20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Tekerden sanki gazete yapışmış gibi ses geliyor

Derya DURHASAN
    raptor9999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Standart Tekerden sanki gazete yapışmış gibi ses geliyor

Arkadaslar herkese hayırlı bayramlar dılerım....

uzun zamandır vardı ama artık rahatsız olmaya basladım surus esnasında arabanın sol tarafından yanı sofor sırasından bı yerden bı ses gelıyor nerden geldıgınden tam emın degılım ama ben arka tekerden geldıgını tahmın edıyorum...sankı tekere gazete kagıdı poset yapısmıs gıbı kucuk kucuk vıt vıt vıt dıe ses gelıyor hızlandımmı hızlı hızlı yavasladımmı yavas yavas gelıyor bazen hıc gelmıyor...uzun zamandır var aslında ama artık sankı yogunlasdı gıbı ses rahatsızlık vermeye basladı...arababın 60.000 bakımlarını 1 ay once yaptırdım servısde bıse demedıler benımde hıc aklıma gelmedı boyle boyle bı durum var dıe sormak zaten o kadar sık yapmıyordu oncelerı...sızce sebebı ne olabılır arkadaslar ?
    Konu kadir07 tarafından (15/10/2013 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı

Hüseyin GÜNDOĞDU
    seastar1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 276

Senin tarif ettigin sese yakın benim araçtada vardı lastikleri degiştirdim sıkıntı gitti.sende bi lastiklere baktır derim.
    Dünyayı iki elinin arasına alabilirmisin? dediler.Bizde GALATASARAY atkısı açtık...

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

hocam bahsettiğiniz durum 2 kere başıma geldi..1. Opel Astra marka aracımıza başka marka ve ebatta lastik takmıştık ve başımıza bu duruma benzer ses gelmişti. diğeri de lastik yollarına taş girdiğinde aynı sesi yapar ayrıca lastiğin oturduğu yerlerde de taş olabilir oralarda dikkatlice bakmanızı tavsiye ederim..

müslüm karabulut
    klasman01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 33

Alıntı raptor9999 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar herkese hayırlı bayramlar dılerım....

uzun zamandır vardı ama artık rahatsız olmaya basladım surus esnasında arabanın sol tarafından yanı sofor sırasından bı yerden bı ses gelıyor nerden geldıgınden tam emın degılım ama ben arka tekerden geldıgını tahmın edıyorum...sankı tekere gazete kagıdı poset yapısmıs gıbı kucuk kucuk vıt vıt vıt dıe ses gelıyor hızlandımmı hızlı hızlı yavasladımmı yavas yavas gelıyor bazen hıc gelmıyor...uzun zamandır var aslında ama artık sankı yogunlasdı gıbı ses rahatsızlık vermeye basladı...arababın 60.000 bakımlarını 1 ay once yaptırdım servısde bıse demedıler benımde hıc aklıma gelmedı boyle boyle bı durum var dıe sormak zaten o kadar sık yapmıyordu oncelerı...sızce sebebı ne olabılır arkadaslar ?
    sanırım lastiklerin arasına çakıl taşı gibi taşlar girmiştir bence bir bakın temizleyin çünkü zaman zaman benimde başıma gelir ama çıt çıt çıt diye ses yapar

Derya DURHASAN
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok

saolun arkadaslar tavsıyelerınızı dıkkate alacam bırazdan ınıp bı bakım tekerlerın arasında bısı varmı ınsallah oyledır cıkartır tası kurtuluruz

Derya DURHASAN
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok

walla arkadaslar tekerı kontrol ettım bır ıkı ufak tas vardı cıkarttım ama sanırım sorun baska...bugun bı yere gıttım ılk 3 4 km hıc ses cıkmadı sonra yıne aynı ses devam ettı moralımı bozdu

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Alıntı raptor9999 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    walla arkadaslar tekerı kontrol ettım bır ıkı ufak tas vardı cıkarttım ama sanırım sorun baska...bugun bı yere gıttım ılk 3 4 km hıc ses cıkmadı sonra yıne aynı ses devam ettı moralımı bozdu
    Acaba tekerdeki olukların arasına filan küçük bir çivi girmiş olabilir mi? Geçenlerde benim başıma geldi. Olukta değildi ama çivinin kafası gözüküyordu. Giderken şırp şırp diye ses çıkarıyor arabayı bile sallıyordu ufaktan. İşin garibi lastiğin havası inmiyordu.

Ziya ziya
    arenas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 346

bana da oldu aynısı.servise gittim usta , çakma jant kapaklarından oluyo dedi.inanmadım bana jant kapağı satmaya çalışıyo dedim.sonra ikinci el orj kapak aldım .düzeldi

Sent my iPad using

Derya DURHASAN
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok

jant kapagından bende suphelenıyom bıraz, sokebılırsem sokup deneyım bı bakım

Yusuf Ankaralı
    yusuff06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 22

Lastik arasi ufak tas yada vida. Arka fren balatasi ayarsizlik. Lastigin taban kisminda bozukluk. Aks bilyasindan kaynaklanabilir

GT-I8190 üzerinde ile gönderildi now

erdi acar
    ERDİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 43

Bi ara benim arabada da oldu birkac saat sonra kesildi suan bi problem yok

GT-I9003 cihazımdan 2 ile gönderildi
    GRANDE PUNTO 1.4 FİRE ACTİVE 77 BG 3K

Derya DURHASAN
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok

arkadaslar bugun goturdum tamırcıye gıderken yolda vık vık vık oten lastık usta arabaya bınınce kesıldı bırden neyse gezdık gezdık gezdık sonra hafıfden cıkınca usta duydum dedı on tekerden gelıyor dedı gıttık dukana sokdu bakdı ettı balatalara fılan bakdı gorunursd bısı yok bı daha bındık ses kesılmıs gezdık gezdık ses yok dedım tamam usta tesekur ederım bındım arabaya ıslerım vardı onları halletım ses yokdu sonra eve donerken basladı gene vık vık vık vık cıkdm eve canm sıkıldı o kadar gezdık ses cıkmadı tam eve gırıcem vık vık vık vık bagırmaya basladı kararsz kaldm napayım dıe ? ne lastıgın gorunusunde nede sokulunce hıc bı sekılde bı garıplık yok acaba nerden gelıyo ses cok can sıkıcı bı durum...

Ziya ziya
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

jant kapaklarini sokup bi tur at bence.bendeki de bazen ses yapmiyodu,yagmurlu havalarda ve tekerlek islakken,yeni yikandiginda kesiliyodu

Sent my iPhone using

Derya DURHASAN
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok

arenas kardes zaten ustayla deneme surusu yaparken jantı takmadık bı tur attık baktık ses yok sonra jantı taktık gene bı tur arttık gene ses yok ondan sonra kesıldı dedık...jant kapagnı ınceledm bı kırıklık fılan yokdu ama kapaktan olma ıhtımalı gecerlı bı ıhtımal ...bı sure daha gozlemleyecem bakalım sesi..

Ziya ziya
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

inşallah en kısa zamanda çözülür.bu tip sesler çok sinir bozucu oluyo..

Sent my iPad using

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

4 lastiğin de kapağını sökün. anladığım kadarıyla sol ön lastiği söküp takmışsınız sadece. yan sanayi jant kapakları oturmada sıkıntı yaşadığı için çıkartır böyle sesler.

yalçın günel
    YALCINGUNEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 E 8026
    Edilen teşekkür: 7

sizdeki aynı ses bende de oluyor ben bilenlere sordum jant kapağından yapar dediler. gerçekten doğru söylüyorlar dıye dusundum cunku benım kapaklar hem catlak hem kucuk kucuk kırıklar var.yada lastık kötüdür o yapar...

Hakan Ünal
    khanunl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 174

Bu sorunun çok çeşitli sebepleri olabilir.Jant kapaklarınız orjinal değilse yapabilir.Ön fren balatalarınız sertleşmiş olabilir yada kalitesiz balata olabilir balata arasına toz kaçması sebebiyle olabilir.Jantlarınız saç jantsa hafif eğilme dahi olsa ön teker toz önleyici saçına sürtebilir.Bunun dışında sesin arkadan geldiğini söylemişiniz bunu göz önüne alırsak arka kampana içindeki fren balatasını ayarlayan yaylar baltayı kampana yüzeyinden yeterli derecede ayırmıyorsa yada arada tutukluk yapıyorsa bahsettiğiniz sesi yapabilir.Aracınızı sürerek test etmek yerine öncelikle sol ön tekeri sehpaya alarak aracınıza yol yaptırmalısınız sonra arka teker için aynı şeyi yapın arka tekere güç aktarımı olmadığı için el yöntemiyle yada rot balansçılarda bulunan araç üzerinde balans yapan makinalarda tekerinize hareket verdirebilirsiniz.Tabiiki bir netice yoksa öteki tekerlerinizede aynı işlemi uygulatın.Lastiklerinizin sağlam olduğunu var sayıyorum Lastiklerinizde taban bozulması ve çelik kırılması varsa bu da sebep olur.Kolay gelsin.
    Konu khanunl tarafından (25/10/2013 Saat 10:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: İlave bilgi

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Benimde buna benzer komik bir olay geldi başıma..Araca bindim çıt çıt diye bir ses,nerden geliyor diye dinlemeye başladım..Hızlandıkça ses artıyor yavaşladıkça azalıyordu..Aklıma ilk gelen lastikler oldu..Tekerlek turu arttıkça ses sıklaşıyordu..Neyse durdum baktım bir şey yok görünürde..Ustama götürdüm yerinde yoktu çırak birazdan gelir dedi..Neyse beklerken yine baktım lastiklere dişlerinden birinde zeytin çekirdeği gördüm..Bundan değildir heralde dedim neyse çıkardım..Usta gelene kadar bir tur atıyım dedim..Baktım ses falan yok..Zeytin çekirdeğinin bukadar ses çıkardığını tahmin edemezdim

Erhan Bayram
    EB1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Giresun
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3

Standart Cevap: Tekerden sanki gazete yapışmış gibi ses geliyor

Çözümü var mı?