Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: ESP'ye güvenmeyin

zahir baba
    zahirbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 29

Standart ESP'ye güvenmeyin

gecen 60 ile viraja girdim esp bi saçmaladi doğru kendi halimde girecegim virajdan nerdeyse kaza yapıyordum

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Lastiklerin durumu nedir?

Lastiklerde diş farkı, ya da az diş olunca ESP işlevini gerçekleştiremiyor diyorlar?

Ali Tandogan
    Castell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34
    Edilen teşekkür: 213

Alıntı zahirbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecen 60 ile viraja girdim esp bi saçmaladi doğru kendi halimde girecegim virajdan nerdeyse kaza yapıyordum
    Nasıl saçmaladı biraz açabilir misin?..... Yol durumu, hava şartları, lastiklerinin durumu, fren balatalarının durumu, Esp'nin basıncı, sensörlerin, sürüş karakteristiğin, yolun tipi, hızın, dönüş açın......... Sana binlerce değişken sayabiliriz.....

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Ali abi haklı,binlerce etken var bu işte. Lastiklerinin durumu vs. bir ton şey sayılmış zaten..

Bir de bana bu durum çok saçma geliyor. ESP'yi denemek için 60'la viraja girmediniz sanırım. Hiç bir elektronik sisteme zaten bu şekilde güvenmiyoruz.60'la gireyim,ESP tutar ne de olsa diyemeyiz zaten.. Arabanızın bakımı lastiklerin durumu her şeyin etken olabileceği elektronik bir devreye bu kadar güvenip viraja 60'la girmemek zaten şart.

mehmet demir
    knidos111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 115

ESP em yok kafam rahat

6. Bu mesajı için 2 kişi knidos111'ye teşekkür etti:

Mustafa Uçar
    mucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 64

ESP devreye girmedi dersiniz anlarım, işe yaramadı dersiniz onu da anlarım, ama "kendi halimde gireceğim virajda kaza yapıyordum"u anlamadım.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alıntı mucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ESP devreye girmedi dersiniz anlarım, işe yaramadı dersiniz onu da anlarım, ama "kendi halimde gireceğim virajda kaza yapıyordum"u anlamadım.
    ESP zorla 60 km hıza çıkarmış ta inadına,ölüme sürüklemiş gibi değil mi ? ben de anlamadım.

Ümit TÜRKER
    fencolic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Düzce
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 93

Alıntı mucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanirim arkadas sunu demek istedi: "yani esp olmasa guvenli bir sekikde viraji alabilecektim ama esp devreye girdigi icin arabayi savurdu."
    biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM

ONUR ACARARICAN
    onurciko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 ENS 97
    Edilen teşekkür: 199

ESP sayesinde bir çok kazadan kurtuldum, bence çok önemli bir güvenlik sistemi.Olmazsa olmazlarımdan.
    2002 ALBEA
    2011 BRAVO T-JET
    2008 GP T-JET
    2011 ALFA ROMEO MİTO QV

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

1.4 fire activede esp vardida bizmi kullanmadik? Esp ne la

Discovery cihazımdan gönderildi
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert JR.
    TMRT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Edilen teşekkür: 18

ESP nezdimde ABS'den bile daha etkili bir sistemdir. ESP > ABS net...

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

virajlara hiçte yavaş girdiğim söylenemez neredeyse 4 tekerlekten lastik sesi geldiğinde bile her zaman esp devreye girmez. bence viraja girişte önemli. ayrıca diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum esp ye tek basında güvenmek saçmalık olur. sonuçta esp sadece yardımcı elektronik bir sistem. lastikleriniz ne durumda? dişler nasıl? havaları nasıl? özellikle aynı dingil üzerinde 2 lastiğinizin fiziki durumları aynı mı? yol ne durumdaydı? yağ su toz vs yolda var mıydı? belkide vardı farketmediniz vs uzar gider. esp sayesinde kazadan kurtulan o kadar cok kişi var ki.

İşin püf noktası fizik kuralları! herhangi bir sebeple fizik kurallarını aşarsanız esp değil ne olursa olsun kazayı yaparsınız elektronik sistemler sizi direk olarak kurtarmaz. sadece oluşan olaydan kurtulma ihtimalinizde size destek olur!
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

esp kısaca arka tekerleri frenlemedir, nasılsa esp var diyip karambole dalmayın lastikler kaymaya başladığında allaha dua etmeye başlayın esp nin güvenli çalışması için yerlerin kuru lastiklerin iyi olması gerekirki yolu tutsun kayma yapmasın ve sizin direksiyon hakimiyetini tekrardan kazanmanızı sağlatsin.

Osman D
    ecosi26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 151

esp, öncelikle direksiyon açı sensörlerinden, moment sensörlerinden, ABS fren sisteminin sensörlerinden gelen verileri değerlendirerek, aracın kayıp kaymadığını hesaplar. Buna göre gerekli tekerlere fren yaptırarak ve motor gücüne müdahale ederek aracı tekrar izine döndürmeye çalışır. Kayma önde gerçekleşirse arkaya, arkada gerçekleşirse ön tekerlere müdahale eder. Bu durum gerçekleşirken sizinde bir müdahaleniz olursa ve araç kaymaya farklı bir şekilde devam etmeye çalışırsa bu hesaplama yeniden başlayacağından kontrolün elinizden daha fazla gitmesine sebeb verirsiniz. En güzeli aracınızın bu gibi durumlarda ne yaptığını test ederek tanımaya çalışın...sevgi ve saygılar iyi sürüşler...

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

caner adanır
    marineros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 76

Electronic Stability Program(Elektronik Denge Programı).bizim teknelerimizde de kullanılan bir sistemdir.mantık aynı ama çalışma şekilleri farklıdır.

Ahmet Gençay
    ahmet4646 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic
    Edilen teşekkür: 110

tamam
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti ........

ibrahim ibrahim
    ibooovn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

esp yok kontrol bende eskiden seat leonla 40 50 denemiştim nasıl bir işe yarıyormu diye araba direk kaydı....daha sonra yurtdışında okurken tigramla 160 tan sonra hafif bir cıyk sesi geliyordu viraja girerken...yayları yeniledim tekrar sporla biraz yükseldi 140 tan sonra ses gelmeye başladı bu arada esp falan yok...onu değiştirdim 2000 model passat v6 aldım sanırım esp yoktu Asr anti patinaj vardı oda 160 tan sonra hafif cıyk sesi yapıyordu 220 giderken 100le gibi hissediyorum ...virajlara girerken ama savurma yoktu tabi 1600kg boş hali..şimdi ekonomi olsun diye yeni punto 1.3 aldım yakıt beni tatmin ediyor 120 yi geçmiyorum güven vermiyor bana sert viraja falanda 40 50 giriyorum ancak...aktrasyona gerek yok bence

tolgahan sonmez
    tolgahan06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

bir çok insan esp ye çok güveniyor ve hata yapıyor esp nin de limitleri var , unutmayalımki hiç bir esp fizik kanunlarını alt edemez

Oğuzhan Mungan
    Ozzy3327 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 63

özellikle ıslak ve karlı zeminde çok faydasını görüyorum.esp yi kapatıp viraja hızlı bi şekilde giriyorum araç kontrollü bi şekilde kaymaya başlayıo.belli bi yerden sonra dahada zorlamaya devam edince espyi tekrar aktif hale getiriyo.yukardada denildiği gibi aracın limitlerini öğrendiğinzde esp cidden çok faydalı ve fazlasıyla güven veriyor.

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

aynen öyle esp çok faydalı bi sistem ama ne olursa olsun limitleri fazla zorlamamak lazım.

Sayfa 1/2 12 SonSon