fire motorda normal iticilerden subaplardan yapıyor yağı karterden alınca keser.
uzun sürüyorsa yağda yağ filtresinden yapma ihtimali var.çok sorun değil bence
Printable View
fire motorda normal iticilerden subaplardan yapıyor yağı karterden alınca keser.
uzun sürüyorsa yağda yağ filtresinden yapma ihtimali var.çok sorun değil bence
Benzer ses bendede var. Debriyaja bastığında kesiliyor mu??
söylediğiniz ses sübap ayarı gerektiriyor olabilir
Yüklenmiş videolardaki sesler soğuk çalıştırmada ısınana kadar çıkan sübap sesine benzemiyor.Öncelikle V kayışınızı söktürerek kayışsız olarak motoru çalıştırın sesin gelip gelmediğine bakın ses gelmiyorsa klima kompresör gergi bilyası , şarj dinamo bilyası , Devirdaim pompası gibi parçalardan birinin ekonomik ömrünü doldurmuş ihtimali yüksektir.Kolay gelsin.
o kadar ince usta değilim sadece arkadaşın dediği rulman sesi olmadığını söylemek istedim. Aslında forumda yakınlarda 0 araç alan arkadaşlar var onlardan da bir kaç kişi 0 aracının 1 2 gün yattıktan sonraki ilk çalıştırma sesinin videosunu çekip eklese bizler de kıyaslasak. Ama kime sorduysam normal diyor servise göstermedim hiç bu aralar uğrayacam bakalım videoyu izletirim bir de onlar fikir versin. İticiler ömrünü bitirse illa bir yerlerden arıza çekiş düşümü vs verir.
Dün bu konuyu servise sordum. Motora da baktılar. Bir sorun olmadığını, soğukken bu sesin normal olduğunu söylediler.
salih bey bende de ayni debriyaja basinca ses kesiliyor