Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Bilgilendirme: Yaşadığım sorunların nasıl çözüldüğünü anlatıyorum...

Çağatay E.
    Eski Puntocu Yeni Golfcü byadrenalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 423

Bilgilendirme Konusu Bilgilendirme: Yaşadığım sorunların nasıl çözüldüğünü anlatıyorum...

Merhaba grandepuntotr ailesi

Bölümde açmış olduğum bir kaç teknik arıza konum vardı. Bir çok şey denememe rağmen çözemediğim bir arıza da buna dahil. Bu konuda her iki arızanında nasıl düzeldiğini anlatmak ve ilerde başına böyle bir şey gelecek arkadaşları da bilgilendirmek istedim. ( İnşallah gelmez tabi).

Yaşadığım iki büyük arıza konuları

İlk arıza
    1) https://forum.grandepuntotr.com/tekn...ilkelenme.html

Bundan sonra başıma gelen diğer arıza
    2)https://forum.grandepuntotr.com/tekn...r-tik-yok.html

Öncelikle 2. arızanın neden olduğunu ve nasıl çözüldüğünden başlayacağım konuya. Çünkü 2. arıza yapıldıktan sonra 1. si kendi kendine düzeldi ya da o arızadan kaynaklıydı. Bilemiyorum.

2) Arabanın Çalışmaması Konusu
    Konuda detaylı anlatmıştım bunu. Yukardan konunun linkine bakarak neden böyle bir şey başıma geldiğini okuyabilirsiniz. Ben direkt olarak çözümünü anlatacağım. Araba tamircide 2 gün yattıktan sonra kafam attı arabayı çekiciyle Birmot Zincirlikuyu 'ya çektirttim. Akrabamda Birmot 'un başka bir şehrinde çalıştığı için biraz onunda yardımı olur diye ve genel merkez altı olduğu için. Arabayı arıza tespiti için bıraktım ve arıza 1-2 gün sonra belli oldu. Hem body computer 'ın hemde ecu nun arızalı olduğunu Body nin değiştirileceğini ecu nun da tamire yollanacağını söylediler. Onayladım. Ecu tamire gitti geldi fakat arabaya takıldıktan sonra tekrar bozulmuş. Ecu değişecek dediler daha sonra. Fiyatını 750 TL olarak bildiğim için onayladım fakat fiyatın aslında öyle olmadığını Tofaş sisteminde numaraların değiştiğini ve Ecu nun 3000 tl olduğunu görünce Ümit Bey sağolsun değiştirmekten vazgeçip tekrar tamire yollatmış ve bu arada sıfır bir araçtan body computer söküp benim arabaya takmışlar. Gelen tamir edilmiş Ecu ile bunu deneyince çalıştığını görmüşler. Yani sorun aslında Body Computer kaynaklıymış. Bu da tamir olmayan bir parça. İşin özü Body Computer sıfır değişti. Ecu ise tamir edildi. Sorun halledildi.

1) Tekleme ve Vuruntu Konusu
    Bu arıza ise tamamen tesadüf eseri düzelmiş oldu. Arabayı aldığımda farkettimki arabada vuruntu yok. Kaybolmuş. Araba bozulmadan önce orjinal şanzuman altı kulağını da taktırmıştım. Ama bozulduğundan test edememiştik. Ama vuruntuyla beraber 1500 devirde saçma salak silkeme olayı da kaybolmuştu. Nasıl sevindim nasıl anlatamam. Ben bu sorunun Ecu ile alakalı olduğunu düşünüyorum Ecu 'nun tamire girmesi ve yeni yazılım atılmasıyla düzeldiğini tahmin ediyorum. Body Computer daha çok elektronik sistemi yönetiyor çünkü. Ama burada farkettiğim başka bir nokta var ki arabayı sürerken ayağımı debriyajın üstünde tutarsam. Yani debriyajdan ayağımı tamamen alıp kenara koymaz isem bu arıza çok çok az bir şekilde olur gibi oluyor. Ama bu olaylardan önce delirtecek cinsten bir silkeleme vardı. Şimdi ise sadece 5. viteste çok ufak bir vuruntu var. O da tahminime göre aksların açık olmasından kaynaklı.

Bir diğer sorunum olan kaloriferin ısıtmaması ve hararetin düşmesi de termostat kaynaklı olduğunu tahmin ediyordum zaten. Burdan okuduklarımla yola çıkarak. Onu da değiştirttim aradan çıkardım kalorifer sorunu çözüldü. Aynı zaman yağ müşürünün arızalı olduğunu gören usta sormadan onu da değiştirmiş. Sağolsun es geçmemiş. Serviscilik dediğin, usta dediğin böyle olmalı zaten.

Zincirlikuyu Birmot 'ta arabamla birebir ilgilenen STU 'ya ve diğer ustalara ayrıca mekanik danışman olarak görüştüğüm ve aracı teslim ettiğim Ümit bey 'e buradan çok teşekkür ederim. Benimle ve araçla çok ilgilendiler. Fiyatlarda da olabildiğince çok yardımcı oldular. Arabamda değişen parçalar ve fiyat listesi.

Parça ve Fiyat
    Sigorta Kutusu - 1.127,41 TL
    Yağ Müşürü - 13,76 TL
    Termostat - 89,08 TL
    Opar ELC Antifiriz Kırmızı (1 Lt) - 11,82 TL
    Kelepçe (30-45) - 7,98 TL
    Sarf Malzemeleri - 7,98 TL
    Sigorta Kutusu Sökme Takma - 120,00 TL
    Ecu Onarım Ücreti - 400,00 TL
    Termostat Sökme Takma - 24,89 TL

Toplam KDV Dahil 2.131,82 TL. Kredi kartından 5 taksite böldük Artık nasıl ödeyeceğim bilmiyorum Umarım Puntomun bana açtığı son dert olur bu

Sabır gösterip okuyanlara sabırlarından dolayı teşekkür ederim. Biraz uzun oldu ama bütün her şeyi anlatmak istedim.

İyi forumlar
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

2. Bu mesajı için 3 kişi byadrenalin'ye teşekkür etti:

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

İyi para ama sorun çözüldüyse tamamdır. Vuruntu özellikle en sinir olduğun olaydı
    Hayırlı olsun . umarım baska sıkıntı olmaz artık

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı SaLDo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi para ama sorun çözüldüyse tamamdır. Vuruntu özellikle en sinir olduğun olaydı
    Hayırlı olsun . umarım baska sıkıntı olmaz artık
    Eyvallah kankam benim İnşallah olmaz dediğin gibi.
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

Geçmiş olsun,biraz masraf çıkartmış ama bundan sonra umarım bakım harici masraf çıkartmadan binersiniz.indirim yapıp düz hesap bari yapsalardı..

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı dexter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun,biraz masraf çıkartmış ama bundan sonra umarım bakım harici masraf çıkartmadan binersiniz.indirim yapıp düz hesap bari yapsalardı..
    Çok fazla indirim yapıldı gerçekten. Daha fazla bir şey demeye yüzüm tutmadı. Aslında düz hesaptı. Ben sonradan işin içine termostatı da sokunca fazlalaştı. Bu sefer bunu da düzleyin diyemedim tabi Bu termostatı bedava takın demek anlamına gelirdi o zaman

. .
    Ersal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 341

Geçmiş olsun

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Teşekkür ederim

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Geçmiş olsun sorunun çözüldüğüne sevindim. En azında yaptığın masraftan sonra bir çözüme ulaşabilmişsin. Daha önce de söylediğim gibi eski reno 19 aracıma 6 7 bin tl masraf yapıp sorunlarını çözemeyip satmak zorunda kalmıştık sen en azından çözüme ulaşmışsın. Allah güle güle binmeyi nasip etsin umarım bir daha böyle sorunlarla uğraşmak zorunda kalmazsın

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun sorunun çözüldüğüne sevindim. En azında yaptığın masraftan sonra bir çözüme ulaşabilmişsin. Daha önce de söylediğim gibi eski reno 19 aracıma 6 7 bin tl masraf yapıp sorunlarını çözemeyip satmak zorunda kalmıştık sen en azından çözüme ulaşmışsın. Allah güle güle binmeyi nasip etsin umarım bir daha böyle sorunlarla uğraşmak zorunda kalmazsın
    Çok teşekkür ederim. Haklısınız birde masraf yapıp sorunu çözememek en kötüsü. Bu yüzden servisi tercih etmek daha mantıklı. Normal bir usta şunu değişelim, bunu değişelim. Olmadı bir de şunu değişelim derken 1000 tl lik parça oluyor 3000 tl. Servis en azından elinde bir sürü araç olduğu için deneme yanılma ile sorunları çözüyor.

Allah hepimize arabasına kazasız belasız binmeyi nasip etsin...

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cagatay gumus
    cagataygumus86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 27

kardeşim svindim adına sonunda çözmüşsün bütün sorunları motoru komple aptırmış olsadın daha karlıdın adaşım

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı cagataygumus86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim svindim adına sonunda çözmüşsün bütün sorunları motoru komple aptırmış olsadın daha karlıdın adaşım
    Hahaha Bir triger kaldı işte. Onu da en uygun zaman da değiştireceğim inşallah

serkan altan
    sonaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    16 NA 830
    Edilen teşekkür: 5

Geçmiş olsun.Vuruntu olayınında hallolduğuna sevindim.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

geçmiş olsun, çok para yaaa....
    bakalım ilerde bizimkide problem çıkartırmı?
    (2007 model sıfır almıştım, 120,000 km ye yaklaştı.)

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Geçmiş olsun..Sorunun bitmesi insanı rahatlatıyor..Allah ödeme kolaylığı versin..

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı fatihhhh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun, çok para yaaa....
    bakalım ilerde bizimkide problem çıkartırmı?
    (2007 model sıfır almıştım, 120,000 km ye yaklaştı.)
    Teşekkür ederim. Gerçekten çok para. 1 lira daha koyup bir şahin alınabiliyor

Alıntı fotobelit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun..Sorunun bitmesi insanı rahatlatıyor..Allah ödeme kolaylığı versin..
    Teşekkür ederim. Kolay, zor bir şekilde ödeyeceğiz inşallah.

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

geçmiş olsun. gwerçekten çok masraflı olmuş. artık o masrafı çıkarana kadar binersiniz arabanıza. zira 2000 lira daha yukarı satmak mümkün olmaz... herneyse, ben şunu merak ediyorum sizin araba bu vuruntu arızasını verdiğinde kaç kilometre idi. benim arabam aynı sorunu yapmaya başladığında sadece 20000 km civarındaydı.. benim asıl canımı sıkan bu kadar yeni iken nasıl arıza verirdi araba?
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı pilotender Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun. gwerçekten çok masraflı olmuş. artık o masrafı çıkarana kadar binersiniz arabanıza. zira 2000 lira daha yukarı satmak mümkün olmaz... herneyse, ben şunu merak ediyorum sizin araba bu vuruntu arızasını verdiğinde kaç kilometre idi. benim arabam aynı sorunu yapmaya başladığında sadece 20000 km civarındaydı.. benim asıl canımı sıkan bu kadar yeni iken nasıl arıza verirdi araba?
    Ben aldığım da vardı araba da bu arıza. 157.000 de almıştım. İlk zamanlar LPG enjektörü kaynaklı sanıyordum. Eski aracımızda da başımıza gelmişti çünkü. Daha sonra bu lpg enjektörü tamamen bozuldu. Değiştirdim ve gördüm ki alakası yokmuş onunla. Araba da başka sorun varmış. Yani kaç bin de başladı bilmiyorum açıkcası fakat ben lpg nin ecuya verdiği bir zarar ve hata olarak düşünüyorum. Ecu tamir edilince düzeldi problem bence.

serkan altan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    16 NA 830

Alıntı byadrenalin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben aldığım da vardı araba da bu arıza. 157.000 de almıştım. İlk zamanlar LPG enjektörü kaynaklı sanıyordum. Eski aracımızda da başımıza gelmişti çünkü. Daha sonra bu lpg enjektörü tamamen bozuldu. Değiştirdim ve gördüm ki alakası yokmuş onunla. Araba da başka sorun varmış. Yani kaç bin de başladı bilmiyorum açıkcası fakat ben lpg nin ecuya verdiği bir zarar ve hata olarak düşünüyorum. Ecu tamir edilince düzeldi problem bence.
    Lpg den olmadığını biliyorum.Benim aracımda lpg yokkende yapıyordu.Daha önce mevzusunu yapmıştık.

Çağatay E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı sonaltan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg den olmadığını biliyorum.Benim aracımda lpg yokkende yapıyordu.Daha önce mevzusunu yapmıştık.
    O zaman Lpg ye suç atmaya gerek yok Arabanın Ecu su herhangi bir sebepten bozulunca yapıyor demek ki Benim body değişti ve Ecu tamir edildi düzeldi. Body daha çok iç aksam elektroniği ile alakalı Ecu ise direkt motor elektroniği ile alakalı. Bu yüzden bana sorun Ecuyu düşündürdü. Tabi kesin o mu bilemiyorum.

serkan altan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    16 NA 830

Ecu dye dusunuyorum bende.gerci ben pek sorun etmiyorum ama uludag yolundan inerken bosa aliyorum cogu yerde.

LG-E430 cihazımdan gönderildi

Sayfa 1/2 12 SonSon