sorun yok diye biliyorum hemen hemen çoğu puntodan,fiorinodan,lineadan ve albeadan geliyor
Merhaba ;
Fren pedalını yavaş yavaş bıraktığım zamanlar gıcırtı sesi geliyor bu bir sorun mudur?
Eski nick: repla
sorun yok diye biliyorum hemen hemen çoğu puntodan,fiorinodan,lineadan ve albeadan geliyor
evet bendede bazen geliyor geçen bir linea parkederken aynı sesi duydum demek ki fiat larda olan bir ses bu acaba mont tada oluyor mudur ?![]()
kronik bir arıza olduğunu düşünüyorum. Servise defalarca kontrol edilmesini istedikten sonra bir bahaneyle balataların bittiğini o yüzden o sesi verdiğinden bahsediyorlar.
Balata ve Disk Değişimi gerektiğini bana da belirttiler
Aynı Sorun İçin
Fren pedalını bırakırken araç kaymaya başlıyor mu? Yani eğimli bir yerdeyken mi yapıyor bu sesi? Yoksa düz bir yerde dururken, freni bıraktığınızda araç hareket etmese de yapıyor mu?
O zaman -bence- normal bir durum. Balatalar diskleri haliyle sürterek bırakıyor ve ses çıkarıyor. Ama bazı araçlarda bu ses yok. Belki balatanın fiziksel özelliklerinden, belki fren ayarlarından kaynaklanıyordur. Yine de sorun olduğunu düşünmüyorum.
Bizim şirketteki Polo'da ses yokken Jetta'da ses var mesela.
3 yıl sonra aynı konuBen de yeni yeni olmaya başladı. Fren pedalını yavaş yavaş bırakınca bir gıcırtı sesi geliyor ıslak ve eğimli zeminde. Opar ve Kale balata kullananlar var mı? Çünkü bu sorun o balatayı kullananlarda çok fazla görülmüyormuş yorumları incelediğim kadarıyla.
Arka kampanaları söktürüp hava ile temizlettirin ve ayarını tekrarndan yapsınlar düzelir. Balata tozunda yapıyor genellikle.
yay sesi gibi cıyaklama var ise arka kampanaları söküp balata spreyi ile temizliyorlar.Benim usta Gres sürmüştü az bir şey.O gün bugündür ses falan yok frenlerde.Maliyeti 20 TL.
Bende de oluyor takmıyorum sanki arkadan kamyon sürtüyormuş gibi
Sent my iPhone using
arkadaşlar, öncelikle balataları temizlettirin , bu sesi tozdan da yapar. zaten söktükten sonra zımpara ile hafitten zımparalasınlar bir de balata spreyi olay bitti 4 veya 5 sene duymazsınız sesi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri