Ben güzelce sordum, üsluba dikkat lütfen. Kulaktan dolma gibi bir imada bulunduğumu hatırlamıyorum.
Öte yandan, havayastığı içindeki gazın insan sağlığı açısından pek de yararlı olmadığını biliyorum, bu gaz sebebiyle solunum problemi yaşayan birçok insan var. O yüzden sordum kaynak var mı diye. Çünkü ben göremedim...
üslubumda bir art niyet göremedim bugüne kadar bu forumda kimseye karşı sert konuşmamışımdır siz yanlış anladınız neyse.
peki hiç Allah korusun aracınızda airbag açıldığı ana denk geldinizmi?o an kısa süreli bir toz duman oluyor içerisi pek bu neden olabilir sizce? çünkü ben yaşadım puntomla kaza yaptım sol perde airbagı açıldı ve içerisinden az brşey bir toz püskürdü servise sorduğumda sakinleştirici toz olarak cevap aldım.
Üslup diyorum, yani tarzın serttiolsun.
Açıldığı anı çok şükür yaşamadım ama izledim. Hava yastığının içinde yastığın aniden şişebilmesi için sıkıştırılmış sodyum azide bulunur. Tetiklendiğinde (sanırım elektrik aniden ısıtılıp tetikleniyor) çok hızlı biçimde genleşip yastığın şişmesini sağlar. Tabii bu esnada farklı gazlar da meydana çıkar ki bu gazlardan sodyum, bırak sakinleştirmeyi, göze/ağıza/ciğerlere son derece ağır zarar verebileceği için bu etkiyi azaltmak adına başka gazlar da katılır. Bunlardan birisi de silikon dioksittir ki beyaz toz olarak gördüğümüz budur. Bunun da sakinleştirici etkisi olduğunu sanmamakla birlikte hiçbir yerde böyle bir şey okumadım. O yüzden kaynak sordum.
çok ufak bir düzeltme yapmak istiyorum sodium azide sıkıştırılmış vaziyette değil, basınçsız bir ortamda toz olarak bulunuyor, tetikleme ufak bir elektrik fünyesinin bu toz karışım içinde patlaması ile oluyor. oluşan sıcaklıktan dolayı reaksiyon başlıyor ve kimyasal patlıyor reaksiyon sonucu oluşan gaz milisaniyeler içinde airbag i şişiriyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri