Bir süredir, 1. viteste 2000devrin altında ayağımıg azdan çektiğimde bir vuruntu var. Hata kodlarını henüz okuyamadım ama boğaz kelebeğinin durumuna bir bakayım dedim.
BU hal vuruntuya sebep olur mu?
Temizlik şart mı?
Kendim yapabilirmiyim?
Serviste yapılan carbon clean'de burayı da temizliyorlar mı?
Bir de bu alt kısımda da aynı şekilde birikinti var, dışında niye aynı şekilde kirlenme/yağlanma olur fikriniz var mı?
![]()
Motorda ayağını gazdan çekine vurma silkeleme oluyorsa motor kulağından kaynaklanıyor olabilirr...........
1.4 Fire Devir Kademeli Düşüyor Sarsıntı - YouTube
tam olarak problemim bu
furkan payllaşım için çok teşekkür. tam olarak benim sorunum da bu. bunu nasıl çözebiliriz. ayrıca bu arada gene sık sık motor arıza ışığı da yanmaya başladı. yanıyor sönüyor ama bi ara hiç sönmedi. sonra tekrar söndü. bu devirsiz devir düşmesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. çözüm olacak arkadaşlar varsa paylaşabilirse çok ssevinirim.
Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...
Sorun'un 1.4 Fire puntolarda kronik olan "Şanzıman Takozu" problemi olduğunu öğrenmiş oldum. Baskı balata değişimine kadarbu şekilde idare edeceğim.
Değiştirirken de RAPRO ile değişimini tavsiye ettiler, orjinalin yarı fiyatına ve orjinali kadar dayanıklı.
Zaten sık sık bu arızayı verdiği/vereceği için orjinali takmaya gerek duymuyorum.
Şanzuman takozunu orjinal takmanızı öneririm şiddetle. Ben yan sanayi denemiştim. Çok esnek ve yeterli derece de kesmiyor. Orjinali 125 tl. Sürekli bozulduğu doğru ama öyle 3 ay da bir bozulcak bir şey değil. Konfor açısından 60 tl fazla vermeye değer.
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Benim aracta yetkili serviste bakiminda degismisti 2000devir altinda az silkeliyo birazda hafif ses geliyodu degisince kesildi
Abi şanzıman takozuylane alakası var durumun anlamadım. Konuyu açarmısınız.
Bide araba ince ince gıv gıv gıv gıv gıv diye ses çıkarıyo daha 6500 km de araba otomatik sizce neden olabilir?
Konu biancoangelo tarafından (26/03/2014 Saat 21:58 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Sanziman takozunda hafif yapiyo bu sesi giv giv
Kubilay senin arac icin bilemem kmsi az senin aracin benim arac 7 yasinda dizel 163000km de 158000 km bakima girerken servisten once biliyodum sorunu soylememistim servisten aramislardi soylemislerdi degisti ses kesildi
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Senin araba biraz teknolojik benimkisi kara duzen puntogaranti biyuk ihtimal servise goturmende yarar var kafan rahatlar
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Kasap oldugunu bende kabul ediyorum![]()
Selamlar arkadaşlar benim punto evo araçta bir kaç gündür düşük devirde vuruntu yapıyor yani daha önce hiç yapmamıştı araç kalktıktan sonra yapıyor manisa ya taşındım bende burada pek bir yer bilmiyorum eskişehirdeki ustamı felan aradım oda şanzıman takozundan dolayı olabilir felan dedi burda yazmak istedim bana yardımcı olabilecek yorumlar gelirse memnun olurum
Arkadaşlar benımkıde genelde tak dıye vuruyor sanzıman bundan dolayı olabilir mi?
Boğaz kelebeğinin kirli olmasi araç rolantideyken devirde dalgalanmasina yol aciyor. Kendi aracim fire ve Wd40ole kolayca temizligini yaptirabilirsiniz hatta siz bile yapabilirsiniz. Vuruntu ise genelde lpg'li araclarda oluyor. Egerki lpg yok ise buyuk ihtimal takozlari kontorl ettirmenizde fayda var. Ki bu nalet olasi kronik sorunlarimizdanda bir tanesi![]()
Grande Punto 1.4 Fire Dynamic 2011
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri