Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Klima açıkken aracın sürekli fan açması.

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Standart Klima açıkken aracın sürekli fan açması.

Arkadaşlar multijet aracımda nedense klima çalışırken hararet göstergesi 1. çizgide olsa bile fan açıyor.Aracı yeni çalıştırıp yola çıktığımda bile klima açıksa daha 1. çizgiye gelmeden fan açılmaya başlıyor.Biraz çalıştıktan sonra tekrar kapanıyor ama belirli aralıklarla yeniden fan açıyor.Oysa klima çalışmadığı durumlarda o kadar rolantide beklememe rağmen araç fan açmıyor.Sizce bu durum normal mi yoksa bir arıza mı var?
    Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Açan fan klima fanı olmasın?

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

elimde 2 tane gp fire active araç var sizin dediğiniz gibi bu durum başta benim de dikkatimi çekti sonra her 2 araçta aynı tepkiyi verince arıza yok dedim ve üzerinde durmadım. klima sistemlerinde buz dolaplarında klima peteği önümde 1 fan olur ve bu fan neredeyse sürekli çalışır tam çalışma prensibini hayırlamıyorum şuan ama hatırladığım kadarıyla sıkıştırılmış gaz ser bırakıldığında yani daha geniş hacimli bir kaba bırakıldığında soğutma sağlıyor ama bu bırakım esnasında dışarıya ısı yayıyor bu ısı fan vasıtasıyla dışarı atılıyor. videoyu izlerseniz ne demek istediğimi net olarak anlatıyor. araç klimaları da aynı mantıkla çalışır.
    Klima Çalışma Prensibi - YouTube

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açan fan klima fanı olmasın?
    Ayrıyeten bir de klima fanı mı var?Bunu bilmiyordum gerçekten.Bir de daha önce kullandıım fire motorda bu şekilde çalışmıyordu galiba ondan tuhafıma gitti.Sizin araçda da çalışma prensibi aynı mı?

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elimde 2 tane gp fire active araç var sizin dediğiniz gibi bu durum başta benim de dikkatimi çekti sonra her 2 araçta aynı tepkiyi verince arıza yok dedim ve üzerinde durmadım. klima sistemlerinde buz dolaplarında klima peteği önümde 1 fan olur ve bu fan neredeyse sürekli çalışır tam çalışma prensibini hayırlamıyorum şuan ama hatırladığım kadarıyla sıkıştırılmış gaz ser bırakıldığında yani daha geniş hacimli bir kaba bırakıldığında soğutma sağlıyor ama bu bırakım esnasında dışarıya ısı yayıyor bu ısı fan vasıtasıyla dışarı atılıyor. videoyu izlerseniz ne demek istediğimi net olarak anlatıyor. araç klimaları da aynı mantıkla çalışır.
    Klima Çalışma Prensibi - YouTube
    Şimdi klima fanı ve radyatör fanı ayrı mı hocam?Eğer ayrıysa söylediğiniz gibi çalışan klima fanıdır.Ben de klimayı çalıştırdığımda devreye giren fan fan açan arabalardaki kadar ses yapıyor.Sizde de durum aynı mı?

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Biraz önce baktım tek fan var araçta.

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi klima fanı ve radyatör fanı ayrı mı hocam?Eğer ayrıysa söylediğiniz gibi çalışan klima fanıdır.Ben de klimayı çalıştırdığımda devreye giren fan fan açan arabalardaki kadar ses yapıyor.Sizde de durum aynı mı?
    klima ve radyatör fanı aynıdır. bazı araçlarda (bmw, peu 407,accent gibi) çift fan vardır ama onlarda motor suyu ve klima radyatörünü soğutmak için ortak kullanılır. yani klima radyatörüne ayrı motor radyatörüne ayrı fan kullanmazlar. en azından ben görmedim henüz.fan aynı olduğundan doğal olarak klima için de çalışsa motor suyunu soğutmak için de çalışmış olsa aynı sesi çıkaracaktır. bizim araçlarda fan tek kademe olarak gözüküyor yani fan devreye girdiğinde max hızda çalışıyor. durum bende de diğer aracımda da aynı yani içiniz rahat olsun.

10. Bu mesajı için 2 kişi halils2'ye teşekkür etti:

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    klima ve radyatör fanı aynıdır. bazı araçlarda (bmw, peu 407,accent gibi) çift fan vardır ama onlarda motor suyu ve klima radyatörünü soğutmak için ortak kullanılır. yani klima radyatörüne ayrı motor radyatörüne ayrı fan kullanmazlar. en azından ben görmedim henüz.fan aynı olduğundan doğal olarak klima için de çalışsa motor suyunu soğutmak için de çalışmış olsa aynı sesi çıkaracaktır. bizim araçlarda fan tek kademe olarak gözüküyor yani fan devreye girdiğinde max hızda çalışıyor. durum bende de diğer aracımda da aynı yani içiniz rahat olsun.
    Sağolun hocam bir sorunuma çare bulup beni masraftan kurtardınız.Bir sorunum daha var size de zahmet olacak ama.Araç fan açıp kapattığında ön farlarda anlık dalgalanma oluyor.Rica etsem aracınızda bir deneseniz fan açıldığında sizde de farlarda dalgalanma oluyor mu?Araçta klima teyp vs bütün aksamlar çalışırken bir değişiklik yok ama fan çalıştığı zaman farlarda bir kısılıp açılma oluyor.

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

çok ufak şeylere takılıyorsunuz. araçlarda en çok elektriğe asılan cihazlar marş motorları ve radyatör fanlarıdır. ama içiniz rahat olsun diye söyleyim evet fan çalıştığında benim aracımda da farlar anlık kısılıyor. bu durum normaldir çok takılmayın. akkor flamanlı lambalar vardı evlerimizde tasarruflulardan önce. akkor flamanlı lamba yanarken evde elektrikli fırın ya da soba çalıştığında anlık olarak lambanın parlaklığı azalır hemen artardı. bu durumu da onun gibi düşünün.hayırlı sürüşler dilerim.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrıyeten bir de klima fanı mı var?Bunu bilmiyordum gerçekten.Bir de daha önce kullandıım fire motorda bu şekilde çalışmıyordu galiba ondan tuhafıma gitti.Sizin araçda da çalışma prensibi aynı mı?
    Ayrıyetten bir fan var mı net bilmiyorum ama fanın açması çok büyük ihtimalle klimadan kaynaklanıyordur, özellikle sıcak günlerde neredeyse hiç susmaz.

ALI ORS
    ORS15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 257

Standart Cevap: Klima açıkken aracın sürekli fan açması.

arkadaşlar konu hortlatıyorum ama kusura bakmayın, punto 1,3 multijet 2013'lerde, klima fanı ve aracın radyatör fanı ayrı değil mi?

gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

Tek fan var, motor soguk olsa da, ilk calistirmada mesela, klima acildiginda fan belirli araliklarla devreye girer...

Sent my GT-N8000 using

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

gökten bey, şimdi klimadan dolayı fan çalışıyor ,ve bu esnada radyatör içinde fan çalışması gerekti yani hararet 92 dereceyi oldu o zaman nasıl oluyor. Fan hangisi için çalışıyor.

gok ten
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok

Fanin calismasi iki kosula bagli, motor sicaklik ve klima gazinin basincina..
    Bende linea var, tarie asagidaki aciklama mevcut..
    Fanin ne zaman calistigini uzun yolda hissetmiyorum ama merak da ediyorum, akliman gecen aradi icine kucuk bir led koyup fana baglamak, fan in ne zaman calistigini anlamak icin )))) genelde fan sesini park ederken duyuyorum o kadar..

Degerler sizin aracta farkli olabilir ama prensibi ayni olmali...
    Araçta motor kontrol ünitesi tarafından kumanda edilen iki hızlı bir elektrofandan oluşan bir motor soğutma sistemi bulunmaktadır .Motor soğutma sistemi için kabul edilen parametreler şunlardır : Motor soğutma suyu sıcaklığı , klima soğutucu sıvı basıncı.Motor soğutma suyu sıcaklığı yaklaşık 94 °C '' ı aştığında veya klima soğutucu sıvısının basıncı belirli bir eşik değerini aştığında elektrofan düşük devirde devreye girmektedir. Elektrofanın ikinci hızı ise ( daha yüksek olan) motor soğutma suyu sıcaklığı yaklaşık eşik değeri olan 102 °C '' ı aştığında veya klima soğutucu sıvısının basıncı ikinci eşik değerini ( yaklaşık 21 bar) aştığında devreye girmektedir.Elektrofanın ikinci hızdan birinci hıza geçişi motor soğutma suyu sıcaklığı 99 °C '' ın altına indiğinde ( bir gecikme çeviriminin sağlanması için çalışmanın 3derece altında ) ve klima soğutucu sıvısının basıncı ikinci eşik değerini altına indiğinde gerçekleşmektedir Elektrofan motor soğutma suyu sıcaklığı 94 °C '' ın altına indiğinde ve aynı anda klima soğutucu sıvısının basıncı birinci müdahale eşik değerinin altında bir basınçta bulunduğunda tamamen devreden çıkmaktadır.Motor stop edildiğinde eğer motor soğutma suyu sıcaklığı belirli bir eşik değerinin üzerinde ise elektrofan belirli bir süre düşük hızda çalışmaya devam eder bu süre sona erdiğinde ise otomatikman durur.Dizel motorlu araçlarda müdahale eşik değerinin aşılması ile fanın çalışması ( veya devreden çıkma ) arasında belirli bir gecikme mevcuttur . Bu gecikme motor kontrol ünitesinin fan cihazını devreye sokmadan önce veya fanın daha düşük hıza geçmeden veya stop etmeden hızının düşürülmesini sağlamak için otomatik olarak fazla tork üretmek için motora müdahale etmesi nedeniyle oluşmaktadır.

Sent my GT-N8000 using

19. Bu mesajı için 2 kişi timbaz'ye teşekkür etti:

Zafer Han
    Ezeldenberi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Plaka
    Evo 1.3 ss 75bg

Benim puntişde klima açıkken çoğu zaman fan son hızda artı resmen uçak sesi çıkartıyor.Fanda arıza varmış gibi.Bu arada fandan uçak sesi gibi ses gelmesi acaba bir sıkıntıdan dolayı mı?Yoksa normal mi bilen varsa şimdiden teşekkürler.Yağlanacak bir yerleri falan
    varmı acaba.
    Bir ara bu sesin videosunu çekip paylaşayım.
    Konu Ezeldenberi tarafından (20/04/2016 Saat 10:36 ) değiştirilmiştir.

gok ten
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok

Alıntı Ezeldenberi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim puntişde klima açıkken çoğu zaman fan son hızda artı resmen uçak sesi çıkartıyor.Fanda arıza varmış gibi.Bu arada fandan uçak sesi gibi ses gelmesi acaba bir sıkıntıdan dolayı mı?Yoksa normal mi bilen varsa şimdiden teşekkürler.Yağlanacak bir yerleri falan varmı acaba.
    Normalde 2 kademeli, direnc arizalandigi zaman sadece 2. Kademede, yuksek hizda calisiyor... 1. Kademeye gore de biraz sesli oluyor bu durumda.. ondan dolayi da asiri ses olabilir..

Sent my GT-N8000 using

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı timbaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Normalde 2 kademeli, direnc arizalandigi zaman sadece 2. Kademede, yuksek hizda calisiyor... 1. Kademeye gore de biraz sesli oluyor bu durumda.. ondan dolayi da asiri ses olabilir..

Sent my GT-N8000 using
    bu olabilir iki kademeli dirençi kontrol ettirmek için ne demeliyiz servise , teşekkürler

gok ten
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok

Teshis koymayin bence... klima fani ile ilgili sikayetinizi iletin sadece..
    Fani in uzerindeki bu parca, icinde direnc, ustte gorunuyor, arizali ise servis parcayi degistirir ama disarida direnc te takilabilir....

Sent my GT-N8000 using

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

tabiki teşhis koymak yanlış sadece şüphelendiğimi söylerim onlar kontrol eder, yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Erdi YILMAZ
    Fiat Türkiye Forum
    FiatTR | PuntoTR
    GrandePuntoTR

erdiyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 5938

Alıntı Ezeldenberi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim puntişde klima açıkken çoğu zaman fan son hızda artı resmen uçak sesi çıkartıyor.Fanda arıza varmış gibi.Bu arada fandan uçak sesi gibi ses gelmesi acaba bir sıkıntıdan dolayı mı?Yoksa normal mi bilen varsa şimdiden teşekkürler.Yağlanacak bir yerleri falan
    varmı acaba.
    Bir ara bu sesin videosunu çekip paylaşayım.
    Fan motorunuz bilya dağıtmak üzere olabilir, özellikle ikinci kademede aşırı gürültü ve titreşim yapabilir. Ucuz yollu olsun derseniz palio fan motoru ile değiştirebilirsiniz. Diğer türlü komple fan ünitesini değiştirmeniz gerekebilir o da 450tl civarlarındaydı.

FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
    Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon