Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
özür dilerim araç o araç sahibi söylemişti bursa da olduğunu ben yanlış hatırlamışım araç sizin topladığınız araç. Peki madem aynı araç merakımdan soruyorum 80 bin bakımında bu arkadaşa bakım faturasında triger zincir kontrolü diye ibare eklenmiş ama fiat merkezinde bilgisayarda gözükmediği söylenmiş şimdi bu durumda triger kontrol edildi mi edilmedi mi? Edildiyse 10 bin km sonra kopması normal mi? Kaldı ki bu araç servis bakımlı trigeri bir önceki bakımda kontrol edilip bakıma gireceği zaman kopup araç sahibinden neden ücret talep ediliyor? Bu normal mi? Normalse araçları serviste bakım yaptırmanın ne esprisi var? Siz çalışan olarak kendinizi son kullanıcı yerine koysanız ne düşünürdünüz? Biraz fazla sordum ama sıfır araç alma niyetindeyken bu tip bir durumla karşılaşılması pekte hoşuma gitmedi o yüzden bu kadar soru soruyorum.
öncelikle hiç bir arac daha öncede yazdıgım gibi zincirin takıldıgı kısım sökülüp durumuna bakılmaz çünkü yağ pompasını altındadır bu parca ve 1 günlük iştir asagı yukarı faturada ise kesinlikle zincir kontrol edildi diye bir not olmaz sadece iş kabul kartının arka kısmında aracaın km baglı olarak kontrol edilecek noktalar yazıyordur bunlara bakılır 8000 bakımda aracı yapan usta aracı çalıstırır ve sesini dinler zaten zincirde uzama varsa bu ses bariz belli olurr ve müşteriye bilgi verilir bakımda ses duyulmamıstır dolayısıylada müşteriye denilmemiştir zatren aracın zincir koparmasının sebebi zincir uzaması değil zincir gerdiricisi zamana baglı özelliğini yitirip zinciri gerdirmemesinden kaynaklı sorundur