Sizinde aynı şekilde 1500 devirde silkeleme yapıyor muydu araç ? :)
Printable View
Şimdi 3.vitese attığın zaman gazdan ayağını çekip,mesela devir 3000 den düşmeye başlıyor.2000 den 1500'e inmeye başladığı zaman silkelemeye başlıyor.Zaten ya gaza basacaksın yada debriyaja başka türlü stop edecek.Malum zaten rölantisi 1000 devir civarı ve hız düşük.Ama birde şu varki uludağ'dan inerken hız düşük değil, 3. vitese takıp usulca ineyim derken silkeleme başlıyor.O yüzden yazılımından kaynaklanabilir diye düşünmüştüm.Boğaz kelebeğinden de olabilir pislikten dolayı gazı anlık aç kapa da yapıyor olabilir.Tahminim gaz kesmeye cut off 'a 1500 civarı ve belli bir hızın altında giriyor ama boğaz kelebeği aynı hassasiyeti yakalayamıyor silkelemeye başlıyor.Biraz devirli kullanınca hiçbir sıkıntı yok zaten.LPG ve benzinde de aynı lpg yokken de problem vardı.
Benim de LPG ve Benzinde de aynı problem var. Ben ne yazılımla ne de cut of la bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Farklı bir mekanik problem. Boğaz kelebeğinden olabilir tabiki ama sadece o devirde yapması ilginç. Yani 1500 devirde stop etmez araç. Arabasını 1500 devirde kullanan insanlarda var. Tabiki biraz yüksek devir kullandığın zaman bu sorun olmuyor ama herhangi bir şehir içi trafiğinde araç silkelemesin diye sürekli debriyaja basıp bırakmaktan debriyajı da yiyoruz sol ayağımızıda :) Ben çok rahatsızım bu sorundan. Bir şekilde çözeceğim bu problemi. Ya da benden önce çözen olursa buraya yazarsa sevinirim :)
Hareket halindeyken gaz kesip kompresörde yakıt tüketimi min 2.0 lt.Ama boştayken veya debriyaja basınca yakıt tükettiğini görüyorum.
aracınızda lpg var mı
bende de 2011 1.4 77bg benzinli var. (lpg yok) bu sorun bende de olabiliyor.sizin bahsettiğinizin aynısı ama problem olduğunu düşünmüyorum ben. bence bir sorun yok, bu böyle yani :)
1500 devirlerdeyken ayağımı çekmiyorum ya da bir şekilde ayarlıyorum yani hiç kafam takılmıyor :)