutup başlarını sök tak dedi sonrada cihaza bağlatıp ayarlattır dedi. bende söktüm taktım gaz yememe devir saati çalışmama hızlanma sorunları geçti ancak motor ışığı yanıyordu. Sonra sanayideki ustayı aradım durumu anlattım aküdenmiş dedim yok aküden değil benzin pompasından dedi getir gel yapalım hemen dedi. Ustaya götürdüm cihaza bağladı dediki akü geriliminden yani aküdenmi usta dedim evet aküden dedi (içimden ehh be usta senin yapcağın işide ustalığınıda dedim adam ta izmirden telefonla sorunu anında söylüyor sen aküden değil diye diretiyorsun sonrada aküden çıkınca direk akü diyemiyorsun akü geriliminden diye kıvırtmaya çalışıyorsun) tekrar yaparsa ya aküyü yada devir sensörünü değiştircez dedi.

Gelelim yağ konusuna, hangi yağı kullandığını sordum tahmin ettiğim gibi 10w-40 kullanmış opetin yağıymış. Neden 10w-40 usta bu araçların üreticisi sana 5w-40 demiş niye 10w-40 kullanıyon dedim biraz sert çıktım kekelemeye başladı tamam değiştirivereyim dedi 70 tl para iadesi yaptı yağ değişiminden aldığı bende gittim 100 tl ye 4 lt castrol 5w-40 edge tam sentetik yağ aldım getirdim değiştirttim.

Yağ konusunda beni bilgilendiren ve tavsiyelerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Eğer dün bu konuyu açmamış olsaydım 10w-40 olmuş 5w-40 olmuş umursamadan aracıma konulan 10w-40 yağı kullanmaya devam edecektim.

a da özellikle teşekkür ederim, 15 20 yıllık ustayım diyenlerin bilemediğini telefonda iki kelime anlatınca hemen bildi ve çözümünü söyledi helal olsun.

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Aracıma 10w-40 yağ konulduğundan büyük ihtimalle emindim ve siz değerli arkadaşlarımın tavsiyeleri ile castrol 5w-40 edge koymaya karar verdim. Birkaç gün içinde koymayı düşünüyordum ama arabam acele etti

Sabah aracı çalıştırdım 3.marşa basışta çalıştı, normalde ilk basışta çalışırdı. Sonra yola çıktım 1 km kadar gittikten sonra farkettimki devir saati çalışmıyor sıfırda, motor ışığı yanıyor şöyle bi gaza yükleneyim dedim gaz pedalına basınca ilk 3 te 1 lik kısmı pedala tepki veriyor gaz yiyor ama pedalın geri kalan 3 te 2 lik kısmı boş ne kadar basarsam basayım araç ne hızlanıyor ne bağırıyor nede benzin tüketiyor.

Hemen kardeşimi aradım olayı anlattım bana direk aküden dedi kutup başlarını sök tak dedi sonrada cihaza bağlatıp ayarlattır dedi. bende söktüm taktım gaz yememe devir saati çalışmama hızlanma sorunları geçti ancak motor ışığı yanıyordu. Sonra sanayideki ustayı aradım durumu anlattım aküdenmiş dedim yok aküden değil benzin pompasından dedi getir gel yapalım hemen dedi. Ustaya götürdüm cihaza bağladı dediki akü geriliminden yani aküdenmi usta dedim evet aküden dedi (içimden ehh be usta senin yapcağın işide ustalığınıda dedim adam ta izmirden telefonla sorunu anında söylüyor sen aküden değil diye diretiyorsun sonrada aküden çıkınca direk akü diyemiyorsun akü geriliminden diye kıvırtmaya çalışıyorsun) tekrar yaparsa ya aküyü yada devir sensörünü değiştircez dedi.

Gelelim yağ konusuna, hangi yağı kullandığını sordum tahmin ettiğim gibi 10w-40 kullanmış opetin yağıymış. Neden 10w-40 usta bu araçların üreticisi sana 5w-40 demiş niye 10w-40 kullanıyon dedim biraz sert çıktım kekelemeye başladı tamam değiştirivereyim dedi 70 tl para iadesi yaptı yağ değişiminden aldığı bende gittim 100 tl ye 4 lt castrol 5w-40 edge tam sentetik yağ aldım getirdim değiştirttim.

Yağ konusunda beni bilgilendiren ve tavsiyelerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Eğer dün bu konuyu açmamış olsaydım 10w-40 olmuş 5w-40 olmuş umursamadan aracıma konulan 10w-40 yağı kullanmaya devam edecektim.

a da özellikle teşekkür ederim, 15 20 yıllık ustayım diyenlerin bilemediğini telefonda iki kelime anlatınca hemen bildi ve çözümünü söyledi helal olsun.

Geçmiş olsun. Yakıt denemelerinizi de bekliyoruz. Gerçi çok bir fark olacağını sanmıyorum ama yine de bir kıyaslama fena olmaz.

SERKAN BOZDEMİR
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917

Geçmiş olsun. Yakıt denemelerinizi de bekliyoruz. Gerçi çok bir fark olacağını sanmıyorum ama yine de bir kıyaslama fena olmaz.
    Sağolasın kardeşim. Sonuçları kısa süre içersinde test edip yazacağım.

Ayrıca yağ değişiminde aracı kaldırdıklarında bir sorun daha çıktı, monifolttan gelen egzoz borusu ile susturucuya giden borunun birleşim yeri var tam vites kutusunun alt tarafına denk geliyor. Orası bir yere vurulmuş ve 2 borunun birleştiği yer biraz açılmış egzoz gazı kaçırıyor ordan, p.tesi veya salı günü egzozcuya gidip orayı düzelttireceğim. Usta yakıta etkisi olmaz sadece ses yapar dedi. Bi yaptırayımda bakalım sonuçlara.

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Sağolasın kardeşim. Sonuçları kısa süre içersinde test edip yazacağım.

Ayrıca yağ değişiminde aracı kaldırdıklarında bir sorun daha çıktı, monifolttan gelen egzoz borusu ile susturucuya giden borunun birleşim yeri var tam vites kutusunun alt tarafına denk geliyor. Orası bir yere vurulmuş ve 2 borunun birleştiği yer biraz açılmış egzoz gazı kaçırıyor ordan, p.tesi veya salı günü egzozcuya gidip orayı düzelttireceğim. Usta yakıta etkisi olmaz sadece ses yapar dedi. Bi yaptırayımda bakalım sonuçlara.
    O dediğin yer de flanş var o flanş aracı aldığımdan beri kaçırıyor sıvı conta koydular contayı attı yine kaçırdı. Çok bi ses yapmıyor bende senin ses durumu nasıl bağrıyor mu araç

ONUR G
    ONURGUC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

T-jet ler 5w40 atmosferik 10w40 yağ kullanır. Servis yağ listesinde de yazar. zincirlikuyu birmotun servis duvarında vardır bu yazı.

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

tavsiye edilen 5w-40 dır ama kışları ılıman bir vilayetdeyseniz 10w-40 kullanabilirsiniz daha ucuzdur. 10w yağ 5w göre daha kalındır sert kışlar için uygun değildir.

not: 10w yağ -18c, 5w yağ -30c ye kadar koruma sağlar.
    Konu usermm1 tarafından (01/02/2014 Saat 20:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: not
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

volkan volkan
    ZV 007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 118

Arkadaşlar yağ konusunda bir konuya değinmek istiyorum.Lütfen dikkatle okuyunuz.

Castrol edge ve BP visco arasında bir fark yoktur.İkisinin dolum hattı ve dolum istasyonu aynıdır.sadece castrol adı altında satılan yağda satış strajesi uygulanıyor.İkisinin arasında yanlış hatırlamıyorsam 20 tl bır fark var.

Ambalaja fazladanpara ödemeyin.İki yağda aynı tamamen.

ali haydar durmuş
    ahdcgg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 19

Alıntı serrko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 euro 5 motorsa 5w30 olur

MOTOROLA ATRİX CİHAZIMDAN GÖNDERİLDİ
    1.4 16v 95 hp lpg li

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Alıntı ahdcgg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 16v 95 hp lpg li
    100 bini devirdiyseniz 10w40 daha az km deyseniz 10w40 tecrubeye sabittir.

Discovery cihazımdan gönderildi
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100 bini devirdiyseniz 10w40 daha az km deyseniz 10w40 tecrubeye sabittir.

Yani 10 40 tan başkası yalan diyosun Sato

Çağatay E.
    Eski Puntocu Yeni Golfcü byadrenalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 423

Benim araç 174 bine dayandı 5w40 koyacaktım ama sanırım 10w40 koymak daha iyi olacak
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

ÜMİT AYGAR
    uaygar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 9

Standart Ce: ...

arkadaşlar o kadar bilgili şeyler yazmışsınız ki kendi adıma teşekkür ederim. t-jet e 5-30 castrol edge mi magnatec mi kullananlım.

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Yani 10 40 tan başkası yalan diyosun Sato
    Aracim 77500 de halulcimmm ahahaha

Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracim 77500 de halulcimmm ahahaha

yani 10 40 kullanıyorsun öyle mi??