Teşekkür ederim kardeşim. Peki bu edge dediğin tam sentetik mi? Birde son bir soru 5w-40 mı 5w-30 ?
Yakıt konusuna gelince bakımdan sonra 1 1.5 lt lik artıştan dolayı değişen tüm parçaları yağ filtresi hava filtresi bujileri falan kontrol ettik orjinalmi yanlışmı falan diye ama hepside araca uygun ve orjinal ürünlerdi. Kullanım şeklimde aynı, aracı benden başka kullananda yok. Benzinide sürekli aynı istasyonlardan alıyorum. Bu yüzden geriye tek birşey kalıyor o da araca konulan yağ. Eğer bu yağ aracın sesine o kadar fark ediyorsa yakıta da etki eder heralde.
En iyisi ben müsait bi zamanda yağı değiştirteyim.
son 18 bin kmden beri 5 40 edge kullanıyorum, sese çok etken olduğunu önceki yağlarla yaptığım kıyaslamadan dolayı eminim, aracımın baskı balatasını da yağ değişiminden hemen önce yaptığım için tüketimden yana etkileri konusunda deneme yapamadım. Aslında aracımı yazın da kar lastikleriyle kullanmasam min yakıt tüketimi ne öğrenebileceğim. Fakat sadece yağın tüketime 1 1,5 lt etki etmesi imkansız diye düşünüyorum yani 7.5 lt tüketen bir araç sadece yağ değişimiyle 6 6.5 lt düşmesi % 15 20 tasarruf demek. Siz yağı değiştirip deneme yaparsanız eğer sonuçları paylaşırsanız çok sevinirim. İyi geceler![]()
servisten alıp orjinalini koymak en mantıklısı ben 1.3 dizele 90 liraya aldım servisten 3.2 litre 5-30...selenia orjinal fiat...bir arkadaşta 1.4 benzin var 30 liraya almış elf yağını....artık sizin kararınız bukadar takıyorsanız servisten alın gitsin onlar nasıl yağ vericeğini bilir...
Aracıma 10w-40 yağ konulduğundan büyük ihtimalle emindim ve siz değerli arkadaşlarımın tavsiyeleri ile castrol 5w-40 edge koymaya karar verdim. Birkaç gün içinde koymayı düşünüyordum ama arabam acele etti![]()
Sabah aracı çalıştırdım 3.marşa basışta çalıştı, normalde ilk basışta çalışırdı. Sonra yola çıktım 1 km kadar gittikten sonra farkettimki devir saati çalışmıyor sıfırda, motor ışığı yanıyor şöyle bi gaza yükleneyim dedim gaz pedalına basınca ilk 3 te 1 lik kısmı pedala tepki veriyor gaz yiyor ama pedalın geri kalan 3 te 2 lik kısmı boş ne kadar basarsam basayım araç ne hızlanıyor ne bağırıyor nede benzin tüketiyor.
Hemen kardeşimi aradım olayı anlattım bana direk aküden dedi kutup başlarını sök tak dedi sonrada cihaza bağlatıp ayarlattır dedi. bende söktüm taktım gaz yememe devir saati çalışmama hızlanma sorunları geçti ancak motor ışığı yanıyordu. Sonra sanayideki ustayı aradım durumu anlattım aküdenmiş dedim yok aküden değil benzin pompasından dedi getir gel yapalım hemen dedi. Ustaya götürdüm cihaza bağladı dediki akü geriliminden yani aküdenmi usta dedim evet aküden dedi (içimden ehh be usta senin yapcağın işide ustalığınıda dedim adam ta izmirden telefonla sorunu anında söylüyor sen aküden değil diye diretiyorsun sonrada aküden çıkınca direk akü diyemiyorsun akü geriliminden diye kıvırtmaya çalışıyorsun) tekrar yaparsa ya aküyü yada devir sensörünü değiştircez dedi.
Gelelim yağ konusuna, hangi yağı kullandığını sordum tahmin ettiğim gibi 10w-40 kullanmış opetin yağıymış. Neden 10w-40 usta bu araçların üreticisi sana 5w-40 demiş niye 10w-40 kullanıyon dedim biraz sert çıktım kekelemeye başladı tamam değiştirivereyim dedi 70 tl para iadesi yaptı yağ değişiminden aldığı bende gittim 100 tl ye 4 lt castrol 5w-40 edge tam sentetik yağ aldım getirdim değiştirttim.
Yağ konusunda beni bilgilendiren ve tavsiyelerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Eğer dün bu konuyu açmamış olsaydım 10w-40 olmuş 5w-40 olmuş umursamadan aracıma konulan 10w-40 yağı kullanmaya devam edecektim.
a da özellikle teşekkür ederim, 15 20 yıllık ustayım diyenlerin bilemediğini telefonda iki kelime anlatınca hemen bildi ve çözümünü söyledi helal olsun.
Sağolasın kardeşim. Sonuçları kısa süre içersinde test edip yazacağım.
Ayrıca yağ değişiminde aracı kaldırdıklarında bir sorun daha çıktı, monifolttan gelen egzoz borusu ile susturucuya giden borunun birleşim yeri var tam vites kutusunun alt tarafına denk geliyor. Orası bir yere vurulmuş ve 2 borunun birleştiği yer biraz açılmış egzoz gazı kaçırıyor ordan, p.tesi veya salı günü egzozcuya gidip orayı düzelttireceğim. Usta yakıta etkisi olmaz sadece ses yapar dedi. Bi yaptırayımda bakalım sonuçlara.
T-jet ler 5w40 atmosferik 10w40 yağ kullanır. Servis yağ listesinde de yazar. zincirlikuyu birmotun servis duvarında vardır bu yazı.
tavsiye edilen 5w-40 dır ama kışları ılıman bir vilayetdeyseniz 10w-40 kullanabilirsiniz daha ucuzdur. 10w yağ 5w göre daha kalındır sert kışlar için uygun değildir.
not: 10w yağ -18c, 5w yağ -30c ye kadar koruma sağlar.
Konu usermm1 tarafından (01/02/2014 Saat 20:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: not
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
Arkadaşlar yağ konusunda bir konuya değinmek istiyorum.Lütfen dikkatle okuyunuz.
Castrol edge ve BP visco arasında bir fark yoktur.İkisinin dolum hattı ve dolum istasyonu aynıdır.sadece castrol adı altında satılan yağda satış strajesi uygulanıyor.İkisinin arasında yanlış hatırlamıyorsam 20 tl bır fark var.
Ambalaja fazladanpara ödemeyin.İki yağda aynı tamamen.
Benim araç 174 bine dayandı5w40 koyacaktım ama sanırım 10w40 koymak daha iyi olacak
![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
arkadaşlar o kadar bilgili şeyler yazmışsınız ki kendi adıma teşekkür ederim. t-jet e 5-30 castrol edge mi magnatec mi kullananlım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri