1) araç kaymaya başlamadan esp devreye girmez
2) hiç bir sistem fizik kurallarını değiştiremez, delemez.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ayrica esp tam olarak virajlarda yolu tutsun diye yapilmis bir sistem degilsir. Onunuze cikan bir engelden kurtulmak icin yaptiginiz sol-sağ hamlesinde arabayi toparlar. Esp testlerinin bir coguda bunu dogrular. G kuvvetine bi yerden sonra mudahele edemezsiniz.
virajda esp nin etkisinin iyi olması için yüksek devirde girmen lazım viraja ben öyle yapıyorum
ESP zararlıdır demek kabul edilemez bir düşünce yanlışıdır! Çok kez bana yardım etmiştir ama tabiki onunda limitleri var ama önemli olan bizlerin çok daha düşük limitlerde doğru müdahale edemiyeceğimiz anlarda onun bize yardımcı olması!
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
Arkadaşlar esp Islak zeminde kapatılmaması gerek arkadaşlar neden kapatıyor anlamam ...................saygılar.
Qashqai kullaniyorum.karli zeminde baya dik bi yokus cikarken kapatiyorum yoksa yuksek devirlere verimli cikmami engelliyor. Hizi alarak yukari cikiyorum yokusta araba zaten yavaslayarak kendi devrine dusuyor. Yokus inerken acmasaydim zaten su ankarada paket olurdum... saglikli sihhatli bir kis geciriyorum allaha sukur bunu da espye borcluyum diyebilirim. Tabii pilotaj da onemli.
LG-D802 cihazımdan gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
ESP kapatmak bana hiç mantıklı gelmiyor.Bugün 2013 Model Ford FOCUS lll Trend X Tdci 95 Bg Araç satın aldım.Arabada ESP var fakat ESP yi kapatma düğmesi yok.Servise sorduğumda ise; Abi bunlar akıllı ESP ye sahip araçlar.Kapatamıyorsun dedi.Bende dedim ki; Çamura battım patinaj yapmadan nasıl çıkacam ben bu araba ile dedim.Lazım olursa kendi kendini kapatıyor dedi ama ben inanmadım.Yaptığım araştırmalarda Avrupada çoğu marka esp kapatılmasın diye yol bilgisayarına ESP yi kapatma açmak için menü koymuş.Bende menüyü kurcaladığımda bu seçeneği buldum ve denedim doğru.Demek ki seyir halinde zırt pırt ESP ile oynanmasın diye zahmetli bir yere koymuşlar ESP on/of düğmesini.Adamlar insan hayatına ne kadar değer veriyorlar bravo doğrusu.
Ters kontra yapmaz iseniz ESP inanılmaz bir sistem. Sanki bir el sizi koruyor, kolluyormuş gibi bu söylenilenlere inanmayın.
Sen Herşeye Kadirsin Galatasaray!
konuya cevap yazanlara tesekkur ederim
çevremdeki arkadaslar iyi şöför oldugumu söylerler ege hariç tüm türkiyeyi dolastım. hiç kaza yapmadım inşallah ta yapmam. çok limitlerde kullanırım aracımı genelde. limitlerde kullanabilmek içinde aracın bakımlı olması lazım.
esp nin nasıl çalıştığını çoğu kişiden iyi bilirim. esp kayma yapan tekeri tork ve fren ayarı yaparak çizgide gitmesini saglar. benim başıma gelen çizgide giden araba birden esp mudahalesiyle saga sola kaçmaya baslad
bundan önceki arabam esp liydi, 200bin km yaptım sadece 1 kere devreye girdi, o da karlı zeminde zincir takılıydı,olay kontrolüm altındaydı devreye girmesine gerek yoktu,,, benim asıl şaşırdığım olay şöyle oldu, ılgaz-kastamonu yoluydu sanırım, birkaç sene önceydi,yol çalışması varmış,şeriti gidiş geliş vermişler, ben dalgınlıkla kamyon sollamaya çıktım hemde virajda, anam bir baktım karşıdan bir focus ipini koparmış üstüme geliyor,yüreğim nasıl yarıldı anlatamam, o anda frene koyduğum gibi kamyonuda kollayarak aniden sağa kırdım,kamyonun arkasına santimle geçtim süratte vardı, e birde viraj , araba bir sağa dalıyor sola kırıyom,bir sola dalıyor sağa kırıyorum, bu arada frene ve gaza anlık dokunarak çizgiye soktum ama ömrümün 10 yılı gitti, haa asıl mesele burada devreye girmedi esp iyimi,,, kardeşim burda girmiyceksen nerde girecen, karda buzda biz zaten tedbirimizi alıyoruz zahmet etmene gerek yok,birçoğu buzlu yolda kapatıyor zaten
bmw lerde yaparlar onu asc asd yi kapatirlar arka atsin diye..tamda vitesin oraya koymus adamlar...viraja girerken kapatiyorlar arka kaydirmak icin sonra kendilerini patates ediyorlar :zaten devredeykende viraja hizli girersen atar tanidigim 2 kisi var ikiside takla atti 3 kasayla virajda
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri