Bence bir sorun değil arkadaşlar bendede yapıyor aracım gp 2010 active 1.4 lpgli dert etmeyin yani öle rahatsız edecek boyutta silkelemiyor zaten
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
Printable View
Bence bir sorun değil arkadaşlar bendede yapıyor aracım gp 2010 active 1.4 lpgli dert etmeyin yani öle rahatsız edecek boyutta silkelemiyor zaten
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
Bugün aracı servisten aldım. 5 tl lik polen filtresi değişimine 49 tl para aldılar. Haram zıkkım olsun. Vuruntu sorunun ise akslardan yaptığını aksların değişmesi gerektiğini söylerek 2200 tl fiyat çıkarttılar. Şaka gibi :) Yaptırmayacağımı söylerek çıktım. Fiat servisinden ayrılma bir ustaya uğradım. Onun demesine göre de motor kulaklarının yan sanayi olmasından kaynaklı bir durum. %90 böyle. %10 aksdan yapar dedi. Orjinal motor kulaklarıyla değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Orjinal motor kulak fiyatları ise 3 tanesi 500 tl gibi bir paraya denk geliyor. Yaptırmadım. Şu anlık bu şekilde biniyorum araca. Tık dedi yerde kalır oraya park ederim :)
Kötü komşu nasıl ki adamı ev sahibi ederse, kötü usta da araba sattırır :)
Bende 3 ay önce lpg taktırdım aracıma. lpg taktırmadan önce silkeleme gibi bir sıkıntım yoktu. lpg taktırdıktan sonra genellikle 1. viteste bi gaz yememe oluyo ve araba öksürüyo resmen. acaba bujilerden mi kaynaklanıyo lpg/cng buji mi almamız lazım.
aracın vites geçişlerinde vurması ve ayağı debriyajdan çekince vurması gibi sorunları bende yaşadım
aracın bakımı için ustaya gitmiştim gösterdim şanzıman takozunun plastik kısmı patlamış dedi plastik parçalar ile sıkıstırdı bir kaç gün kullandım sorun yoktu ancak içim rahat etmedi ve şanzıman takozunu değiştirdim çok şükür yok bir sorun .. parçanın fiyatı 40-50 lira civarı
Motor her vitese göre uygun bir alt devirde çalışır, aksi halde vuruntu yapar veya stop eder. Demek ki 1500 devrin altına düşürmemek lazım. Benzinli motorların en rahat devirleri 2-3000 arasıdır. Sanırım sorun yaşayan motorlar da genellikle benzinli. Naçizane fikrim...
LG-D802 cihazımdan gönderildi
Aynı şeyi söyleyen 10. kişisiniz :) Üzgünüm ama sizde hepsi gibi yanıldınız. Bu arabalar bir şahin bir doğan değil. Yeni nesi arabalar. Ve 1500 devir normal bir devirdir. Çoğu insan arabasını yokuş aşşağı saldığında bu devir aralıklarında seyahat eder. 1000 devir olsa söylediğinize katılırdım. Peki 1500 de tekleyen araba neden 1300 de teklemiyor ve stop etmiyor ? :) Çünkü sorun sizin söylediğinizle alakalı değil.
Sorunum Ecu kaynaklı bir sorunmuş. Çözdüm ve şu an herhangi bir silkeleme ve tekleme yok. Dilerseniz aşşağıdaki konu linkinden okuyabilirsiniz.
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...latiyorum.html
Çözüldüğüne sevindim.😉
LG-D802 cihazımdan gönderildi
Arkadaşlar mbr bendede sirkeleme problemi vardı gazdan ayağımı çekince baya sarsıntı oluyordu motor takozları buji ve kabloları değişti ama değişen bişey olmadı tekrar tamirciye götürdüm debriyaj müşürü var bir nevi anahtarlama görevi yapıyor debriyaj yukarda olduğunda müşüre basması gerekiyor basmassa hataya düşürüyor ayağımızı gazdan çekince halen enjektörlere benzin püskürtüyor bu nedenle sirkeleme oluyor. debriyajın az biraz boşluğunu alın yolda giderken sonra birden gazı bırakın ve hemen tekleme başlıyor.
Konuyu epey geç farkettim. Bende aynı sorunu yaşıyordum. Benim ustamda tesadüfen debriyaj sensörünün boşta durduğunu, pedalda ona karşılık gelen bir parça olmadığını (muhtemelen kırıldığını) bu nedenle aracın debriyaj hareketlerini algılamadığını söyledi. Tabi bunun o an için bnm sorunumla ilgili olduğu aklımıza gelmedi.
Daha sonra ben bu teklemeye kafa yorarken; aracın kompresörde iken 1500 devrin altına indiğinde motorun stop etmemesi için otomatik olarak gaz verdiğini fark ettim. Bizim sorunumuzda burada başlıyor.
Debriyaj sensörü boşta olduğu için araç debriyajın basılı olduğunu ve zannediyor ve 1500 devrin altına indiği anda yazılım bir miktar gaz açıp aracı yavaşça rolanti devrine indirmeye çalışıyor. Fakat araç gerçekte viteste olduğu için gaza tepki verip öne atılıyor, tabi bu sırada hıza bağlı olarak araç bir an için 1500 devrin üzerine çıkıyor ve ecu gaz vermeyi bırakıyor. Bundan sonrası kısır döngü. Araç belirli bir devre inene kadar bu gaz verme ve kesme evresinde silkeleniyor.
Ben sensörün karşılığını bulamadım. Daha doğru masraftan kaçınmak için aramadım. Sensörü bantla yapıştırdım. Bu kez araç sürekli olarak debriyajı boşta algılıyor. Bu nedenle de 1500 devir civarı ani bir gaz verme girişimnde bulunmuyor. Gazı bıraktığımda araç akıp gidiyor. Silkeleme yok. Tabi bantlamanın yan etkisi yok mu var.
Vites değiştirene kadar gaza basıyorsunuz belirli bir devirde gazı bırakıp debriyaja basıyorsunuz vites değiştirmek için. Normalde anında düşmesi gereken devir kısa bir an için artıp ondan sonra düşmeye başlıyor. Sert kullanımda rahatsız edebilir ancak benim için sorun olmadı şimdiye kadar.
Biraz uzun oldu ama benzer sorunu yaşayanlara yardımcı olmasını umdum.