Hocam aynı sorun şuan bende var ne yaptınız acaba?
Printable View
Hocam aynı sorun şuan bende var ne yaptınız acaba?
bu sorun için tamirciye gitmiştim.söküp bakmadan birşey yapamayacağını söyledi.Sökmeyede para alacak olunca vazgeçtim.sorun sonra kendiliğinden bitti.bir daha hiç yaşamadım.
Ama şu an aracı gün içinde ilk çalıştırmada marş almıyor.2.çalıştırmada alıyor.2 haftadır böyle bir sorunum başladı.Şehre inince göstereceğim bakalım.
Arkadaşlar sorun sizce ne olabilir.Böyle tecrübe yaşayanlar var mı?
Mars otomatiginden bence ayni sorun bendede oldu bir kac kez serviste mars otomatiginden dediler servis mars otomatiginle beraber mars dinomasinida degistiriyo 600tl kadar fiyat tutuyomus sanayide mars otomatigi 150tl falan tutuyomus suan yaptirma geregi duymad bir sorun cikarsa mars motoru ile birlikte degistoririm
aküyü 0 taktırdım kutup başı iyi sıkılmamış birisi hafif temassızlık vardı kutup başlarını biraz oynat sık bir ihtimal :)
mars mootoru dinamasu bunlarda problem var aynı sey benim de basıma geldi. akü ye baktırmada fayda var. 200-300 tl civarı bi amsraf cıkar sanırım
forumlardan okuduğum kadarıyla kontağı açıp biraz bekletirsen ilk marşta sıkıntı olmadan çalışıyormuş.bende kaç gündür denedim gerçektende çalıştı.Sanki şimdi sorun daha iyi bulunabilir? herkese yaptığı ve yapacağı yorumlar için tskler.
Selamlar. Problem büyük bir ihtimal marş motorunda. Benzer problem benim başıma geldi oradan biliyorum. İlk marşta bazen basıyor bazen basmıyor, bastığı zamanda bir dişli sesi geliyor. Bende ilk zamanlarda pek sallamadım tamire götürmeye gerek yok dedim. Hiç olmadık bir yerde marş basmaz oldu vurdurduk çalıştırdık direk servise gittim. Marş kömürleri ve otomatiğindemiş problem hepsi değişti ve değişmeyen yerlerinde temizliği yapıldı 250TL ödedim. Yani kısacası şuan tekrarlamıyor diye ertelemeyin hiç olmadık yerde beklemedik bir zaman yolda bırakır, işinizi şansa bırakmayın, marş motorunuzu tamircinize gösterin. İyi günler.
Biraz aceleci olmam sebebiyle bahsettiğiniz olayın benzeri benimde başıma birkaç kez geldi.Ama sonrasında ne bir sorun ne de bir hata oldu.Sorunu anlamamda uzun sürmedi zaten.Sorun şu; Anahtarı bir anda sokup hemen marş yapak için biranda çevirirseniz,bu hareketinizde marş alma seviyesiyle yarım kontak arasında arasında kalınca bu marş basma işlemi boşa çıkıyor. Sonrasında yarım kontakta olduğunuz panelden görüyorsunuz ama anahtarı çevirsenizde tık demiyor artık, boş boş çeviriyorsunuz ve herhangi bir harekett ,ses olmuyor.Sonrasında ne oldu acaba diye kendimizi yiyoruz.Böyle durumda anahtarı komple geri çevirip normal marş işlemlerini yaparsak sorun kalmıyor.Biraz sakin olmakta fayda var :)