evet arkadaşlar az önce aracımda tekrardan deneme yaptım ve bu özelliğin mevcut olduğunu keşfettim. şükür hallettim
kendi araçlarında deneme yapmak isteyen arkadaşlara da tarif edeyim. kendi araçlarında da olabilir;
1- aracınızın şoför kapısına anahtarınızı takın
2- kapı açma yönüne doğru çevirin, kapı açılacak ama bırakmayın. 5 sn kadar bekleyin. tüm camların açıldığını göreceksiniz.
3- bu sefer aynı işlemi kapı kilitleme yönüne doğru yapın. kapılar kilitlenecek. anahtarı bırakmadan o yönde tutmaya devam edin bi 5 sn. kadar. Açılan tüm camların kapandığını göreceksiniz.
4- artık kumandanız tanımlandı. anahtarı çıkarabilirsiniz.
5- şimdi kumandanın kapı kilit açma/kapama tuşuna 2-3 sn basılı tutarak cam açma/kapama fonksiyonunu kullanabilirsiniz.![]()
Konu kristaldeniz tarafından (24/12/2013 Saat 14:48 ) değiştirilmiştir.
kullanmiyorsan zaten nabicaksin o ozelligi anlayamadim ben![]()
sorunuzun muhatabı ben miyim anlayamadım ama, ben değilsem bile yine de cevaplandırayım. kullanmıyoruz derken, sürekli kullanılacak bir özellik değil zaten bu. elzem durumlarda ihtiyaç duyulabilecek bir özellik. ne olur arabayı yıkamaya sokarsın abi cam açık kalmış derler kumandadan halledersin, binip arabayı çalıştırıp cam kapatma zahmetine girmezsin ya da park ettin indin sonra farkettin açık olduğunu basarsın kumandaya kapatırsın. yani ekstra durumlarda bence çok kullanışlı bir özellik. kenarda dursun hesabına yani.
bu özellik yazın çoook sık kullanılır.
hatta her arabay binişimde kullanırım.
aracın uzaktan kumanda ile camlarını açarım.
aracın yanına geldiğimde içerdeki o ısınmış hamam gibi hava çok tan dışarı çıkmış olur,
aracıma biner ve yoluma devam ederim.
önceki broadvayımda aaracın içine girdiğimde bir kaç saniye nefesim kesilirdi sıcaktan.
kumandadan cam açma sayesinde çok rahatladım.
yazın donanımı olan ehr arkadaş tavsiye ederim.
Bende 2009Active de var midir bu ozellik? Camlarin ikisi de icerdeki cam anahtarina uzun basinca komple acilip kapanabiliyor. Bu durum acaba anahtardan da acip kapama ozelligin oldugunu mu gosterir?
Sent my LG-P760 using 2
Ben ne yaptysam olmadı anahtarı kapıya soktum çevirdim, kontaktayken düğmelere bastım, arkadaşların dediklerinin hepsini yaptım bişi olmadı ümidimi yitirdim artıkArabam 2006 Dyamic Multijet
mmm. güzel bir konuya değinmiş arkadaşımız. şimdi orjinal yada sonradan takılan ALARM ların bazılarında cam kaldırma sensörü var.bazılarında ise yok. varsa ayarlanması gerekiyor. yoksa sonradan takılabilir.ama araca da uygun olması gerekiyor. onunda piyasada iyisi kötüsü var. cam kaldırma modülüne kimi yerler 40 kimisi 150 lira isteyebilir. sonradan alrm taktırıken bu özelliğe sahip model seçmekte fayda var. ben 2006 model de alrm var mı yok mu bilmiyorum. kapıları kitlerken yada açarken 4 lü ler yaıp yanıp sönüyor. bu alarm dan mı yoksa.. araçtan mı bilemiyorum.. araştırmalarım sürecek.. bilmediğim detayları başka üyeler paylaşırsa sevinirim.
Ben boyle bir ozellik oldugunu daha yeni ogreniyorumogrenmenin yasi yok iste bakalim bunada girerim ben maniyi bulunca
Bu fıat her araca özel donanım yapıyor galiba.Benim aracımda da camlar tek basmayla açılıp kapanıyor ama burada yazılanları denediğimde olmadı.Herhalde dynamıclerde yok.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Bu özelliğin aktif olması için 4 cam otomatik model bir puntonuz olması şart benim aracım dynamic 2007 model fakat sadece önler otomatik cam olduğu için bu özellik çalışmıyor bende...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri