Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 21 ile 37 arası

Konu: ESP'ye güvenmeyin

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

1) araç kaymaya başlamadan esp devreye girmez
    2) hiç bir sistem fizik kurallarını değiştiremez, delemez.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper demir
    aalperdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 40

Ayrica esp tam olarak virajlarda yolu tutsun diye yapilmis bir sistem degilsir. Onunuze cikan bir engelden kurtulmak icin yaptiginiz sol-sağ hamlesinde arabayi toparlar. Esp testlerinin bir coguda bunu dogrular. G kuvvetine bi yerden sonra mudahele edemezsiniz.

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Alıntı Ozzy3327 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    özellikle ıslak ve karlı zeminde çok faydasını görüyorum.esp yi kapatıp viraja hızlı bi şekilde giriyorum araç kontrollü bi şekilde kaymaya başlayıo.belli bi yerden sonra dahada zorlamaya devam edince espyi tekrar aktif hale getiriyo.yukardada denildiği gibi aracın limitlerini öğrendiğinzde esp cidden çok faydalı ve fazlasıyla güven veriyor.
    oğuzhan esp yi nasıl kapatıyorsun

ilker çalışkan
    evodrift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 y 1795
    Edilen teşekkür: 4

virajda esp nin etkisinin iyi olması için yüksek devirde girmen lazım viraja ben öyle yapıyorum

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

ESP zararlıdır demek kabul edilemez bir düşünce yanlışıdır! Çok kez bana yardım etmiştir ama tabiki onunda limitleri var ama önemli olan bizlerin çok daha düşük limitlerde doğru müdahale edemiyeceğimiz anlarda onun bize yardımcı olması!
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

ismail sezer
    Taykel sezerism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    17 NH 501
    Edilen teşekkür: 94

Teknik Konu Multiaır

Arkadaşlar esp Islak zeminde kapatılmaması gerek arkadaşlar neden kapatıyor anlamam ...................saygılar.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Qashqai kullaniyorum.karli zeminde baya dik bi yokus cikarken kapatiyorum yoksa yuksek devirlere verimli cikmami engelliyor. Hizi alarak yukari cikiyorum yokusta araba zaten yavaslayarak kendi devrine dusuyor. Yokus inerken acmasaydim zaten su ankarada paket olurdum... saglikli sihhatli bir kis geciriyorum allaha sukur bunu da espye borcluyum diyebilirim. Tabii pilotaj da onemli.

LG-D802 cihazımdan gönderildi
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

. .
    Ersal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 341

ESP kapatmak bana hiç mantıklı gelmiyor.Bugün 2013 Model Ford FOCUS lll Trend X Tdci 95 Bg Araç satın aldım.Arabada ESP var fakat ESP yi kapatma düğmesi yok.Servise sorduğumda ise; Abi bunlar akıllı ESP ye sahip araçlar.Kapatamıyorsun dedi.Bende dedim ki; Çamura battım patinaj yapmadan nasıl çıkacam ben bu araba ile dedim.Lazım olursa kendi kendini kapatıyor dedi ama ben inanmadım.Yaptığım araştırmalarda Avrupada çoğu marka esp kapatılmasın diye yol bilgisayarına ESP yi kapatma açmak için menü koymuş.Bende menüyü kurcaladığımda bu seçeneği buldum ve denedim doğru.Demek ki seyir halinde zırt pırt ESP ile oynanmasın diye zahmetli bir yere koymuşlar ESP on/of düğmesini.Adamlar insan hayatına ne kadar değer veriyorlar bravo doğrusu.

No Name
    ThePhenoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 51

Ters kontra yapmaz iseniz ESP inanılmaz bir sistem. Sanki bir el sizi koruyor, kolluyormuş gibi bu söylenilenlere inanmayın.
    Sen Herşeye Kadirsin Galatasaray!

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Alıntı ThePhenoM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ters kontra yapmaz iseniz ESP inanılmaz bir sistem. Sanki bir el sizi koruyor, kolluyormuş gibi bu söylenilenlere inanmayın.
    Kesinlikle tam doğru tespit!
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Oğuzhan Mungan
    Ozzy3327 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 63

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oğuzhan esp yi nasıl kapatıyorsun

Asr yi kapattığında esp de devredışı oluyo

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı Ersal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ESP kapatmak bana hiç mantıklı gelmiyor.Bugün 2013 Model Ford FOCUS lll Trend X Tdci 95 Bg Araç satın aldım.Arabada ESP var fakat ESP yi kapatma düğmesi yok.Servise sorduğumda ise; Abi bunlar akıllı ESP ye sahip araçlar.Kapatamıyorsun dedi.Bende dedim ki; Çamura battım patinaj yapmadan nasıl çıkacam ben bu araba ile dedim.Lazım olursa kendi kendini kapatıyor dedi ama ben inanmadım.Yaptığım araştırmalarda Avrupada çoğu marka esp kapatılmasın diye yol bilgisayarına ESP yi kapatma açmak için menü koymuş.Bende menüyü kurcaladığımda bu seçeneği buldum ve denedim doğru.Demek ki seyir halinde zırt pırt ESP ile oynanmasın diye zahmetli bir yere koymuşlar ESP on/of düğmesini.Adamlar insan hayatına ne kadar değer veriyorlar bravo doğrusu.
    ESPnin kapanmadığı doğru, yalnızca TVC ve TCS kapanıyor.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

zahir baba
    zahirbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 29

konuya cevap yazanlara tesekkur ederim
    çevremdeki arkadaslar iyi şöför oldugumu söylerler ege hariç tüm türkiyeyi dolastım. hiç kaza yapmadım inşallah ta yapmam. çok limitlerde kullanırım aracımı genelde. limitlerde kullanabilmek içinde aracın bakımlı olması lazım.
    esp nin nasıl çalıştığını çoğu kişiden iyi bilirim. esp kayma yapan tekeri tork ve fren ayarı yaparak çizgide gitmesini saglar. benim başıma gelen çizgide giden araba birden esp mudahalesiyle saga sola kaçmaya baslad

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı zahirbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuya cevap yazanlara tesekkur ederim
    çevremdeki arkadaslar iyi şöför oldugumu söylerler ege hariç tüm türkiyeyi dolastım. hiç kaza yapmadım inşallah ta yapmam. çok limitlerde kullanırım aracımı genelde. limitlerde kullanabilmek içinde aracın bakımlı olması lazım.
    esp nin nasıl çalıştığını çoğu kişiden iyi bilirim. esp kayma yapan tekeri tork ve fren ayarı yaparak çizgide gitmesini saglar. benim başıma gelen çizgide giden araba birden esp mudahalesiyle saga sola kaçmaya baslad
    buda arıza demektir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

mehmet demir
    knidos111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 115

bundan önceki arabam esp liydi, 200bin km yaptım sadece 1 kere devreye girdi, o da karlı zeminde zincir takılıydı,olay kontrolüm altındaydı devreye girmesine gerek yoktu,,, benim asıl şaşırdığım olay şöyle oldu, ılgaz-kastamonu yoluydu sanırım, birkaç sene önceydi,yol çalışması varmış,şeriti gidiş geliş vermişler, ben dalgınlıkla kamyon sollamaya çıktım hemde virajda, anam bir baktım karşıdan bir focus ipini koparmış üstüme geliyor,yüreğim nasıl yarıldı anlatamam, o anda frene koyduğum gibi kamyonuda kollayarak aniden sağa kırdım,kamyonun arkasına santimle geçtim süratte vardı, e birde viraj , araba bir sağa dalıyor sola kırıyom,bir sola dalıyor sağa kırıyorum, bu arada frene ve gaza anlık dokunarak çizgiye soktum ama ömrümün 10 yılı gitti, haa asıl mesele burada devreye girmedi esp iyimi,,, kardeşim burda girmiyceksen nerde girecen, karda buzda biz zaten tedbirimizi alıyoruz zahmet etmene gerek yok,birçoğu buzlu yolda kapatıyor zaten

ibrahim ibrahim
    ibooovn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

Alıntı cdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Qashqai kullaniyorum.karli zeminde baya dik bi yokus cikarken kapatiyorum yoksa yuksek devirlere verimli cikmami engelliyor. Hizi alarak yukari cikiyorum yokusta araba zaten yavaslayarak kendi devrine dusuyor. Yokus inerken acmasaydim zaten su ankarada paket olurdum... saglikli sihhatli bir kis geciriyorum allaha sukur bunu da espye borcluyum diyebilirim. Tabii pilotaj da onemli.

LG-D802 cihazımdan gönderildi
    senin o dedigin anti patinaj ASR....gaz verdikce lastikler kayarken araba kendi kesiyor gaz yemiyor..

ibrahim ibrahim
    ibooovn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

Alıntı Ersal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bmw lerde yaparlar onu asc asd yi kapatirlar arka atsin diye..tamda vitesin oraya koymus adamlar...viraja girerken kapatiyorlar arka kaydirmak icin sonra kendilerini patates ediyorlar : zaten devredeykende viraja hizli girersen atar tanidigim 2 kisi var ikiside takla atti 3 kasayla virajda

Sayfa 2/2 İlkİlk 12