Arkadaşlar forumda ki düzen adına gerginlik çıkmaması için çaba göstermekteyiz. Lütfen gerginlik yaratmayalım uzlaşı içinde olalım. Foruma yazı yazma şekli, forum kurallarında nasılsa o şekilde yazılmasına dikkat edelim.
D. Mesaj Atılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
1. Arama yapalım: Sorduğunuz soru daha önce GrandePuntoTR forumlarında sorulmuş olabilir ve sorunun çözümü geçmiş mesajlarda yer alabilir. Eğer sorununuzun spesifik olmadığını düşünüyorsanız, Forumun Arama özelliğini kullanınız.
2. Düzgün Türkçe kullanalım: Bu forumları her kesimden Türk'ün ve Türkçe dili konuşan insanların takip ettiğini unutmayınız. Bozuk Türkçe ile yazılmış mesajların forumda kirlilik yarattığı gibi, hiç bir üye tarafından da bozuk Türkçe ile yazılmış mesajları deşifre edilmek zorunda değildir
3. Söyleyecek sözümüz yoksa mesaj yazmayalım: Sırf mesaj atmış olmak için mesaj yazmamalıyız.Lütfen bu konuda hassasiyet gösteriniz.
4. GrandePuntoTR forumlarında mesajlara resim eklenebilir. Web üzerindeki bir resme link vererek bu işlem yapılmaktadır. Mesajlarla eklediğiniz her resmin sayfanın açılmasını zorlaştıracağını unutmayın. Resimleriniz büyükse, bunları ufaltarak göndermeniz mantıklı olacaktır.
5. Okunaklı mesajlar yazalım:Mesaj yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini, noktalama işareti olmayan metinlerin ise okumayı zorlaştırdığını unutmayalım.
6. Doğru konu başlığı seçelim:Yardım istediğiniz mesajlarınızda, "ACİL YARDIM", "ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM" veya "YARDIMA İHTİYACIM VAR" gibi başlıklar kullanmak yerine, sorunu kısaca belirten başlıkları kullanmalısınız. Düzgün ve açıklayıcı konu başlığına sahip olmayan konular, hem arama işlemini etkinliğini azaltacak, hem de mesajınızın çok daha az kişi tarafından okunmasına neden olacaktır.
7. Detay belirtilen, sorun belirten mesajlarınızda, araç özellikleriniz gibi gerekli olabilecek detayları olabildiğince açık bir şekilde yazmanız yine sorununuza çabuk çözüm bulunması açısından önemlidir. Aksi halde boşu boşuna mesaj trafiği oluşacaktır ve konunun silinmesine neden olabilir.
Yer imleri