Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aracım şuan 78680km de ve aracımı tam 40binde aldım. İlk yağ(41binde) 10 40 elf ti sonra(50 binde) 10 40 magnatec koydum sonrasında ise (60bin)5 40 edge ve son olarak 70binde yine edge koydum. Ewet 5 40 ta eksiltme yapıyor ama sıralama olarak yazdığım yağ değişimlerinde ses gittikçe azaldı. İlk yağ değişiminden sonra ilk ateşlemelerde ve özellikle 2 3 gün çalıştırılmayan aracımda marş yaptığımda ses şiddeti hem fazla hem de yarım dakika kadar sürüyordu, magnatec koyduğumda ise ses şiddeti de süresi de kısaldı 10 15 sn falan sürüyordu ama edge koyduktan sonra ki 2 3 gün yatan aracımın ilk çalıştırılmasındaki sesin şiddeti de süresi de çok çok kısaldı. Geçen, 5 gün kapısı dahi açılmayan aracıma 0 derecede marş yaptığımda şıkırtı sesi neredeyse yok gibiydi ve daha marş yapmamın ardından geçen 3 4 sn lik sürede şıkırtı yapıp iyice azalmaya başladı motor ısındıktan neredeyse 0 ses diyebilirim. Aracınızın km sini bilmiyorum ama çok fazla yağ eksiltmesi yoksa 5 40 edgeden şaşmayın derim.
Edit: Araçta tüp olduğu mesajına istinaden; benim de aracımda tüp var. Seneden seneye 4 lt yağ kullanıyorum. Yağ değişiminde yaklaşık 3lt (2,- 2,8lt) yağ koyuyorum kalan yağı da yaptığım kontrollerde azalma varsa ilave ediyorum. Ama şuana dek 4 lt yağın yetmediği hiç bir durum olmadı. Sene de en az 10 bin - 19,500 km arası yol yaptım. Yani sene de 4 lt yağ alsanız 3 lt sini araca koyduktan sonra kalan yağ sizi eksiltmelere karşı bir sonraki yağ değişmine kadar götürür.
aracım 92.000 km de ve 6 ayda 35 bine yakın km yaptım ilk 5-40 koyduğumda 1 litreden fazla yaktı ve ekstradan 1 lt 5-40 yağ aldım sonra ustam 10w-40 koymam gerektiğini söyledi ve 10w-40 koydum sonra ilk 10 binde çok az bi yakma yaptı üstünü tamamladım bi sonra ki bakımda neredeyse hiç yakmadı araba ağ ekleme yapmaya gerek bile yok denildi ama bu değişimde 5-40 koyayım diyorum bakalım neler olacak macera arayacağım biraz