Büyük ihtimalle şarj dinamosonun kasanğından aynı belirtiler bende de vardı 2 ay önce kasnağı değiştirdim sorun çözüldü![]()
Dün sabah yolda giderken Devir 3500'e yanaştığında giderek artan bir ses çıkmaya başaldı, vınlama gibi birşey anlam veremedim, ayağımı gazdan çektim, kaloriferi durdum ama aynen ses 20-25 saniye sürdü ve geçti. Çok önemsemedim. Yol boyunca da birdaha olmadı.
Akşam da gelirken, temde yine 3500'devre yaklaştığımda aynı ses bu sefer daha uzun süreli oldu ve arada 1-2 kere AKÜ ışığı yandı söndü.
Bİr kaç kere durdum, kalktım yeniden aynı devirlerde denedim bir daha aynı şey olmadı.
Bu neden olabilir fikriniz var mı?
Benim aklıma V-Kayışı ya da Şarj Dinomo Kasnağı geldi. Onlar böyle ses yapar mı? Durudk yer akü ışığı neden yanar ki?
Büyük ihtimalle şarj dinamosonun kasanğından aynı belirtiler bende de vardı 2 ay önce kasnağı değiştirdim sorun çözüldü![]()
Babam da
"Kayış zaten gevşekse, ani sıcaklık değişimlerinde kayış gevşeme yapar, gergiyi bir ayarlattır ses devam ederse " diyordu.
Baktıracağım yer doğru o zaman.
Şarj ve V kayışı rulmanlarını kontrol ettireyim o zaman..
Kasnak 65tl (aynı kasnağa 120tl isteyen de olmuştu) + 20tl işçilik tutmuştu.
Kasnak İNA marka Alman malıydı Opel grubunda kullanılanlardan
Konu kadir07 tarafından (16/12/2013 Saat 18:27 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri